Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

A jak má vědět, kolik má synů, když si nakonec zvolí pohlaví podle nálady :P

4 1
možnosti
IM

I21v49a89n 12M35i23n21á70ř

1. 5. 2020 18:38

I my máme k reálné autorčině prognóze skvěle našlápnuto. V čele vlády oligarchu, podpůrný tým socanů-přerozdělovačů a .. jak jinak - parazitující komunisty.

15 0
možnosti
ZD

Ve vládě jsou jen lidé, kteří se o účast ucházeli. Ne mimozemsky inteligentní bytosti. Veškerým nářkům - koho to tam máme - by se mohli rozumní lidé vyvarovat a diskutovat o tom, kdo z těch, kteří se ucházeli by to zvládli lépe. Nebo spíše jak to udělat aby se v příštích volbách ty mimozemsky inteligentní jedinci objevili.

10 0
možnosti
Foto

Držme se osvědčené poučky:

Všechno dopadne libovolně.

2 0
možnosti
JSS

A proč jsme Paní Šichtářová na tom , jak jsme? Za císaře pána jsme byly průmyslová země a zemědělství,lesnictví i vodní plochy byly na úrovni. Z českých zemí se vyvážely těžké strojní součásti, Laurin a Klement strojil auťáky a Škodovka i zbrojovka též. Značka JAWA byla super motorka, sklo a porcelán do celého světa. To samé o zemědělských a potravinářských produktech. Čím se ještě českého můžeme pochlubit teď? Pár věcí jistě je. Konkurence světová je tvrdá. Jiné už to nebude - k propojení se zahraničním kapitálem lze jen těžce oponovat. Víte, co nám chybí? To je především česká ochranářská ruka, ruka, která umí ohodnotit um, pacovitost každého a z toho vyplývající hrdost k zemi- vlasti. Stali jsme se vychytralými - chytráky jak vyzrát nad slabším, uchvátit co se dá a ztrácet soudnost a morálku. Je tady velký intelektuální potenciál, ale ten se tříští- spousta po studiích odchází do zahraničí. Máme stále ještě šanci - podzimní krajské volby a pak sněmovní i prezidenskou. Které hnutí- síla je toho schopna poměnit? Vidíte nějakou a důvěryhodnou?

15 5
možnosti

Co bylo před sedmdesáti nebo sto lety je snad pro současnost nějaký argument?

0 10
možnosti
Foto

No ale takové USA jsou státem s poměrně "tvrdým kapitalismem" a přesto tam přibývá bohatých a chudých a ubývá střední třídy obdobně jako v té dle autorky "socialistické" Evropě.

V mnoha Afrických či asijských zemích není po socialismu ani památky a přesto v nich přibývá jak bohatých tak extrémně chudých.Jinými slovy to, že přibývá bohatých a chudých a ubývá střední třídy je obecným trendem na celém světě bez ohledu na zřízení.

Jeden rozdíl tu přeci jenom je. V té "socialistické" Evropě se ti nejchudší mají mnohem lépe než ve většině zemí na světě střední třída a mají se lépe než ti nejchudší v USA. Ona totiž ta "socialistická Evropa" nejen nenechá ty nejchudší "chcípnout hlady" ale dopřeje jim zdravotní péči což ochrání i ty bohatší protože to obecně sníží riziko nákazy, umožní jejich dětem studovat což je pozitivní pro budoucí generace.....

Prostě a dobře s vyjímkou těch pár nejbohatších je ta "socialistickaá" Evropa nejlepším místem pro život z hlediska bezpečnosti, osobní svobody, ekonomiky a z hlediska naprosté většiny ukazatelů

15 19
možnosti
PN

"nejlepším místem pro život z hlediska bezpečnosti" ... diky takovym slunickarskym fanatikum jako jste vy to uz dlouho platit nemusi

21 9
možnosti
Foto

Pořád se nedozvídám ve které zemi funguje ten opravdový kapitalismus pro který horuje autorka...to ho voliči nechtějí? Nebo je to nějaká teoretická fikce žijící pouze v hlavě autorky, která by v praxi nefungovala? Tak pochopitelně,že e-shopy jsou nyní na tom lépe a obchod se pomalu přesunuje tam. Třeba já nemám chut ani čas lítat po obchodech a raději si to vyberu doma a nechám přivést až před dům.To dělám něco špatně...?To není kapitalismus?

15 2
možnosti
PN

Opravdový kapitalismus byl v USA od konce občanské války do konce 20tých let 20tého století. Tehdy USA ohromně zbohatly a v podstatě z toho žijí dodnes.

6 0
možnosti
JL

Jestli jsem to správně pochopil, tak kapitál přesouvá produkci do rozvojových zemí aby tam nasytil chudé.;-D

1 0
možnosti
Foto

Ona až rozvojovou zemí byla, a to i ,,díky" Maovu ,,Velikém skoku", i Čína. A je, tak trochu až paradoxem, že kapitál upevnil moc komunistů tamtéž;-)

4 0
možnosti
PN

"Směřujeme k jednomu velkému obchodu, který obslouží všechny zákazníky světa." ...mozna ano. Ja ale treba nakupuji podle cenovych srovnavacu a nikdy nema nejlepsi cenu nas nejvetsi online obchod nejen s elektronikou. Casto nakoupim od obchodnicku na aukru....naposled nahradni reminek k hodinkam. Spousta lidi objektivne na takovehle hledani nema cas, ale u velke casti je to jen lenost. A pritom takhle podporim i mensi prodejce.

3 2
možnosti
JL

Autorka zase zamávala praporem, na kterém je napsáno "Přerozdělování je Ďábel". :-)) Velmi komické. Autorka patří s manželem - hádám - do té lepší střední vrstvy, proč se pořád tak vzrušěuje nad stavem ekonomiky? Prý má hodně dětí, a to je drahá sranda. Když je školství drahé - tedy to kvalitní...Tak snad proto. Co se týče hladu: kdysi jsem se na to díval, a hlad je v Africe většinou důsledkem nějakých válek, většinou občanských. Když Merta složil písničku o Chytání větru, napsal: "indickým dětem hlad nezaženu", když to pak Mňágové renovovali, změnilo to na "africkým dětem". V Indii asi už jídla dost...Myslím, že největší zlo současna není přerozdělování daní, ale to, že se hodně krade a korumpuje - a s tím souvisejí daňové ráje, na které politici ze "záhadných důvodů" se bojí sáhnout. Kdyby ekonomové k něčmeu byli, vypočítali by, proč je téměř vždy průměrný plat těch, co pracují rukama, nastaven tak, aby stačil jen na přežití...Nebo by mohli pomocí AI, na co je?, spočítali, jak by měl vypadat dokonalý ekonomický systém - to je takový problém, když všichni ing ekonomie studují vysokou matematiku? Není to spíš o tom, že homo sapiens, rád hltá z koryta státních peněz, ale obecné blaho ho příliš nezajímá?

5 13
možnosti

Krade a korumpuje se právě proto, že je co - protože se stále víc přerozděluje.

Když si budete platit nějakou službu sám, nemá kdo koho korumpovat. Mezi vaší peněženkou a rukou kterou platíte není kde krást.

Když tu službu za vás zajišťuje moudrý stát z přerozdělených peněz, je na cestě mnoho míst, kde se dá trochu přesměrovat finanční tok.

12 0
možnosti
Foto

Všichni jsou socialisté - i kapitalisté. Alespoň tak vyznívá článek.

6 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,32
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články