Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zajímavé. Je dobré zabývat se i ekonomickou polohou pandemie. Jen by autorka nemusela být tak hysterická. Věci se mění a vyvíjejí, kolektivní vědomí rozhodne, co bude dál. Nevznikne nic jednotného, jak si to malují zelení liberálové, každý národ resp. kontinent půjde svou cestou...

5 5
možnosti
TT

Ne, globalizaci virus neodčaruje.

1 0
možnosti
JS

Konečně se Šichtařová dočkala... ona nám to říkala!

9 11
možnosti
JK

Celých deset let, jen ten koronavir nikdy nezmínila.

13 7
možnosti
AH

Současná společenská krize v ČR byla předvídána již v roce 2016 na období 11/2019 až 12/20 ve dvou vlnách 11/19-8/20 a 9/20-12/20 (Co nás čeká do roku 2020, Grada). Bohužel došlo k souběhu dvou krizí a to ekonomické a zdravotní. Ani jedna z nich ale není nějakou novinkou a rozumné vedení společnosti si preventivně vytváří finanční a materiální rezervy a na jejich překonání. Obojí se ale v ČR nestalo. I když se nebude někomu ledacos líbit, každý musí především hájit své zájmy. V panujícím chaosu je třeba nalézt něco pevného, nějaké rozumné východisko. A to nebude jednoduché. Skoro každý bude muset toho hodně obětovat bude muset vynaložit hodně trpělivé, zodpovědné i naprosto disciplinované práce. Vzniklé potíže nejde zamést pod koberec, ale je nutno je brát naprosto vážně. Ale na každou nemoc je alespoň jeden lék a každá rána se ve zdravém organismu zahojí.

9 0
možnosti
ZB

Autorka má pravdu jen z části. Ano má pravdu, když píše, že celosvětová krize byla na spadnutí i bez koronaviru. Peníze dnes slouží hlavně jako bezpečnostní pojistka, lidé chodí do práce a za to dostávají peníze a pochopitelně nemají čas tedy zlobit. Bohužel mnozí v práci nevytváří žádné hodnoty, a proto by také neměli dostávat plat. Autorka má také pravdu v tom, že když někdo něco dává, tak to musí také někdo zaplatit. Pokud vláda rozdá peníze, pak to zaplatíme my všichni, protože inflace bude přímo astronomická. Řešení ale existuje a je na spadnutí Mnohé činnosti mohou a také budou vykonávat roboti. Proč to již není zavedeno? Právě protože není jisté, co udělat s mnoha lidmi, kteří budou doma? Ano ve světě již jsou pokusy dát lidem peníze za nic, ale to opravdu nefunguje. Ti lidé tropí problémy. Je tedy třeba něčím zaměstnat, prozatím chodí do práce a vytváří tabulky, které následně nikdo nepotřebuje, bude proto nutné vymyslet takovou náplň, která je přímo pohltí.

2 5
možnosti
JJ

J65a59n 75J37í13c73h60a

24. 3. 2020 18:30

nj, jenze to tom, ze je krize na spadnuti mluvi autorka uz 5let zpatky...

4 2
možnosti
JL

Od ekonoma bych předpokládal návrh nějakého smysluplného řešení. Pokud žádné nemá, měl by raději mlčet. Abych použil slova pana prezidenta.

7 11
možnosti
Foto

Od ekonoma ano. Od ekonomystifikátora již hůře. :-)

5 8
možnosti
Foto

Největší propad zaznamenala USA ekonomika při krizi 1908, kdy nebyla vůbec regulována. A byl to takový šok, že jeho následkem bylo ustavení FED.

6 2
možnosti
Foto

A "pravice" má jaké řešení...? Já ho v blogu nikde nevidím...a pokud jde o pomoc evropským zemím,tak těm může pomoci jen Vámi nenáviděná EU tažená Německem, nikdo jiný tu totiž není. Pochopitelně s vyjímkou Číny na kterou se zdejší "konzervativní pravičáci" jenom třesou, jen ta jim může dopomoci k moci...

13 20
možnosti

Ve vaší fanatické zaslepenosti ani vidět nemůžete :-)

5 4
možnosti

Že ve spojitosti s koronáčem přijde ekonomická krize, musí být jasné každému, kdo má mozek a ani nemusí mít ekonomické vzdělání. Samozřejmě bude "bolet", ale pokud se využije správně, bude ozdravná.

A já doufám, že bude ozdravná i v tom smyslu, že si lidi budou víc vážit dobrého bydla a nebudou ze znuděnosti a rozežranosti vymýšlet zhůvěřilosti typu gender nebo "green deal for Europe" - a "neziskovým šmejdům", které jsou na tyto nesmysly napojené, vyschnou jejich penězovody a ty nakonec zaniknou (nebo se alespoň transformují na méně nebezpečné).

40 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 10
možnosti
FS

No to jste nám toho řekl, pane Holý!

10 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články