Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Šichtařová se opírá do novinářů, přitom jim sama skočila na špek.

Doporučuji shlédnout rozhovor s paní Rychterovou (Piráti) v DVTV, docela pěkně tam tu problematiku vysvětluje.

0 0
možnosti

Ono to s tou "normálností" tak jednoduché není . Není špatný nápad "naordinovat" mužům jeden či dva měsíce rodičovské dovolené. Jde o rozbití některých stereotypů, které nám sice připadají normální, ale jen do doby, než se jich zbavíme a zjistíme, že bez nich je lépe. Takto se bojovalo např. proti zákazu kouření, dnes je za něj většina společnosti ráda a v budoucnu se nebude kouřit v uzavřených prostorech, i když to žádný předpis zakazovat nebude. Podobně pozitivní efekt může mít, pokud se krátkodobě "vnutí" např. kvóty na počet žen ve statutárních orgánech společností anebo krátkodobá rodičovská dovolená u mužů. Samozřejmě je vhodné nastavit to na principu dobrovolnosti, ale přitom tak, aby to bylo pro adresáty výhodné. Je přitom nezbytné průběžně vyhodnocovat dopady a nedělat z toho neměnné dogma. Znám řadu žen, které mají na to být součástí top-managementu a patřily by tam k nejlepším, ale prostě se tam nedostanou, protože chlapi je mezi sebe nepustí, prostě jen proto, že na to nejsou zvyklí. Žen, které to přesto dokážou, je málo a to je škoda. Stejně tak se např. ve Švédsku podařilo velmi dobře nastavit systém, v němž muži nemají problém být na rodičovské dovolené (byť třeba jen krátkodobě) a ženy nevypadávají z pracovního procesu na příliš dlouhou dobu. Myslím, že o to EU jde, bourat staré stereotypy, přičemž si dává setsakramentský pozor, aby to nemohlo být vykládáno, jako nedemokratické vnucování sociálního inženýrství. Senzacechtiví novináři to ale vždy takto budou prezentovat.

0 2
možnosti

Byť manžel stále kyne a začíná být zralý na podprsenku... - chudák. ;-D

0 0
možnosti

J71a73n 61R68á82ž

16. 8. 2020 18:33

Jen mne napadá, když už si může každý svobodně zvolit jaké pohlaví pro sebe preferuje , tak jak budou mudrlanti z EU posuzovat, když se partneři rozhodnou, že jeden bude ženou s vaječníky a druhý se prohlásí za ženu s pindíkem. Tak na koho z nich se povinnost být na mateřské bude vztahovat. A jak se budou posuzovat t.zv. binární osoby, tedy ti, kdo se s žádným pohlavím neidentifikují? Ti asi na mateřskou budou muset jít povinně na rok. Myslím, že si EU zadělává na pořádný průšvih a Evropský soud pro lidská práva bude mít řádně zamotanou hlavu ;-D

Mimochodem : Když přijdu do hospody a prohlásím, že se ode dneška považuji za ženu a někdo mne dá facku, budu ho moci žalovat za sexuální obtěžování?

5 0
možnosti

Mne by nejvíc zajímalo, jak vypadá takový běžný den feministky... jak to probíhá v rodině, v zaměstnání atd. Jestli ty své nápady i skutečně sama na sobě, své rodině a okolí realizuje a jaké s tím má výsledky.

4 0
možnosti

R44u66d75o23l31f 81K33o97n33c

16. 8. 2020 14:29

.. muži iste dokážu vyrobit všelijakou koninu, ale ... ak sa kráva vydarí, to nemá konkurenciu (femini) !!!!

1 0
možnosti

Tak ono je jasné, že pokud mateřskou nemají být kariérně "znevýhodněny" jen ženy, musí být cílem EU sociálních inženýrů stav 50 na 50, tedy 18 měsíců bude s dítětem doma doma žena a 18 měsíců muž. Pak budou z hlediska zaměstnavatele konečně znevýhodněni oba stejně. :-P

Ovšem pak nám zůstane mnohem zásadnější problém s bezdětnými, kteří žádnou mateřskou, ani OČR, pobíhání po doktorech, třídních schůzkách, zubařích, školkách, družinách.. s dětmi nemají. I všem bezdětným bude tedy potřeba jednou za život napařit tak 27 měsíců "mateřské" (odpovídá 50 % mateřské při průměru 1.5 dítěte na "osobu s vaječníky"), plus ročně cca 15 dní povinného volna suplujícího OČR a pod. Až pak si budeme rovni. :-)

0 0
možnosti

I40v55a53n 79M79i56n31á89ř

16. 8. 2020 11:12

Brusel mění taktiku své podivné, neolevičácké ideologie. Počáteční vynucovaná korektnost začíná být již - více trapná než účinná. V závěru článku použila autorka velmi trefného výrazu - "vzbuzování pocitu viny".

Skutečně, čím dál tím více mám neodbytný dojem, že jsem xenofob, skrytý rasista a nepřítel všech myslitelných sociálních menšin. Jen těžce se budu vyrovnávat se skutečností - že dosud nekojím.

5 0
možnosti

Zasloužená karmaR^.

3 0
možnosti

Dejiny Slovákov, ale aj Čechov sú neuveriteľná tragikomédia. Vždy, keď išlo do tuhého, tak sme sa rýchlo a bez odporu nasáčkovali do toho správneho košiara k najsilnejšiemu bačovi. A tým pádom úplne za všetko, čo sa nám nepáčilo, bol samozrejme zodpovedný ten veľký a silný bača. Proste smrad, ale teplúčko. A frustrácia sa vždy vybije frfľaním pri borovičke alebo pri pive. Resp. v súčasnosti na blogoch a sociálnych sieťach. Celé stáročia nám náramne vyhovuje byť úbohými obeťami dejín, lebo obete nie sú zodpovedné za svoj vlastný osud.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS