Diskuse

Restart země

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

M57a23r81e96k 72C18o37z75l

2. 4. 2020 22:09

Mám pocit, že Jaroš, jehož text je zde rozebírán, míval svůj odkaz na serveru Exotopedia, když ještě existoval. Jeho text o restartu by byl jenom dalším dílkem do velké sbírky. S paní Šichtařovou souhlasím, ale zároveň se domnívám, že člověk jako ona nemusí přehnaně reagovat na jakéhosi podivínského egoistu či pomatence. Stejně jako Pat a Mat mají své právo na to být kutily, pak i Jaroš má právo na to, aby psal na sociální sité své vývody o férovosti, liberálnosti a totální rovnosti. Také nás třeba pobaví.

9 0
možnosti
JV

Před pár dny mě pobavila pražská kulturní fronta s akcí "lístek na nic"..

Budovatelé socialismu v čele s Třeštíkovou a za jásotu Hřiba objevili (kapitalistickou) Ameriku..

Mají štěstí, že si jejich nedomrlý batolecí elektorát nepamatuje ministra financí Klause a jeho apel "Nebojte se sponzoringu!"

A tak si zachraňujou kejhák ryze pravicovou myšlenkou a můžou se u toho tvářit, jako když právě vystřelili z Aurory..

A sotva sundaj roušky, budou zase křičet z barikád : Plán splníme, I kdyby na chleba nebylo!

7 0
možnosti
JR

Imunita proti socialismu v populaci postupně s časem opadá, stejně jako imunita proti ostatním chorobám. Bohužel to vypadá, že vakcinace moc nefunguje a některá z generací si bude muset projí - byť možná lehčí - formou této ideové nemoci.

8 0
možnosti
Foto

J59a93n 80Š16i51k

2. 4. 2020 15:34

Ač s Vámi většinou nesouzním, dnes souhlasím. Ti, co nejvíc křičí, jak úpí pod jhem nemilosrdného státu a jak je jim jejich svoboda drahá, teď nejvíc natahují ruce a diví se, že automaticky nepadají peníze z nebe. Ono je to tak, že spoustě lidí stále nedochází, že každý nějakým způsobem současnou krizí odnese. Nějak ho poškodí, když ne na zdraví, tak na úsporách, v podnikání, někoho ve vztazích, nebo se zhorší děti ve škole, atd.. Každý zaplatíme. A nikdo, žádný stát, ani nikdo jiný nám ztráty stoprocentně nenahradí. Neptejme se pořád kdo za nás co vyřeší. Nevyřeší. Jen může trochu pomoci, ale abychom se měli líp, musíme to udělat my sami. Toť vše. Přestaňme žít v iluzích a nečinnosti. Každá krize je příležitost pro změnu, aby nám bylo líp. Hezký den

25 0
možnosti
Foto

Stát nařídil zmrazení ekonomiky, tak ať stát taky platí. Jo, to by se každému líbilo rozhodovat o všem rozdávat moudrosti, ale nechtít to zaplatit. Právě tohle není žádná socialistická dystopie ,ale docela normální oplátka státu za důvodně omezené možnosti pro podnikání.

2 1
možnosti
AP

Rovnost máme mít pouze před zákonem. Jakákoli jiná rovnost je utopie.

11 0
možnosti
OT

já to vnímám takto:

různorodost - stejnorodost a diskriminace - rovnost.

0 0
možnosti
Foto

Takže v socialistické Evropě je peklo na Zemi, zato všude jinde kde vládne neřízený kapitalismus je ráj. No ale počkat! Safra, když se tak po tom světě rozhlédnu, kde ty prosperující země s kapitalistickým rájem jsou? Vládne snad všude socialismus? Nene, tomu snad přeci nikdo nevěří ... ;-D

2 10
možnosti
PV

P95a48v26e44l 74V14é75b61r

2. 4. 2020 14:26

No, zatím vidím neprosperující země se socialismem (např. Severní Korea).

5 0
možnosti
VD

Paní Šichtařová, Váš blog je stejně zavádějící a propagandistický jako to, co v něm kritizujete. Je to snůška demagogických polopravd, které se snaží hájit neobhajitelné.

- nic proti principu exekucí u nesplácených dluhů. Ale hodně proti exekutorům, kteří si z problémů lidí, často jejich neštěstí, udělali nehorázný business s podporou státu = legalizované okrádání a ožebračování lidí. To nediskutujete. Proto dnešní podobu exekucí je zcela namístě zrušit.

- stále větší a větší koncentrace majetku v rukou stále menší a menší skupiny lidí je kontraproduktivní. A nemůže probíhat bez různých podvodů, okrádání ostatních a bez ochrany těchto praktik ze strany státní moci. Takže nakonec je z toho jen a jen ubohá zlodějna, nikoliv rovné příležitosti. Jestli za úspěch považujete, jak okrást druhého, tak to si rozumět nemůžeme. Dnešní krize jsou zjevně za tímto účelem uměle vyvolávané, jsou řízené.

