Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Taky si myslím, že bychom měli vzít rozum do hrsti a to testovací šílenství silně zredukovat. Jak se bez něj dovedeme u chřipky úplně obejít?

0 0
možnosti

Pracujete ovšem s tím, že chybovost těch druhých dvou testů je 0 %. Což není pravda. Pokud vím, Jižní Čechy poněkud vybočily - jenže jestliže chybovost testu je 5 %, pak výsledek z Jižních Čech (tedy 6-7 %) může být stejně dobře 1 % jako procent 11...

0 0
možnosti

J63a55n 49D89l80o41u26h58ý

3. 6. 2020 8:47

Co se divíme? Když vláda nakoupila v Číně nefunkční rychlotesty, musí je alespoň dobře udat... My je zaplatíme.

0 0
možnosti
Foto

Rychlotesty jsou funkční, nicméně se musí umět interpretovat výsledky, což zejména novinářům moc nejde...

Ale také mám pocit, že budou povinné dokud nedojdou ;-)

0 0
možnosti

V principu ty závěry platí, ale ta čísla jsou možná lehce jinak - testy na protilátky mají údajně specificitu 96%, což by znamenalo, že jestli vykazují 5% pozirtivních, pak skutečně poziviních je jen okolo 1% a 4% jsou falešně pozitivní. Čili jestli vám test vyjde pozitivní, je jen 20% pravděpodobnost, že jste nemoc slutečně prodělal(a).

0 0
možnosti

No tak to je slusna snuzka nesmyslu..... autorka rozhodne nezklamala.

chybovost PCR testu je 40 % - to jako vzala odkud????

protilátky proti COVIDu má na konci května 2020 něco mezi 5-7 % obyvatel

--- to vzala jako odkud???? (Z tech testu v Jiznich Cechach o kterych se ted mlci, protoze chybovost byla obrovska????)

0 3
možnosti

J79a55n 66D70l90o54u16h89ý

3. 6. 2020 8:48

jsou to veřejně dostupné informace.

1 0
možnosti

Tak po bitvě je každý generál!

2 3
možnosti

Podobné názory tu byly už před 2 měsíci a byly důrazně umlčeny.

3 1
možnosti

Paní Šichtářová opět nezklamala. Zjevně snědla Šalamounovo lejno v oblasti ekonomie, politiky, mateřství, rodiny, soutěže miss, armádní techniky, obranné politiky, silničního provozu, školství, médií, ekologie, emisí, lékařství.. a nyní i epidemiologie.

Ale já už na to přišel, je to převtělený Jára Cimrman (nebo brouk Pytlík). ;-);-D

Ale jedno jí nelze upřít, píše, co večky chtějí slyšet.:-P

2 16
možnosti

Výborně, ulevil jste svému napětí, jistě je vám lépe. A teď byste nám mohl sdělit, co je v článku nepravdivé nebo s čím konkrétně nesouhlasíte.

11 0
možnosti

O téhle "pandemii" si myslím svoje, ale proč o tom píše ekonomka?

0 5
možnosti

Není možné do všeho míchat ekonomiku,rentabilitu atd. Pokud by žádná opatření nebyla stejně by došlo k poklesu ekonomiky nebo chcete-li hospodářských ukazatelů a to vlivem lidí,kteří postiženi nákazou by skončili v nemocnicích na cca 2-3 měsíce tož by znamenalo u většiny podniků úbytek pracovních sil a tudíž pokles výroby protože by prostě určitý počet lidí ve výrobě chyběl.Tento výpadek by nebylo možno dohnat přesčasovou prací ani prací na 3 směny .Pro představu,pokud by na konkrétním pracovišti,kde je dejme tomu 300 lidí, byl jeden člověk pozitivní na covid ,ohrozil by minimálně 100 lidí a to už stačí k tomu aby tento provoz zastavil výrobu .Zastavení jednoho provozu znamená značné omezení výroby celého podniku.Na rozdíl od Vás já tuto zkušenost mám

Vaše úvaha je na úrovni prohlášení herce Hrušínského,který veřejně řekl,že Covid si vymyslela vláda aby nemusela dotovat soukromá divadla.Hrušínský se za svoje vyjádření později omluvil .Od vás jakoukoliv omluvu čekat nelze .

3 2
možnosti

Pokud by se logicky soustředila pozornost na rizikové skupiny obyvatel a ostatní nechali žít jen s vyšší opatrností (jak se to dělalo dříve), byly by ekonomické ztráty podstatně menší a ani celkový počet zemřelých by se významně nelišil. Dokonce to vypadá, že soušet mrtvých na chřipku + koronavirus bude menší, než počet při loňské chřipkové epidemii.

2 0
možnosti

M36i11r42e83k 26Ř23í22h56a

30. 5. 2020 14:15

Autorko, na Vás platí ... drž se svého kopyta... Dnes každý kdo má řitní otvor, je odborník na všechno. Měl jsem pocit že Vás se netýká. V článku je řada nepřesností až blbostí. Za všechny, třeba ta že nemůžet znova onemocnět - několik desítek osob se nakazilo znova - pravda v ásii. O té nemoci ví i odborníci málo. Takže jakákoliv kategorická tvrzní jsou jen známka mdlého rozumu.

8 10
možnosti

Autorka pracuje z domu tudíž nemusela nijak omezovat "výrobu" příspěvků na rozdíl od velkých fabrik,které byly nuceny kvůli nákazové situace nadlouho ukončit nebo omezit výrobu a patrně celý nouzovýstav proseděla preventivně doma na zadku pročež ji neobtěžovalo nošení roušky,desinfekce rukou v obchodech,vymezené doby v obchodech, na poštách a úřadech neboť při jejím pracovní vytížení se o chod domácnosti staral otrok Pikora a o skutečné situaci se dovídala z televize a tisku .

1 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS