Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-) Snad jen, že socálisti kontra kapitálisti je poněkud ,,nadnesené".. Trh,a to i kapitálový, který je jeho nedílnou součástí, dávno spíše poptávku diktuje, než by se jí řídil. Ač, kdyby se jí až bezvýhradně řídil, asi by také nemohl existovat. A nástroje na onen ,,svůj diktát" má, a to v bezpočtu podob. Obecně, a to až skoro celosvětově, jde spíše o stále balancování na hraně, třeba i mezi tím, co se nazývá social. smírem a chaosem. A až zákonitě se tento ,,balanc" houpe na tu, či onu stranu;-)

0 0
možnosti
Foto

J13a30n 37Š33i22k

24. 4. 2020 8:36

Jsem slepý a hluchý k negativním předpovědím v budoucnu. Všechno v životě má svůj důvod a ani ten virus nepřišel náhodou. Se spoustou špatných věcí, které nás potkaly a ještě potkají, přinesl i dobré, které oceníme právě v budoucnu. Užijte si slunce u víkendu v lese, ať zaženete špatné myšlenky na katastrofy :-) Krásný den přeji

13 0
možnosti
JS

Děkuji za rozbor, vypadá to že mohu být v klidu , protože Vaše prognózy, jak tak pozoruji již několik let, nevycházejí nebo dopadnou opačně.

6 2
možnosti
SB

S Vaším článkem opět z 95% souhlasím a dal jsem mu karmu.

A už předem vidím, jak to spadne na ústa a jak ti, kteří dnes bájí o tomto novém socialismu, aniž by si uvědomovali, že to, co chtějí je vlastně nový socialismus, potom budou říkat:

"Vidíte, EU se rozpadla a je nám všem hůře!"

Nebudou si uvědomovat, že nám není hůře v důsledku samotného rozpadu EU, nýbrž v důsledku těch hloupostí, které k tomu pádu vedly.

Jako když feťák nemá drogu a silnou nevolnost přičítá právě tomu, že tu drogu nemá. Nepřipustí si, že pravým důvodem jeho problémů není to, že nyní nemá drogu, nýbrž to, že jeho organismus je po těch třech letech užívání drog ve zbědovaném stavu. Jeho problémy nezačaly okamžikem, kdy drogu neměl a nemohl zahnat abstinenční krizi, nýbrž okamžikem, kdy ještě jako zdravý člověk si tu drogu poprvé nebo podruhé vzal.

Pravý důvod našich problémů bude, že jsme do dotáhli s naší společností a s naší ekonomikou do zbědovaného stavu, a nikoli to, že v tom zbědovaném stavu praskla nějaká uměle nafouknutá bublina.

Ale někteří lidé ty problémy budou přičítat právě tomu prasknutí.

28 1
možnosti
JS

Ale dneska je to hodně slabé ;-D

3 0
možnosti
Foto

A je to jindy lepší? ;-D

0 3
možnosti
AN

A56l70e40š 46N16o61v47á77k

24. 4. 2020 8:20

takže delfíni v Benátkách jsou fake news...? :-):-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,63
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články