Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

lide, kteri vymeni svoji svobodu za bezpecnost, ztrati nakonec oboje

0 0
možnosti
PJ

P90e17t54r 44J81a37r90o28š

14. 4. 2020 9:31

Neni nic lepsiho nez svobodne zemrit, nebo videt svobodne umirat sve blizke. R^

0 0
možnosti
MP

Moc pěkný text. K různým výtkám uvedeným v diskusi bych dodal, že nejdříve je třeba problémy identifikovat a propagovat že existují, pak až vymýšlet řešení.

Snad nikde neexistoval socialismus bez trhu a bez zákonu poptávky a nabídky. Též kapitalismus již skoro nikde neexistuje bez prvků socialismu.

Není příliš těžké odhadovat kam se to celé ubírá. V nějaký druh mediakratického socialismu pro většinu pracujících a kapitalismu pro ty velké ryby.

1 0
možnosti
JR

J48a58n 60R71á96ž

13. 4. 2020 14:42

Věta: "Socialismus je náboženstvím. Vírou. Vírou, že lze změnit přirozené nastavení člověka" tak vystihuje podstatu této utopistické myšlenky, že by si ji měl napsat a dát do svého zorného pole každý, kdo si občas myslí, že socialismus lze v nějaké jeho inovaci snad i realizovat.R^.

4 0
možnosti
BD

Autorka je pomatený ekonom,který mechápe dnešek. Nechce pochopit,že tržní systém již neexistuje více než 100 let za výstižný pomavažuji výrok v diskuzi."Mimochodem jsem přesvědčen, že osobní zkušenosti z "totáče" nemáte žádné. Stejně jako v totáči vyučovanou "politickou ekonomii" tak i Vaše ekonomické promluvy osobně považuji za zcela vybájené a zcestné."

0 7
možnosti
OZ

Twl...ještě o fous horší, než ty žvásty vašeho manžela...

2 10
možnosti
Foto

Jediná pojistka proti totalitě je fungující parlamentní demokracie, svobodné volby. Až si lidé nebudou moci svobodně zvolit své zástupce, kteří budou mít plné pravomoci k řízení země, pak tu máme totalitu.

1 0
možnosti
Foto

To neplatí. Hittlera si zvolili ve svobodných volbách.

5 0
možnosti
PP

P28e76t49r 24P61o83l46á85k

13. 4. 2020 6:57

Pani Sichtarova, pod clanek bych se vam podepsal, nebyt tam ty posledni odstavce, ktere obsahuji opravdu pitome zjednodusene zavery. Rousky a obecne restriktivni politika vlady kvuli koronaviru maji dva duvody (a ani jeden neni, ze by tu Babis chtel zavadet nejakou totalitu, protoze Babis je jen nasledek a nikoli pricina): prvni duvod je obycejny strach (vladni politici se, a nastesti pro nas, proste koronaviru boji), druhy je ten, ze Babis je jen produkt vseobjimajiciho statu, politik, ktery vsechno za lidi, kteri se o politiku a beh veci verejnych uz proste nechteji starat, vyresi. Lidi politiky vnimaji jako nekoho, kdo se o ne postara, kdo za ne vsechno zaridi a vyresi. A oni jednou za 4 roky (aspon jeste porad neco kolem pulky lidi) prijdou k volbam. Vic se starat nechteji, chteji si uzivat blahobyt. Tepete tak spatnou stranu. Babis si podle me ani neuvedomuje, ze je produktem doby, podle me na to nema rozlisovaci schopnosti. Horsi jsou politici dnesniho hlavniho proudu (CSSD, ODS, TOP09, KDU-CSL, STAN, Pirati), kteri vedome instaluji eko-socialistickou, vseobjimajici totalitu, ktera za nas bude o vsem rozhodovat. Nakonec nas nepusti ani k volbam (nebo max. k nejakym pimprlovym jako byly volby kandidatu Narodni fronty), protoze vsechno moudre rozhodnou pani z Bruselu (napriklad i ty hajzliky pro ”treti” pohlavi). Takze zaklad mate dobry, ale dochazite (a dost mozna vedome) ke spatnym zaverum. Akorat kopnout do prostacka Babise je proste tak jednoduche (a lakave, ze?)...

1 1
možnosti
PH

P65e21t46r 76H10á34j48e24k

13. 4. 2020 12:48

Obávám se, že podstatu jsem tentokrát minul vy. Tady nejde primárně o Babiše, ale právě o to znásilnění tržní reality v souvislosti se strachem a jejich zneužití k manipulaci davu.

3 0
možnosti

To je zvláštní, autorka se pozastavuje nad škodlivostí socialismu(souhlas), přibila by na pranýř každého levičáka(souhlas) socialistu(souhlas) a ve finále dělá ekonomického poradce Klausovi ml, který hrdě volí levičáckého prezidenta. Jinak si neodpustila bláboly o nějakých unisex záchodech, to samé blábolí Venca Klausů ve vesnických kulturácích strejcům u piva, že jim EU nařídí mít 53 typů záchodů pro 53 pohlaví. Solidní besídka zvláštní školy. Už aby tady fakt byla pořádná pravicová strana a ne tito komici.

4 7
možnosti

To je ta ,,ekonomka" z Trikolory?

3 1
možnosti
Foto

To je argument na vyvrácení článku, jen zírám... Škoda sov, hů hů.

3 0
možnosti
LB

neznám pojem "ekonom staré školy" - Vaše příspěvky občas čtu a málokdy je osobně považuji za obhajitelné v oblasti ekonomie. Z vámi popisovaných situací si dovoluji obdivovat funkčnost Vašeho sexuálního pudu - počet Vašich potomků je obdivuhodný a chvalitebný. Bohužel pokud Vás náklady na Vaši rodinu nutí stále publikovat obdobné články, je to poněkud méně stravitelné. Mimochodem jsem přesvědčen, že osobní zkušenosti z "totáče" nemáte žádné. Stejně jako v totáči vyučovanou "politickou ekonomii" tak i Vaše ekonomické promluvy osobně považuji za zcela vybájené a zcestné.

4 6
možnosti
JS

sexuální pud nesouvisí s počtem dětí ;-) JInak souhlas.

2 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články