Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Tolik laciného populismu polopravd a úplných lží v jednom článku by člověk pohledal. Z lidí co se na podobných neštěstí přiživují podobným stylem jako vy je mi vyloženě špatně.

7 10
možnosti
JR

J53a11n 19R95á27ž

24. 4. 2020 11:37

Tak jsem se neudržel o komentuji blog paní Šichtařové. Jde obrovský nesmysl uvedený v článku. Záporné ceny nafty jsou na rozdíl od záporných úroků, ryzího produktu politiky socialistické EU, ryzím produktem kapitalismu. Jde o výsledek operací z oblasti finančních derivátů, takzvaných futures a to je produkt kapitalistický. Spekulanti se "zápornými" cenami se tak snaží vyhnout povinnosti ropu koupit za sjednanou cenu ve sjednaný čas, protože by ji neměli kde uskladnit. Pro trhy je dobrá zpráva, že nákupy ropy sjednané na květen už vykazují růst ceny. Takže se jednalo jen o krátkodobý exces. Ovšem bylo by dobré, kdyby se o záporných úrocích ECB dalo hovořit také jako o krátkodobém excesu, což však bohužel nejde.

Rovněž dávat hlavní vinu za obrovskou bublinu na realitním trhu jen centrálním bankám, je obrovské zjednodušení složitějších příčin problému, jehož projevy zasáhnou u nás mnoho lidí v nedaleké budoucnosti víc, než COVID-19.

22 1
možnosti
LK

Opravdu není cena realit vyhnána nahoru tím, že ve všech běžných sporicich produktech peníze jen ztrácí hodnotu a současně jsou levné a dostupné hypotéky? A vzhledem k tomu že už to trvá dlouho tak pohled na rychlý růst ceny nemovitostí ještě umocňuje zájem o ně jako investici?

9 0
možnosti
Foto

Tak jediná země, která na virus nějak nereagovala bylo Bělorusko. To jsou ti jediní správní kapitalisté a ten zbytek světa socialistická levice...?;-D Celkem by mě zajímalo zda těm nesmyslnostem a lžím co píšete sama věříte, nebo píšete jen to co zde určitá skupina lidí chce slyšet. Opravdu se snížením počtu aut v ulicích a provozu nesnížily emise? To opravdu myslíte vážně?

8 8
možnosti

Vážně si myslíte, že existuje jen cesta tvrdé restrikce, kdy se zakáže vše a nebo naprostého uvolnění, kdy je povoleno vše?

1 1
možnosti
Foto

Paní autorko, to zmoudření ve Vašem případě nepadá v úvahu.

Pan Machaček uvedl, proč. Rv

5 7
možnosti
Foto

Tolik nesmyslů a lží (neboť tvrdí, že je ekonomka) na jednom místě, aby jeden pohledal.

Např:

- záporné úroky = nevyplácí se pracovat

- "Zápornou cenu ropy vyprodukovaly vlády, které nás zavřely do karantény kvůli nemoci ......"

- "Předražené ceny bytů vyprodukovaly centrální banky........."

- koronakrize prokázala, že ani při nulové dopravě emise neklesají

a mohl bych pokračovat. Ale nebudu, je to zbytečné. Protože slepý nevidí, hluchý neslyší........ ;-)

Jen by mne zajímalo, jestli jí lidé věří, protože se občas (nechápu proč) objeví v TV a nebo jsou líní přemýšlet a raději jí tleskají, protože se občas objeví v TV.

16 10
možnosti
Foto

Máte můj obdiv, že jste schopen článek paní autorky přečíst a rozmotat. ;-D

3 1
možnosti

Ne, že bych souhlasil se všemi opatřeními vlády kvůli koronaviru, zejména v poslední době, ale nemohu akceptovat váš výrok

"Vlády nás zavřely do karantény kvůli nemoci, jejíž mediální obraz je na hony vzdálen realitě."

Přeplněné nemocnice, JIPky, márnice a hřbitovy v Itálii a Španělsku pro vás nebyly dostatečně reálným důkazem, jak taky může pandemie vypadat?:-/

9 3
možnosti
AP

Pamatujete přeplněné JIPky, márnice či hřbitovy v Itálii v roce 2017? Asi nikdo, i když tam ve chřipkové sezóně 2016/2017 zemřelo na chřipku téměř 25.000 lidí. Situace byla velmi podobná letošní "koronakrizi". Ale nikdo nehysterčil, nikoho ve světě to v podstatě nezajímalo.

Za poslední tři roky zemřelo v březnu v Itálii nejméně lidí na respirační choroby a to o 4000 lidí.

8 2
možnosti
PK

myslím, že se mylite. Cena ropy WTI neni záporná. V jednom okamžiku byla ale to způsobili spekulanti, když se zbavovali kontraktů aby nemuseli fyzicky odebrat komoditu

2 0
možnosti
JL

Čtu to správně, že nebýt levice, bylo by vlastně na světě fajn? Stejným způsobem se lze zeptat, jestli demokracie není brzdou rozvoje kapitálu. Viz, například Čína.

Jestli, všechna ta lidská práva, nejsou vlastně k ničemu, když se nedají finančně zhodnotit? Myslím, že jsme moudří dost, na to abychom netoužili po návratu do XIX století.

13 0
možnosti
PV

P94a43v34e54l 84V23é88b93r

24. 4. 2020 10:30

Ano, čtete správně. Nebýt levice, bylo by na světě rozhodně lépe. Určitě ne ideálně, ale lépe. Levičáctví je lákavá bludička, která vás zatáhne do bažiny.

11 1
možnosti
AK

To nás teprve čeká,ale kdo se z toho poučí??Lidi těžko,politici asi vůbec,a ti ostatní budou jen štěkat a kousat.Neb mozkové závity jim už dlouho neslouží.

1 0
možnosti
PK

Karma. Socialistická Čína funguje jako tržní ekonomika a západ čím dál více vymýšlí socialistické regule. Je to tím, že se západní civilizace má dobře a utáhne i takové rozmary. Zatím.

18 1
možnosti
JH

Obávám se, aby nebyl na místě komentář "Do teď ty rozmary utáhla".

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,44
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články