Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SV

S manželkou podnikáme oba dva a jedinou dcéru jsme upíchli do státní správy, takže pokračování ve firmě ani náhodou. Ona totiž ta buzerace a šikana za strany státu už přesahuje únosnou mez. Začít dneska podnikat může jen opravdu blázen. Takže hurá všichni na teplé místečka bez práce, bez zodpovědnosti, za neuvěřitelné peníze do státních institucí.

12 0
možnosti
Foto

Jsem jedním z těch, co s podnikáním skončili. Nikoli ovšem proto, že se nedařilo, ale že jsem se ve zdraví dožil důchodu a hodlám se teď věnovat jenom a pouze tomu, co mne baví a co mi dělá radost... Apropó syn v podnikání pokračuje s tím, že do státní správy by nikdy nešel ;-)

0 0
možnosti
RH

R91a55d47e49k 30H10o29d93a45ň

14. 2. 2020 13:20

Ono prosté porovnávání čísel kolik podnikatelů skončilo vs kolik začalo má zásadní vadu: před rokem 1989 žádné živnosti nebyly. S revolucí se na podnikání vrhla spousta lidí ve věku 30+ let, kteří prostě chtěli uchopit za pačesy tu příležitost mít možnost podnikat. To množství lidí bylo určitě vyšší než by byl přirozený podíl lidí, kdyby tu nebyl socík. Bylo to in. Podnikatel byl pan někdo, chodil v obleku, jezdil (drahým!) autem. No, občas byl některý možná i tak trochu mafián, ale rozhodně být podnikatel/živnostník tehdy znamenalo sakra víc než dnes. A taky bylo in makat od nevidím do nevidím.

To se s dnešníma představama o životě moc neslučuje, dnes většina lidí raději než hodně pracovat = hodně vydělat chce mít té práce tak nějak akorát, aby měli čas na to "si hlavně užívat". Teplé místo ve státní správě je pro většinu lidí dnes rozhodně cennější, než být ten "parazit" co neplatí daně a okrádá stát.

11 0
možnosti
KK

Nějak mě v tom vašem rozjímání uniklo jaká je ta vada.

V blogu se jasně píše, že zatímco počty nových živností jsou vyrovnané, jejich ukončení vybočilo z trendu. Proč asi? :-/

3 0
možnosti
TK

"Stát roste, soukromý sektor se smršťuje."

Máte nějaká čísla dokazující, že se soukromý sektor zmenšuje?

3 0
možnosti
KK

Státní prokazatelně bobtná, tak soukromý musí jít dolů. :-/

3 0
možnosti
AM

A19d60a67m 31M32a35l76ý

14. 2. 2020 12:19

Jen úryvek z knihy. Takže reklama.

Ale ta čtenost a karma!! Tady má někdo stroj na karmu ;-D

3 4
možnosti
Foto

S blogery je to jako s politiky. Mají své příznivce a ti jim to "hází", i když kolikrát ani nevědí proč.

5 3
možnosti
Foto

Tak zase to nepřehánějte...s počítačem, tedy s internetem to už drtivá většina aktívních lidí umí,na to Vám nemusí být pětatřicet a nemusíte žít v Praze...:-)

5 23
možnosti
IK

Tak tu menšinu, která nepoužívá internet zlikvidujeme.

Jste přesně ten, o kterém paní Šichtařová píše. Soudíte jen podle sebe, když něco nevadí, nebo dokonce vyhovuje vám, tak proč brát ohledy na někoho jiného, že.

31 1
možnosti
SV

R^. Dávám tomu tak dvě hodiny a Trčálek bude mít blog.;-D

19 1
možnosti
JR

J79a89n 63R89á37ž

14. 2. 2020 15:00

;-D;-D Už se těším!

1 0
možnosti
Foto

Když byl švagr v USA u sestry na návštěvě a to je čtvrtstoletí, tak chtěl nakoupit v nějakém podřadnějším obchodě. Sestra mu na to řekla, že tam s ním nepůjde a ani kartu mu nepůjčí, protože by si zkazila pověst a vyvolala podezření, že to s nimi může jít, pokud jde o finance, s kopce. Takže nic nového pod sluncem.

4 0
možnosti
Foto

I76v75a69n 14V76e64s50e38l16ý

14. 2. 2020 11:24

Ano, před tak čtyřiceti, padesáti lety prostě na "západě" existovalo takové rozdělení lidí podle postavení - lépe řečeno se na to postavení víc hledělo než dnes. V Indii jsou to kasty, u nás třídy obyvatel které bolševik chtěl zlikvidovat. To co vy popisujete vycházelo z určitého postavení které sledovali jen sousedé a známí a ne sledování ze státní iniciativy - v tom je ten rozdíl, který vidím já a vy asi ne.

Je to asi tak, že já když jsem viděl u Lidlu zaparkovaného Rolls-Royce tak jsem si o majiteli pomyslel že ze sebe dělá něco co není a to platilo i obráceně v té vaší příhodě - ta paní se nechtěla shodit na nižší úroveň jen nákupem v nějakém diskontu.

2 0
možnosti

Souhlas, je jen otázka času, kdy se to celé zhroutí. Kanceláře nás neuživí.

Už teď když někdo od řemesla odchází do důchodu a pracoval pro firmu, tak ho prosí, aby do důchodu nechodil. Není nikdo, kdo by za něj nastoupil.

24 0
možnosti
JB

Máte pravdu! Na VŠ se dnes hlásí i ti, kteří měli u maturity čtyřky -protože dělat rukama se dnes nikomu nechce.. Jenže ti staří nebudou přesluhovat věčně! ..a co potom?

4 0
možnosti
TZ

Jeden košík lze prodat. Bohužel to nebylo valorizováno, dávno by to mělo být 60k a povolena soustavná činnost, kde je zřejmé, že jsou malé příjmy:

https://www.finance.cz/zpravy/finance/465988-jak-zdanit-prilezitostny-prijem/

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 40,48
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články