Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P78e36t90r 73Ř28í95h60a

16. 6. 2020 18:34

Dnes víme, že Jules Verne byl vizionář a spousta věcí, o kterých snil se splnilo. Vypadá to, že i pánové Daniel Waters, Robert Reneau a Peter M. Lenkov, kteří napsali scénář k filmu Demolition Man, byli zřejmě podobní vizionáři a není daleko doba, kdy americký policista pronese pověstnou větu "Jsme policisté, nejsme vycvičení na takové násilí". Smůla je, že Amerika asi nemá v mrazáku policistu, jakým byl John Spartan, řečený Demolition Man.

Ale nemusíme chodit tak daleko, můj syn - policista, přišel o práci, když se při napadení (mimo službu) bránil a zranil útočníka. Soudce ve svém zdůvodnění uvedl, že měl volný prostor k útěku a nemusel se tudíž bránit. Ještě, že se toho již nedožiji, když jednodušší a dravější kultury pohltí kulturu - a životní prostor předemoratizovaných "sluníčkářů",

4 0
možnosti
MS

M12a24r48c87e11l 72S76u97p

14. 6. 2020 16:30

Dnešní doba začíná být tak trochu zlým snem, z kterého by se člověk chtěl probudit znovu do toho "starého dobrého světa".

Někdy je to skutečně podobné, jak v tom starším polském filmu Sexmise. Já si tedy tak alespoň připadám.

5 0
možnosti
TB

Dokud psala na ekonomické téma bylo vše o.k. Bohužel se změnila v Brouka Pytlíka, který všechno zná, všemu rozumí protože se narodil v kině;-D

0 11
možnosti
JR

J94a35n 23R72á61ž

14. 6. 2020 13:15

Dávám článkům pí Šichtařové karmu, protože jejich text vyvolává diskuzní reakce, jaké se vyskytují jen pod málokterým článkem jiného autora. A to svědčí, že její blogy jsou nejenom hodně čtené, ale vyvolávají u mnoha čtenářů i potřebu se vyjádřit v diskuzi pod nimi. Za to patří autorce R^

2 0
možnosti
LH

Pro zajištění bezpečnosti je nutno zcela odzbrojit obyvatelstvo. Mám samozřejmě na mysli bezpečnost loupežníků... Pokud ovšem nahlížíme na problém bez ironie, může se stát postupné omezování nebo dokonce likvidace policie prvním krokem k přenosu zajišťování bezpečnosti na soukromou sféru a jakýsi návrati feudálních poměrů, kde majetní svou gardou garantovali bezpečí svým poddaným. Inu, krok za krokem,,,

2 0
možnosti
RP

Problém je v tom, že každé volné území je vždycky jen přechodný stav. Dříve nebo později se najde nějaký jedinec nebo subjekt, který si to volné území ekonomicky zabere pro sebe nebo se to území rozparceluje mezi víc jedinců či subjektů a ti potom své "parcely" ekonomicky vytěžují či doslova ždímají.

Stát se svými orgány, jako je například policie, zajišťuje určitou neutralitu a stabilitu takového území a umožňuje pouze malou pro většinu obyvatel přijatelnou intenzitu onoho ekonomického ždímání.

Ne nelogicky vzniká nejvíc zbohatlíků a oligarchů vždy tam nebo tehdy, když je role státu oslabována.

2 0
možnosti
PK

Je to dobrých 20 - 25 let, když jsem četl povídku o zemi, kde se rozhodli z úsporných důvodů zrušit vězení s tím, že pachatelé trestných činů byli povinni se obětem omluvit a trest si u nich odpracovat. Jenže oběti násilných trestných činů se zcela logicky báli násilníků, kteří měli pro ně "dobrovolně" pracovat a raději nic policii nahlásili. Z toho důvodu došlo k výraznému poklesu nahlášených trestných činů. Povídka končila tím, že se mělo hlasovat o zrušení policie, protože neměla co vyšetřovat.

V době, když jsem četl tuto povídku, tak jsem si myslel, že autor až příliš popustil uzdu své fantazii, ale když sleduji to, co se ve světě děje, tak bych se nedivil, kdyby se již dnes našli pseudohumanističtí pomatenci, kteří s něčím podobným koketují.

21 0
možnosti
Foto

ano hezky jste je napsal POMATENCI... to je přesně to slovo.... nevím co pijou, ale vypadatá to, že nějakej napoj, kterej jim vymejvá mozek.

4 0
možnosti

Loupežné přepadení jsem zažil už dvakrát a nikdy mě ani nenapadlo tahat do toho nějakou policii.

0 5
možnosti
JP

J78i46r58i 40P13r56a10j35z

13. 6. 2020 19:18

Takže jste mafián? Nebo proč ne ?

2 0
možnosti
RP

Mně to nepřipadá nijak zvlášť složité. Vývoj v těch komunistách bude podobný jako před takovými 50 lety v komunistách hippies.

Nejdřív období sounáležitosti, potom období postupného narůstání kriminality a konzumace drog, kdy se majetní a pracovití postupně vystěhují, potom vznik vyloučené komunity plné drog a případně i násilí a nakonec asanace a návrat pořádku a policajtů.

11 2
možnosti

Překlik, mělo být +. Omlouvám se.

1 0
možnosti
MN

M75i17l75a92n 19N92e67t17r13h

12. 6. 2020 23:27

Paní Šichtařová z pražského obýváku rozumí úplně všemu - průmyslu, zbraním atd. A hlavně píše tak úderně, lidově, jako ten Tomio nebo Andrej Zlatoústý, prostě nic složitého.

0 36
možnosti

Takže Vy jste pro zrušení policie?

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,27
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články