Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

Pani Sichtarova by si mela precist knihu od otce nemeckeho socialne trzniho hospodarstvi Ludwiga Erharda "Prosperita/blahobyt pro kazdeho" (Wohlstand für Alle)

Prave to "socialne trzni hospodarstvi" vystrelilo Nemecko po valce mezi dnes nejsilnejsi ekonomicke zeme sveta.

5 7
možnosti
Foto

To ano. Ovšem nelze ,,upozadit", že na tom měl nemalý podíl i vstup kapitálu vnějšího, a to vše pak v počátcích i pod ,,dozorem", ale i podílem okupačních správ;-)

6 0
možnosti
MK

Bohajeho. Madam, vy tady celou dobu regulujete za neregulovaný globální kapitalismus. A oligarchizace a korporátní fašismus jsou toho důsledkem. Jenže vy to svádíte na „levičáky“.

A to jste si nevšimla, že jak levice, tak pravice se shodují na údajně blahodárném globálním (korporátním) trhu? Proč asi? Protože v tom jedou všichni stejně (bez ohledu na politické barvy).

Co si myslíte, že se stane, když do akvária k malým rybičkám (lokálním malým firmám) přidáte piraně (velké korporace)? Jak asi dopadnou malé rybičky? A kdo asi v tom akvárku ve finále zůstane?

Já prostě přestávám mít rád ideology. Ideologové pravice i levice zkrátka řeší vše jen podle ideologie a na realitu prdí (či si z ní vybírají jen to, co se jim hodí do jejich vidění světa).

17 12
možnosti
MK

Oprava: "regulujete" mělo být "agitujete". :-)

2 1
možnosti
PK

Dnes poněkud zmatečné. :-(

9 7
možnosti
JK

Proč poněkud? Je to naprostá slátanina. Řekl bych ale, že záměrná.

9 10
možnosti
Foto

proboha co to blábolíte paní ředitelko. Pokud něco zvyšuje nerovnost mezi lidmi, pak je to právě politika, kterou prosazujete, tedy neregulovaný volný trh, nikoli zásahy státu, ty působí opačně.

5 28
možnosti
KD
PF

Socialistická ideologie, neustálé regulování a přerozdělování, je účinný prostředek jak se spolehlivě dostat k moci a jak si moc udržet. Nejširší podporu voličů jaká vůbec jde, si politik může získat jenom takto (případně populisticky). Proto už nemá moc smysl hovořit o levici / pravici, protože pravicovými hesly zbídačené voliče prostě neoslovíte. Čím více regulujete a zasahujete do přirozených tržních mechanismů, tím víc je systém na šrot a tím víc je chudých, vysílených a zoufalých jedinců - nadějných voličů socialismu. Jak z toho bludného kruhu ven? Nevím. Soustavným intenzivním sebevzděláváním? Trénováním racionálního myšlení? Ale kdo má v tom shonu a boji o přežití na něco takového ještě čas? Navíc myšlení dost bolí.

25 1
možnosti
Foto

Základní ,,mantrou" je onen sociál. smír. Pochopitelně to pak vychází na věčné balancování na hraně. Převážení na tu, či onu stranu pak vždy vychází do stavů chaosu, stejně tak jako meze pro jeho ,,udržení", tedy stavu ,,rovnováhy".. A to pochopitelně ,,selektuje" i onu ,,střední třídu". V reálu je to pak ,,věčný boj" mezi udržením stability systému a chaosem.Pochopitelně nic není na věčné časy, neb vždy přichází ,,bod zlomu", ČILI KRIZE. I nyní se pohybujeme na onom bodu zlomu, a to nejen u nás.A onen virus to ,,jenom" více poodkryl,ale i urychlil. A to také nejen u nás.

14 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,32
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články