Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J93a41n 29V42i73j70a92n

6. 5. 2020 18:08

Autorem této teorie je vysoce ceněný anglický "ekonom" J.M.Keynes. Jeho teorie je: když je ekonomika v krizi, nalej do ní další peníze a ona se rozeběhne.

Toto je obdivovaný a dnes používaný princip kapitalismu. Co je komu na tom divného? Akorát že dnes už vidíme kam to ti "ekonomové" dotáhli. Neschopové a nedoukové.

0 0
možnosti
JK

Vrtulníkové peníze v praxi nebyli nikdy použité,ale ztohy článku byly napsaný. Popsaný příklad falšovaní liber a jeho shození za La manch by vláda Churchila asi rěšila přídelovými poukázkami. Nebo ? Libry by okolkovala. Po příklad nemusíme daleko. Ćeskoslovensko má bohatú prax po vzniku ĆSR 1918 ,měnová reforma 1953 a delení v 1993 se Slovenskem. Při finačni krizi v 2008 USA nalila nevím kolik miliard do bánk ale záchranu vlastne sestátnila bánky. Banky místo bankrotu byli rády jeji sestátnením. :-).

0 0
možnosti
JJ

Mám dojem,že Němcům za celou válku ty libry nepodařilo napodobit. Neuměli totiž vyrobit papír na ty bankovky. A to co chtěli rozhazovat v Anglii, by mohli obyvatelé použít pouze na podpal, nebo jinde. Ekonomiku VB by to nerozhodilo.:-)

0 0
možnosti
LC

Kdysi (pár desítek let je tomu) jsem k tématu falšování liber četl článek, podle nějž se nakonec Němcům stejný papír vyrobit podařilo. Trvalo jim to ale dlouho, protože nemohli přijít na to, čím dosahují Britové takového složení papíru. Až po mnoha pokusech použili špinavé ústřižky textilu (umaštěné), aby dosáhli požadovaného výsledku. Roli hrálo také to, že se na falšování liber podíleli vybraní vězni "od fochu". Dílnu vedl nějaký Holanďan (rovněž vězeň), který celou přípravu zdržoval. Němci mu důvěřovali, protože vždy, když přišli do dílny, stál nad nějakým rytcem a vysvětloval mu, co je třeba ještě vypilovat. Omlouvám se, že nemohu poskytnout zdroj, je to už opravdu dávno. Napsal jsem jen to, co mi uvízlo v paměti.

0 0
možnosti
JF

Kašlete na všechno a berte co je k mání. Ono to zní skoro normálně a normálně to všichni dělají. Takže neztrácejte reflexy.:-P

0 0
možnosti
MK

Slovní spojení "ekonomiku ZLE nastartovat" v poslední větě je jistě překlep. Ale kouzlem nechtěného výstižně charakterizují ty helikoptérové peníze.

1 0
možnosti
MS

M76a69r25c34e86l 22S35u36p

18. 4. 2020 16:39

No jo, nebude to ale teď takový závod, kdo natiskne nejvíc falešných peněz a z druhé země za ně něco nakoupí ?

Já bych si tak tiipnul, že nyní se všechny státy budou zároveň zadlužovat a zároveň se snažit natisknout co nejvíce svých "falešných " peněz - no a budou mezi sebou tak nějak divně obchodovat. To rozhazovaní peněz samozřejmě v určité formě také budou provádět.

1 0
možnosti
JC

"Mně mrazí."

---------------------

jj, mě taky mrazí, jak někdo, kdo publikuje knihy, ovládá naprosté základy češtiny...

4 4
možnosti
Foto

ale no tak. nehleťte na detayli, pane koleko.....

0 0
možnosti
VD

Jestli jsem dobře pochopil paní Šichtařovou, tak ta tady intenzivně kope za banky, aby náhodou peníze k lidem netekly mimo ně a ty nepřišly tak o svůj "udržitelný rozvoj" za každých okolností (krize, ne krize, válka, ne válka, .....).

Pokud by stát "rozdával" peníze lidem na přímo, a ty by nešly přes banky jako půjčky, úvěry se všemi úroky a poplatky, tak banky by asi měly "Peška" a jen přihlížely, jak jim utíká velký business, teče mimo ně a náš bankovní kapitalismus by takto ostrouhal.

Stále více nabývám přesvědčení, že paní Šichtařová tady nevystupuje jen jako ekonomický expert, ale především jako lobbista určitých finančních kruhů, taková jejich mediální tvář na kterou se hezky kouká ..... .

:-)

3 7
možnosti
Foto

Bohužel jste nepochopil vůbec nic...

4 0
možnosti
Foto

Mám lék, nekupovat dluhopisy, netisknout prachy a nekupovat cizí měny centrální bankou...

1 0
možnosti
OT

každý rok vrtulník s 300 mld , které se tu vydělají a odtečou pryč. Proč máme už relativně vysoké HDP a pořád tak nízkou kupní sílu ?

2 2
možnosti
VK

Asi nečekáte, že by se zahraniční investoři chtěli vzdát zisku.

3 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 42,47
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články