- dnešní stát musí vždycky v každé krizi logicky zklamat, protože jej ovládají mocní a vlivní. Jejichž prvořadým zájmem je, jak na každé takové krizi co nejvíce vydělat. A právě tito tady působí to, o čem opakovaně píšete a proti čemu brojíte, ne ostatní lidé (proč asi dnes v krizovém štábu sedí takové zastoupení bank a lidí na ně napojených, bank, které přetékají penězi a nevědí co s nimi .....???)

- ano, férovou a spravedlivou společnost nemáme a ani rovné příležitosti, protože tu naši společnost ovládají ti, kteří mají moc, tedy peníze. A aby měli peníze a moc, tak nezbytně musí vydělávat na ostatních a nejlépe na jejich strachu, bezmoci, bídě s nouzí, takto to nejlépe sype.

----------

Už jsem Vám několikrát napsal, že Vaše blogy jsou často pokrytecké, matoucí a zavádějící. Netvrdím, že tyto věci mají snadná řešení. Ale aspoň tady "neoblbujte lidi" (i když, je to jeden z prostředků pokrytectví a manipulace).

Pokud sama chcete něco změnit, tak začněte u sebe a ve svých kruzích.

:-)

6 21
možnosti
VH

Ad Exekuce: Autorka výslovně konstatuje, že s exekutory (jako i jinými lidmi) není vždy vše v pořádku. Ona však píše pouze o exekučním vymáhání dluhů. A to je rozdíl. - Kdo je demagog, když polemizuje s něčím, co autorka evidentně netvrdí?

Ad Koncentrace majetku: V čem je problém, vlastní-li někdo dvě fabriky, nebo pět? On je snad denně prožírá? Nebo v čem spočívá Vámi tvrzená kontraproduktivnost? Vy tvrdíte, že například Gates získal svůj majetek podvody a okrádáním ostatních? (Jistě to tvrdíte, jinak ho přece, jak uvádíte, nelze získat.) Jistě - někteří ho podvodně získávají (a "stát" se je snaží vyhledat a trestat).

Ad Mocní: Ano - stát někdy ovládají mocní (Trump, Babiš, ...). Bohužel, volí je právě ti, kteří si permanentně stěžují.

Ad rovnost a férovost: V čem vidíte nerovnost? V tom, že rodiče někoho vyhnali do světa s dluhy a jiného se zařízeným bytem? Nikdo nemá zakázáno vlastnit byt. V čem vidíte neférovost? Vždyť i ty Vámi tvrzené podvody může dělat každý - pokud to umí. Takže zase demagogie, neboť Vaše představa je: máme stejné žaludky, chceme stejný peníz. Jo - o to se již pokoušeli mnozí. A nikde to nefungovalo. Ani v prvobytně pospolné společnosti.

21 0
možnosti
JSS

Restart v ČR - pár zásad, které je třeba prosadit.

1. Stát se musí zeštíhlit a zjednodušit v legislativě, administraci

2. Stát musí tvrdě zapůsobit na banky s tím, že odvody do zahraničí musí okleštit!

3. Stát zruší různé přížnivnické podnikání, zreguluje exekuční mašinérii.

4. Umožní všem, aby se mohli účastnit na vytváření hodnot, včetně postižených. Úřady práce aktivně pomohou vyhledat práci dle kvalifikace, znalostí.

5. Stát zamezí prodej zemědělské, lesní a vodní plochy pro zahraniční fyz. i právnické osoby

6. Úprava volebního zákona - pro Sněmovnu i Senát, kraje vstup při zisku 3% všech voličů. Do zastupitelstev obcí postup jen podle preferenčních hlasů. Úrověň platů prezidenta, těchto úřadů včetně soudních, policejních, zastupitelství atd. upravit - tj. snížit sestupně od prezidenta od 3 násobku průměru všech zaměstnanců, OSVČ, odbourat odchodné z nejvyšších úřadů. Financování polit. stran a hnutí pouze z volební účasti a poníženého rozpočtu a okleštěných člen. příspěvků - od člena max. 1000 Kč měsíčně- jiné zamítnuto.

7. Zavést individuelní účty zdravotnické služby podle věkové struktury - při nedočerpání aktivní prac. činnosti umožnit ponížení daně z příjmu. Logicky při přečerpání dle uvážených standardů uhradit z rozpočtu, jinak účast nemocného.

8. Státní složky aktivně se podílí na dalších rozumných úpravách.

4 1
možnosti
VD

To je všechno hezké.

Jenže Vy to předkládáte jako ten, který není u noci a chtěl by, aby se tady lépe žilo.

Jenže ti, kteří jsou u moci, těm se už dobře žije, a tak chtějí na tom všem, když už se tam dostali, jen pěkně a rychle vydělat, nahrabat si, aby jim to ještě dlouho vydrželo.

Vezměte si jen logiku fotovoltaického mega tunelu u nás. Vzniklo to a prošlo to jen na základě zákona, který vytvořili a schválili naši politici, tedy s podporou a pod ochranou státu.

A i když se už tehdejší mocenské garnitury vyměnily, tak nikdo s tím ani dnes nehodlá a nechce nic udělat (kromě několika občasných pokryteckých a populistických projevů), protože z toho stále dobře teče a nikdo s dotyčných se nechce o to nechat připravit.

:-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,32
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články