Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

Častokrát s Vámi souhlasím ale dnes je to na antikarmu.

Je to agitka za firmy jejichž obchodní plán je založen na distribucí stravenek. Dnes většina lidí za stravenky nakupuje v potravinách, protože do restaurace zajít nemohou, protože na to prostě nemají. Kdo si zvykl chodit na polední menu tak tam bude chodit dále bez ohledu na to, v jaké formě dostane stravenkovy benefit.

13 0
možnosti
Foto

já dal karmu omylem pardooon:))) Rv

3 0
možnosti
Foto

Chtěli jsme zavřít Bureše, Bureš zavře nás..

2 4
možnosti
TK

A co zaměstnancům místo peněz dávat pouze kupóny nutící je podpxorovat ohrožené profese? Kupóny do hospod, kupóny do kadeřnictví, kupóny do ubytovacích zařízení, kupóny do fitka, kupóny do divadla, kupóny na koncert.. :-P

Milá paní, ano svět se mění a přežije ten, kdo se přizpůsobí, ne ten, ko bude fňukat čekat s nataženou rukou na prachy od státu. Velmi dobře se pohled některých "podnikatelů" ukázal ve včerejším pořadu s Jílkovou. Například jakýsi fotograf miminek v bazénu si tam stěžoval, co že má jako dělat, že byl zvyklý si za sezónu vydělat na celý rok žití a že přece po něm nemůže nikdo chtít, aby se začal živit něčím jiným. No tak nezlobte se na mě, ale kde je to údajné riziko podnikání, ospravedlňující nízké odvody? Kdyby se takto nepružně chovali zaměstnanci, že nebudou ochotni dělat jinou práci, než dělali v předchozím zaměstnání, tak tu 60 % z nich teď sedí doma na sociálních dávkách a pláče nad svým osudem. Hostem byl i pan Pohlreich a ten mluvil rozumě, je nutné se přizpůsobit.

Ano, je možné, že tolik hospod už nikdy nebude potřeba. Ostatně snad v žádné z okolních zemí nebyly obědy v restauraci tak dostupné a běžné, jako u nás. A co? Vždyť hospody a hotely trpěly nedostatkem personálu, kvalifikovaní kuchaři stejně byli nesehnatelní a ten zbytek, který tam pracoval, byl nekvalifikovaný, nebo měl úplně jinou kvalifikaci. Vždyť já ani nepamatuji, kdy jsme byli v restauraci obslouženi u stolu ve správném pořadí a správným způsobem! Totální amatěrismus. Ti lidé mohou dělat cokoli jiného , nezměstnanost zde byla nezdravě malá a podnikatelé řvali, že potřebují importovat statisíce Ukrajinců, Vietnamců a Mongolů. Tak teď budou mít tyto zdroje. A není v tomto případě argumentem, že Češi nekvalifikovanou práci za málo peněz dělat nebudou, protože právě tito lidé nekvalifikovanou práci za minimální mzdu (alespoň formálně) často dělali.

21 3
možnosti
TK

Pane Kašpárku, mínusko bez přečtení už 10 vteřin po zveřejnění příspěvku? ;-D

0 0
možnosti
TT

Obavy o hospody & spol. jsou určitě namístě, ale stravenkový paušál podle mne ohrožení nepředstavuje. Kdo nemá na to, aby zaplatil práci kuchařů, obsluhy a dalších, ten stravenky stejně nikdy neutrácel v hospodách, ale nosil je poctivě do obchodních řetězců za účelem koupě vodňatského kuřete a dalších šmakulád. Vidím to v Albertu, kam si chodím pro pivo a některé suroviny: stravenkama platí odhadem každý třetí čtvrtý.

9 0
možnosti
JP

Nechutný kecy. Chlap po práci do hospody a ženuška pěkně k plotně a obstarávat dětičky - no, děkuju pěkně. Nešlo by to i obráceně? Ženuška po práci třeba na koncert nebo na výstavu a po návratu domů večeřička a obstarané děti? Bez hospody přibudou rozvody? Tak se sama rozveďte a nenuťte druhým svůj způsob života!

0 5
možnosti
RK

R87a33d19e75k 11K20o58h87u49t

10. 4. 2020 19:22

Možná by chtěla partnera co nejdéle v hospodě, a záskok doma v posteli.

1 0
možnosti
RP

Takový bláboly...to se dočíst nedalo, sorry ako...

4 4
možnosti
ZP

Nesouhlas...jedna věc mě zaráží a to je vysoká karma, četnost a jen pár lidí na diskuzi....u téhle paní celkem obvyklé a ještě u pár dalších...prostě zde mě ta trojclenky nesedí.

6 2
možnosti

A já už se na čepované těším.

12 0
možnosti
JC

J16a19k60u93b 65C80e29c87h

9. 4. 2020 22:25

no to je slint.

5 3
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články