Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

0,025 % ??? 0,1% je promile. 0,025% je čtvrtina promile. Na chřipku onemocní cca milion lidí a zemře na ni tisícovka. Tudíž jedno promile. V tom případě by byla úmrtnost na covid čtyřikrát menší.

3 1
možnosti
ŠČ

No podle mě stačí je používat hlavu a kritické myšlení, kritický postoj nebo také kritičnost (z řeckého κριτικός/kritikos - schopnost rozhodnout či rozlišit, od κρίνω/krinó - rozlišuji, soudím), což znamená schopnost nepodléhat prvnímu dojmu, obecnému mínění nebo naléhavosti nějakého sdělení, naivně nepřebírat tradované názory, dokázat zaujmout odstup a připustit odlišný pohled, vytvořit si vlastní názor na základě vědomostí a zkušeností jak vlastních, tak i jiných kvalifikovaných osob. Takže vaše informace jsou použitelné tak 50:50. A vzhledem k tomu, že ještě nebyl čas na realizaci různých rozsáhlých výzkumů a testů, neexistuje žádný relevantní důkaz o bytí či nebytí pandemie.

1 3
možnosti
JK

Co to je "relevantní důkaz o bytí či nebytí pandemie"? Pandemie je terminus technikus. Wiki o ní píše: "Pandemie je epidemie velkého rozsahu zasahující do více kontinentů. Jedná se tedy o výskyt onemocnění s vysokou incidencí na velkém území (kontinenty) za určité časové období." Pokud si vzpomínám, WHO vyhlásila celosvětovou pandemii, když bylo na světě zhruba 300 tisíc nakažených, což je při minimálně 7,5 miliardách obyvatel nepatrný zlomeček. Ani 5 nebo 6 milionů nakažených na světě není moc.

5 0
možnosti
Foto

Covidem, ale ani testy, to nebude;-)

0 0
možnosti
Foto

Aby bylo možno tento blog brát vážně, chtělo by to odkazy na zdroje informací a jasně oddělit falešnou pozitivitu a falešnou negativitu. Takto je to něco, co se sice taky domnívám, ale domnívat se neznamená vědět. Toto má kvalitu článku v bulváru :-( což mne u Markéty mrzí.

8 3
možnosti
VS

Naopak, tento její blog se dá tesat do kamene, vše logicky vysvětleno, bohužel logické uvažování spoustu lidí bolí...

4 0
možnosti
JK

Ač se autorka zaštítila MUDr. Vavrušou, stejně nechápu, proč se "ekonomka" snaží vykládat, o co jde při testování na COVID-19. Strach nevyvolaly nějaké testy, ale neuvěřitelná mediální masáž v souvislosti s celosvětovým blbnutím ohledně koronaviru, které nemá obdoby. Žádná pandemie nebyla.

19 4
možnosti
LD

Ekonomika občas zabrousi do jiných témat, i takových, kterým sama nerozumí. A v tom případě platí sevce drž se svého kopyta. Zlehcovani koronaku je stejně špatně (viz Johnson) jako jeho dramatizace a strach z něj. Jediné, co je z článku pravda jsou uváděné nepřesné údaje a fakt, že lidé často nepoužívají hlavu.

1 3
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,27
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články