Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J11a61n 47R74á80ž

3. 1. 2020 13:21

To "mínus" ode mne tam padlo neúmyslně.

0 0
možnosti
JR

J71a28n 65R78á20ž

3. 1. 2020 13:05

Velmi dobře popsáno!

10 0
možnosti

Ve chvíli, kdy banky mají peněz víc než dost (jinak by nebyly nulové či záporné úroky), jim daň naopak pomůže trochu od přebytečných peněz, o které nestojí.

3 16
možnosti
IK

Přesně s takovým (hloupým) uvažováním vládá při svých zlodějských plánech počítá.

18 1
možnosti
JN

Bylo potřeba, aby tyto souvislosti pochopily Burešovy koblihy. Jinak po této vládě slibotechen a lhářů bude ještě hůř než po vládě ČSSD a koaliční smlouvě.

20 3
možnosti
RC

Jenze oni tuto vysoce technickou vec nejsou schopni pochopit, Schillerova jim o tom v lepsim pripade lze, v horsim pripade sice rika, co si mysli, ale pak tomu nerozumi, coz by na tim bylo prave to nejhorsi. Z nevedomosti rozbourat stabilni system.

2 1
možnosti
JD

J75i87r56i 34D78o10b78r47ý

3. 1. 2020 11:42

V postate totez se ted deje s chystanou aukci kmitoctu na 5G site. Vyslednou cenu (s prirazkou) stejne zaplati klient a navic je tu nebezpeci stejneho vysledku jako u 3G. Cena, kterou je schopen zaplatit stavajici operator aby neprisel nekdo novy je vyrazne vyssi, nez ten novy s vyhledem ze klesne diky konkurenci cena. A presne to se u nas v pripade 3G stalo, zavadeni pak trvalo tak dlouho, ze k zastarani technologie doslo rychleji nez k rozumnemu pokryti (= operatori nepotrebovali frekvence, ale zablokovat nastup konkurence)

9 0
možnosti

R^

To všechno, my nevzdělaní, tušíme, že Babišova vláda vymete jakékoliv reservy a zvýší český blahobyt nad skutečné poměry, a až jednou Babiš skončí, tak žádná vláda se jeho vládě v očích českých prosťáčků nebude moci zavděčit!

Mne mrzí hlavně ten rozdíl mezi úsporami v komunistických bankách garantujících 4% růst úspor a současností, kdy banka, pokud nesnižuje úspory o nejrůznější poplatky, část úspor navyšuje 2%, ale současná inflace je 3%. Takže, kdo má uspoříno, trvale ze svých úspor ztrácí peníze do veřejných rozpočtů!

Ať žije a vzkvétá naše postkomunistická, socialistická společnost, která bohatším bere a chudým rozhazuje! Stále fandíme komunistickým a socialistickým vztahům podřízeným sociálnímu inženýrství před svobodnými, přirozenými vztahy! S tím postkomunistickým komunismem v nás těžko něco naděláme! Systematicky likvidujeme střední třídu, která je garancí demokracie a naší svobody!

:-)

21 3
možnosti
RC

Clovece, banka za socialismu mohla davat 4% na vklady s vypovedni lhutou jen proto, ze

1) se vubec neresila ekonomicka stranka veci, tj. hospodarsky vysledek banky (sporitelny)

2) komancove potrebovali stahnout z obehu cast penez, protoze za ne nebylo co koupit.

8 0
možnosti
RC

1) Solvency II, na kterou Schillerova poukazuje, stanovuje rezervu jako MINIMALNI

2) zaroven Schillerova rozhodla, ze cokoliv nad stanovene minimum zdani

3) je to podobne, jako kdyby chteli, aby policista pokutoval pouziti zimnich pneumatik s dezenem hlubsim nez 4 mm, kdyz 4 mm jsou stanoveny jako minimum.

4) tento zpusob zdanovani je prechod na zdaneni BUDOUCICH nejistych zisku. To neexistuje v zadnem byznyse. Podobne vec se aplikuje pouze u zajistovacich prikazu, kde MF chce penize z BUDOUCI danove povinnosti. Toto je vec, kterou MF take dost zasadnim zpusobem prehnalo a neopravnene zlikvidovalo nekolik funkcnich firem.

29 0
možnosti
Foto

Fakt nechápu, co mají technické rezervy pojišťoven společného se spořením na penzi. Teoreticky vzato, třeba v třetím pilíři je moje jenom to, co mi chodí na účet jednou ročně jako výpis. Že by v tom byly obsaženy nějaké technické rezervy, se mi nezdá. U stavebka žádné technické rezervy není zapotřebí dělat, tam je to moje riziko, opět moje je to, co mi chodí na účet. Z technických rezerv se nenajím.

Technické rezervy to je snad toliko to, z čeho je nutné krýt škody z živelných pohrom, automobilových nehod navíc pro strýčka Příhodu, a k tomu snad zase slouží tzv. zajišťovny v celosvětovém měřítku.

Jinak řečeno, jde o peníze, které by měly normálně být součástí hrubého zisku. Kdyby šlo o peníze, které by ukládaly pojišťovny zpět z čistého zisku na úhradu budoucích škod, tak by bylo jejich zdanění nemravné, ale takto?

1 12
možnosti
RC

Jenze prave to, co popisujete, ze pojistovny budou budouci skody platit z jiz zdaneneho zisku, se stat muze. A to presne v situaci, kdy se zmeni ekonomicke, nebo demograficke podminky. Jinymi slovy - muze se stat, ze budouci skody budou vyssi, nez v soucasne chvili spocitane Solvency II rezervy.

8 0
možnosti
JF

Na jednu stranu má autorka pravdu.

Z druhé strany je ovšem třeba vidět, že zmíněné ústavy si do těch rezerv převádějí takřka co chtějí a jejich klienti z toho stejně nic nemají.

Takže suma sumárum, zdanit či nezdanit vyjde klienty nastejno.

6 11
možnosti
RC

to je nehorazna lez. V kapitalovych pojistkach je technicka rezerva to, co se zhodnocuje klientovi. V IZP jsou to PRIMO penize klienta, tj. opet penize, ktere se klientovi zhodnocuji.

Drive dokonce zakon ukladal pozitat technicke rezervy na zaklade STEJNYCH parametru, na zaklade kterych bylo spocitano pojistne.

Zase jste uveril lzim pani Schillerove. Realitou totiz je, ze samozrejme pro zapadni matky pojistoven je vyhodne z pojistoven ziskat dividendu (a ta lze pouze ze zdanenych zisku), ale zaroven pri zachovani STABILITY POJISTOVNY, tj. dostatecnem kapitalovem zabezpeceni (kam rezerva spada).

12 0
možnosti

Víte ono jízdné obecně (i bez těch slev) je výrazně dotováno, tím spíš u železniční dopravy, kde třeba na vedlejších tratích, např. Děčín - Liberec, je to 80-90%.

6 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 41,35
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články