Diskuse

Zrušte WHO

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Musíte vidět na svět jak to je a ne jak vy tomu chcete byt . For a change stop watching too many Hollywood James bond movies. There is a WHO web site with wonderful information and lot of updates from various science bodies and highly qualified doctors. Have a look at it.

1 0
možnosti
Foto

1. Copak je to se suverenitou národních orgánů lepší? A o jejich kompetentnosti škoda mluvit.Elementární administrativní kroky česká byrokracie zašmodrchá tak, že po ní raději ani nic nechceme.

2. Argumentovat špatným odhadem v případě Řecka je stejně pokrytecké, jako obhajoba IMF samotného. Ve skutečnosti neexistoval model, který by dokázal predikovat reakci soukromého sektoru a domácností, protože prostě ekonomika není chemický pokus. Jistěže by bylo mnohem čistší nechat Řecko zbankrotovat.

3 0
možnosti
Foto

O zrušení jakékoliv mezinárodní organizace by ovšem museli rozhodnout všichni členové. Ale samozřejmě nikdo žádné zemi nebrání aby z kterékoliv mezinárodní organizace vystoupila, členství není povinné ;-)

2 0
možnosti
JZ

Celkově tentokrát souhlas, byť bych tedy nepodepsal 100 % článku a u kritiky WHO mi naopak chyběla zmínka o skandálním nedoporučení používání roušek (v čemž nakonec i WHO otočila, jinak to ani nešlo, že?:)).

2 1
možnosti
JZ

Dřív jste se ty manipulativní nesmysly založené na smyšlených argumentech a přehlédnutých faktech snažila psát alespoň méně lacinou formou...

4 7
možnosti
JB

Wow, zarazila mě ta informace, že WHO údajně dává jenom 4% do zdravotnictví, tak jsem se podíval do jejich dat a už as celkem chápu, proč je taková informace bez zdroje. Je to totiž naprostý blábol, kde přinejlepším došlo ke klasické účelové manipulaci, kdy platy lidí, kteří celou tu skutečnou práci dělají, byly vyhozené mimo a prezentované v balíku "luxus a administrativa."

Rv

https://www.who.int/about/finances-accountability/budget/en/

https://www.who.int/about/vision/budget/en/

Jestli z těchhle dat někdo dokáže dojít ke stejnému výsledku jako paní Šichtařová, tak má u mě zlatého bludišťáka.

14 0
možnosti
JH

J20o56s41e76f 68H66e34r47t62l

25. 6. 2020 11:11

Ono je to podle mě asi takhle: vždy, když si samotné státy neví rady, vymyslí nějakou centrální zastřešující organizaci a na chvíli se zdá, že je vše vyřešeno. Jenže nominovaní zástupci jednotlivých zemí si vytvoří svůj vlastní svět, kde své zakladatelské státy až tak moc nepotřebují. No a pak vznikají doporučení, kterým moc nikdo nerozumí, ale zrušit danou organizaci už z politického hlediska jaksi nelze.

7 2
možnosti

Tohle je problém organizací které de facto vlastní samy sebe. Není nad nimi žádná kontrola. Není to jen OSN a její podorganizace, ale třeba sportovní svazy.

6 0
možnosti
IB

I82v20o 20B69o70u74š77e

25. 6. 2020 9:03

Dost možná nebýt WHO tak Čína mlží dodnes.

7 9
možnosti
PS

Naše ekipa pospolu žijících lidí (zastarale rodina) žije dle doporučení OSN už delší dobu. Včera přišlo to dítko(dříve syn) do společných prostor(dříve domova) s tím že rodič1(dříve matka) mu dovolil jít protestovat(dříve rabovat) někam do Prahy. Ovšem rodič2(dříve otec) tedy já jsem nesouhlasil s projevem nesouhlasu(bourání soch) někde na náměstí. Potomek2(dříve dcera) řekla že jsem rasista(dříve označení pro bělocha co chodí každý den do práce zná historická fakta a bojuje argumentačně nikoliv hystericky). Můj partner(dříve manželka) se mě zastala s tím že potomek1 a potomek2 si musí uvědomit že budou potřebovat ekologické prase(dříve odvoz/řidič) na zmíněnou demonstraci. Večer jsem musel ještě u potomka1 ošetřit odřené koleno protože prý musel klečet před vyvoleným a tím se mu omlouval za Českou koloniální minulost.

57 5
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,80
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články