Diskuse

Restart země

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

Tak pokud někdo napíše, že ekonomie je založená na datech a výpočtech, tak je to akorát důkaz toho, že o té ekonomii vůbec nic neví, mluví k obdobně vzdělanému "davu", a takové výrazy používá jen jako vznešený jazyk k obhajobě vlastních názorů. Ale jasně, vystrčí se pěkný ksichtík a je vyhráno ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JL

Exekuce, jak si je nastavili Češi, jsou opravdu zločin, stačí když je zlidštíme, jako je tomu v humánnějších zemích. To snad není žádný problém.

3 1
možnosti

S autorkou často souhlasím, ale nyní ne. Rovni si jistě nejsme, ale v zájmu těch bohatších je, aby u těch chudších nepřevládl pocit, že jediná cesta jak něco se svojí situací dělat je revoluce podobná té v rusku nebo před tím ve francii. Vše to vzešlo z obrovské nerovnosti a vedlo to k terororu a spouět mrtvých, zvláště těch z řad bohatých. V zásadě si určitým stupněm rovnostářtví bohatí kupují klid, aby si svoje jistě poctivě získané statky mohli užít. BTW často jsou nám USA dávány za příklad svobody a demokracie. Ti opravdu bohatí tam platí takové daně, že by se z toho Ti naši pos...

2 0
možnosti
LS

Paní Šichtářová, větší "bláboly" jsem už dlouho nečetl. To máte opravdu jen ze své hlavy ?

2 9
možnosti
MS

M58a12r82c19e37l 31S42u13p

5. 4. 2020 13:07

Dnes si je málokdo ochotný přiznat, že se velmi rychle řítíme do ekonomického armagedonu ! Místo reálného zhodnocení skutečných důsledků krize, mnoho lidí sebe sama přesvědčuje a krátké dočasnosti "výpadku systému" a věří, že vše půjde znovu nahodit relativně rychle a zbydou pouze kosmetické šrámy.

To nikdo mimo mne nevidí obrovské množství totálně zpřetrhaných ekonomických vazeb, které se budou zacelovat minimálně dalších 10 let ?

Ostrá ekonomická krrize dostihne už za půl roku každého bez vyjímky ať dělá v jakémkoliv oboru. "Záchrana" systému přinese více škody jak užitku.

Levicové strany určitě najdou sluchu u zbídačených lidí a ovládnou parlament.

4 0
možnosti
JK

Jak postupovat, aby se krize fyzická nepřetavila v krizi morálky.

V první řadě je jasné, že politici nemohou řešit krize tohoto typu. Od toho jsou krizové štáby odborníků, kteří řeknou co se má udělat, proč se to má udělat a jaký je očekávaný výsledek. Politici o tom nemají diskutovat, ale najít instrumenty jak to zajistit a jak to smysluplně sdělit lidem. V krizi totiž na dlouhé polemiky není čas.

V druhé řadě musí být možnost včas krizové štáby rozpustit a vrátit se k demokratické vládě. Na to je udělený pouze dočasný status podobu vyhlášené krize, když krize pomine krizové štáby se rozpustí.

Ve třetí řadě se vyhodnotí jaká správná a chybná rozhodnutí zapřičinil nastavený systém a změnit ho ve prospěch lepšího řešení další krize.

Když rozhoduje jeden člověk podle sebe, zákonitě vyrábí chyby a v krizi se důsledky ještě násobí, což se ukázalo a nakonec (i když pozdě a v bolestech) se krizový štáb stejně ustanovil v mantinelech nastavených před krizí. Široká demokratická diskuze je pomalá a zdlouhavě se hledá řešení zdánlivě jednoduchých věcí, je ale maximálně efektivní, protože prostě víc hlav víc ví a málokdy dělají chyby. Totalita je rychlá v rozhodování, dělá ale spoustu fatálních chyb, které si vůdce nepřizná a náprava vrátí národ o několik desítek let zpět. Naše zkušenost s totalitou nám ukradla 40 let a dosud jsme ten výpadek nedohnali, i když se snažíme a nejde nám to vůbec špatně. Takže je správné varovat před totalitou, vůdce nás nepovede vpřed, ale jen vzad, to se všude prokázalo dostatečně.

2 0
možnosti

Tak ten Jonáš se svými ultralevicoivými marxistickými názory je oblíbeným řečníkem na lidových taškařicích MCH PrD. A na tyto demonstrace rádi chodí demoblokařští politici, kteří se sice tváří pravicově, ale ve skutečnosti jsou jen liberálními neomarxisty ve stylu 80 % elit EU.

4 0
možnosti
Foto

nejde o podpory, dávky, atd. to bych taky zrušil ale jen kvůli tomu že někdo neumí číst a psát mu dát podepsat smlouvu z které vyplývá že zaplatí nakonec 5x násobek co si půjčil nebo nedej bože kdyby nezaplatil tak ještě víc to je vychytralost a vyčuranost ne chytrost. ono to totiž pak končí opravdovou demokracií jako v americe občas někdo není ošetřen nebo občas někdo vtrhne do školy a postřílí půlku studentů atd. nehledě na to že ta teorie kulhá jelikož někdo je přeci nejchytřejší a u něj nakonec skončí všechny peníze?:) takže následuje moc absolutistická???

nemyslím že demokracie je nejlepší volba ale lepší nikdo zatím nevymyslel - nelpěl bych na ni za každou cenu

2 1
možnosti
Foto

K čemu povede restart na zavirovaném stroji?

1 0
možnosti
TT

S exekutorama má pravdu (dál už jsem nečetl). Systém soukromých vymahačů byl zaveden v dobách, kdy se navzájem okrádali tuneláři, kvůli nim. Třeba v Německu je to odedávna tak, že exekutoři jsou soudní a člověku neschopnému krýt své závazky v dohodnuté výši a termínu poskytnou možnost splátkového kalendáře odpovídajícího jeho výdělku, s tím, že se dlužná částka úročí sazbou Deutsche Bundesbank pro mezibankovní kredity - tedy sazbou vyloženě směšnou, na rozdíl od ČR, kde se z dluhu sta tisíc obratem stane milion.

Když budete bojovat za exekutory, můžete hned říct mladýmu Klausovi, ať se vrátí na školu.

6 2
možnosti
Foto

No tak to jste mi tady hodil přímo na vidle. Ano zlí exekutoři pijí krev nebohých dlužníků. Ale to, že si dlužníci nepřebírali dopisy od pošty s blamážovým přesvědčením, že "mně to projde, na mne se zapomene", o tom ani slovo. Navíc exekutoři vznikli až v roce 2001 po vzniku zákona o soukromých exekutorech. No a kdo si hledí svých pohledávek, tak se nemusí ničeho bát. Ono je to sice blbé, ale lidi by kromě instalatérů, plynařů, elektrikářů a zedníků měli možná vzít v potaz třeba i finanční poradce. Prosté projetí pohledávek za osobu nestojí tolik a zabrání to hodně haváriím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,24
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články