Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zkuste všichni zde přítomní probádat tuto informaci švýcarského institutu:

https://swprs.org/fakta-o-covid-19/

A co na to Trikolora?

12 1
možnosti
Foto

Za to Vás "rouškomilové" a hysteričtí korona panikáři zcela jistě umínusují ;-D Je to zajímavé čtení.

6 2
možnosti
MH

Jednu důležitou informaci autorka opomněla.

Hlavním bojovníkem proti virům jsou v těle bílé krvinky - tzv. buněčná imunita. Protilátky hrají důležitou roli, ale ne tu zásadní, byť laboratorně se snadněji stanovují protilátky než charakteristiky buněčné imunity.

0 0
možnosti
Foto

Hlavním bojovníkem proti virům je naše imunita a ne rouška. Zbytečné nošení roušek naši imunitu zabíjí.

4 4
možnosti
Foto

Prozatím je to spíše rozdávání peněz dětí dnešních daňových poplatníků.

3 3
možnosti
Foto

Už delší dobu mám pocit, že jsou lidé, kterým můžete předkládat fakta o coronaviru čerpaná od renomovaných institucí, lékařů a oni je budou stále mínusovat, stále obhajovat správnost drastických opatření, která byla u nás zavedena, dokazovat že coronavirus je novodobý mor. Jim nejde o coronaviru, ale o obhajobu Babiše, protože vše co on dělá, dobře dělá a každou kritiku, která by jej nepřímo ohrožovala napadají. Otázkou je zda je to skutečně jejich názor, anebo jsou za to placený???

10 6
možnosti
PC

Pane Kindle,

to zveličování "smrtíciho koronaviru" není bohužel jenom problém český, ale celosvětový a já v tom vidím něco úplně jiného než zdravotní nebezpečí a potřebu "ochránit lidstvo" před "zákeřným zabijákem".

7 1
možnosti
PP

> skutečná mortalita je dvaapůlkrát víc než u sezónní chřipky

Státní zdravotní ústav však uvádí smrtnost 30 až 40x vyšší, než u běžné chřipky, vychází přitom z údajů zveřejněných Evropským centrem pro kontrolu nemocí.

http://www.szu.cz/tema/prevence/chripka-versus-koronavirus-podobnosti-a-zasadni-rozdily-k-18

2 3
možnosti

18.3 jsme nevěděli o korona viru nic. Je smutné, že SZU tyto zastaralé informace neoznačí.

1 1
možnosti

No fuj tajbl. Přesnost testů je průšvih všude. Jsem rád, že pan Kuba zpochybnil oficiální měření, ale jeho měření 5-7 % může být také ovlivněno chybovostí testů (coby příznivce řízeného promořování doufám, že není). Použité testy mají, co vím, také několikaprocentní chybovost. Pokud by byla falešná pozitiivita 5 %, potom by všechny autorčiny počty mohly jít rovnou do kamen. Autorka nám krásně ukázala, jak když chceme něčemu věřit, vybereme si ta správná data a založíme na nich své tvrzení.

Nesouhlasil bych ani s podceňováním viru. V Beglii je hlášeno zhruba 10 000 mrtvých a to je země srovnatelná s námi. To je 0,1 % a ještě to neskončilo. Tudíž opatrnost je na místě. Nicméně, opatrnost, ne chování ve stylu zabij bobra, zachráníš strom

Ono spíše jde o to, že když je nemoc u nás a nemoc v Německu, tak my nemůžeme nákazu zavléct do Německa a Němci k nám. Tudíž, proč ta omezení? Zdůvodněním můhou být jiné kmeny viru, kdy si sem nechceme zavléct ty agresivnější. Ale potom bychom mohli zavřít jen Německo, ale zrušit omezení pro Slovensko či Polsko.

Nicméně, co se závěru týče, souhlasím s autorkou. Testy pro pendlery jsou nesmysl.

3 0
možnosti
Foto

Belgie mezi oběti koronaviru počítá více lidí než jen ty, kdo byli na koronavirus pozitivně testovaní. Přidává i zesnulé s příznaky onemocnění covid-19, kteří laboratorním testem neprošli. Jiné země ke statistikám přistupují přísněji a mezi oběti hlásí jen ty, kde testy jednoznačně prokázaly nakažení

0 0
možnosti
Foto

Jedno z kritérií, které vypovídá o počínající epidemii je počet nemocných na 100 000 obyvatel. Jde o hranici okolo 1600 -1800 případů. Máme cca. 10 milionů obyvatel a nakažených 8 820 zemřelých 312 .Na chřipku umírá ročně v Česku až dva tisíce osob a v několika epidemických týdnech se jí nakazí ročně mezi deseti a patnácti procenty populace, tedy cca 1 až 1,5 milionu lidí. Celosvětově má chřipka ročně na svědomí až 650 tisíc úmrtí a ročně ji prodělá zhruba jedna miliarda lidí. Očkování proti ní u nás podstupuje jen pět procent lidí. Chřipky se tedy nebojíme, i když se na ni umírá.

12 1
možnosti
Foto

J39a13n 34Š79i20k

29. 5. 2020 9:34

Nu, vidím, že jste se přiřadila jako další v nekonečném zástupu odborníků na epidemiologii. Tomu co píšete nerozumím a ani nechci rozumět, spekulovat už vůbec ne. Jen si myslím, že aktuálně porovnávat statistiky COVIDu a chřipky jsou jablka a hrušky z jednoduchého důvodu. Jednak na COVID vakcína není, na chřipku ano. Daleko zásadnějším faktorem však je, že při chřipce se karanténa nevyhlašuje, tudíž je logické, že případy COVIDu relativně drastická karanténa snížila. Kdyby nebyla vyhlášena, statistiky by vypadaly úplně jinak, čísla COVIDu by byla vyšší. A o kolik to nikdo neví. I když vlastně pár místních epidemiologů v diskuzi určitě mít jasno bude. Hezký den

17 8
možnosti
Foto

Daleko zásadnějším faktorem však je, že při chřipce se karanténa nevyhlašuje i když na chřipku umírá ročně v Česku až dva tisíce osob a v několika epidemických týdnech se jí nakazí ročně mezi deseti a patnácti procenty populace, tedy cca 1 až 1,5 milionu lidí. Ještě letos v únoru zde bylo přes 140 000 případů chřipky, 58 pacientů na ni zemřelo, ještě v půlce března bylo stále hlášeno kolem 70 000 případů.

7 0
možnosti
PN

Hraní s čísly je jedna věc. Přeplněné nemocnice ve Wu-Chanu a Lombardii, vojenské konvoje s náklaďáky s mrtvými do jiných regionů, protože krematoria nestíhají, chladírenské vozy před nemocnicemi v New Yorku plné mrtvol, hromadné hroby v Iránu kopané bagrem, sto tisíc mrtvých v USA - to je realita. Je s podivem, že jak tyto obrázky zmizely z televizních obrazovek tak zmizely z myslí lidí a najednou mají všichni pocit, že se vlastně nic nestalo a bylo zbytečné bububu. Přitom to, že se u nás v podstatě nic nestalo, tak to je zásluha pár rozumných lidí, kteří byli zázrakem u kormidla a kteří to dokázali včas zvládnou. A dnes se za to na ně plive.

Kdyby autorka vypustila takovýto článek v New Yorku nebo v Lombardii, tak ji za něj příbuzní obětí zlynčují. Ale u nás je to v pořádku.

19 12
možnosti
JM

Ony ty chladírenské vozy a rakve na zimích stadionech jsou hlavně proto, že se musí udělat pitva. Není to o kapicitách krematorii a funebráků, ale spíše o kapacitách a ochraně patologů.

Stejně tak manipulace s rakvemi a pohřby v težkých ochranných oblecích jsou tak trošku mimo reálnou potřebu. No pro PR je to ovšem OK.

7 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články