Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J90i18r29i 57D26o67b83r94ý

3. 1. 2020 11:34

Ma clovek narok byt "mladej a nezkusenej", nebo ma mit volebni pravo? Oboje najednou nejde.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/sasko-ministryne-meierova-lipsko-incident.A200103_064902_zahranicni_bur

0 0
možnosti

Ve svých 80 letech a po 50 letech práce se dozvídám, že bych neměl mít právo volit.To byl v minulém roce obdivuhodný výkon těch pravých liberálních demokratů a nedostudovaných hlídačů demokracie !?

0 0
možnosti

Názory, že by neměli volit důchodci jsou už nonsens. Důchodců už je (nebo brzy bude) většina.

0 0
možnosti

Nebudu se ani vyjadřovat k článku samotnému. Ale podívejme se na to se selským rozumem. Šestnáctiletý člověk si nesmí legálně koupit cigarety ani alkohol. Ve slušné hospodě nedostane ani pivo. Nesmí hrát hazardní hry. A měl by mít možnost volit ? Není to trošku divné ? Ožrat se legálně nesmí, ale ovlivnit život všech ostatních občanů ve volbách smí ? Je to prostě zoufalost stran, které nemají co nabídnout plnoletým voličům v regulérních volbách. A tak hledají záchytný bod u neplnoletých adolescentů. Pane Rakušane, měl byste se stydět. A podobné je to s různými pokusy snížit či úplně zrušit 5% hranici pro vstup do Sněmovny. Jsou prostě nějaká pravidla, nějaké laťky. A když někdo nepřeskočí laťku - prohraje ? Nebo si vylobuje snížení laťky ? A nakonec předvolební koalice. Logicky - 1 strana = 5%, 2 strany = 10%, tři strany = 15%. A zase se tu objevují snahy toto pravidlo nějak "změkčit" a obejít. A proč vlastně ? Tři nuly dávají pořád jen nulu.

1 0
možnosti

J89a46n 50D72o94u55š48e72k

2. 1. 2020 12:40

Málokdy potkám mladého pod 20 kterého zajímá něco více než nový foun. Nevím proč by měli volit a ohrožovat svým mizerným rozsahem vědomostí a zkušeností můj život.

0 0
možnosti

Opět velmi hodnotný článek od dámy, co rozhodně ničí naivitu nezneužívá. Oni mezi nimi určitě voliči Trikolory nebudou, to je pravda.

Myslet si, že 16ti letý člověk pohybující se od mala na sociálních sítích, podlehne PR týmům více, než důchodce, který nemá počítač, je naivní taktéž.

Apropo, pokud by 16tiletý neměl volit, protože ještě není plnoletý, pak by měla existovat i opačná hranice, kdy by neměl mít právo volit člověk v pokročilém věku se začínající demencí, protože on, narozdíl od studenta, v té zemi už žít nebude a relevanci má jeho hlas objektivně stejnou.To je možná morbidní, ale je to tak. Pak zde vidíme odcházející generaci seniorů, kteří volí ve smyslu "tak to těm mladým natřeme", o čemž hojně svědčí i diskuze zde a jinde.

Pozn. je mi 27.

1 4
možnosti

Tak to by jste měl již mít rozum;-)

1 0
možnosti

Výstižně napsáno, není co dodat.R^

0 0
možnosti

Stejně jako dětská naivita, tak i snadnost ovlivnění a velikost důchodcovského voličstva je pro rozumný výsledek voleb nebezpečná. Správné by bylo, kdo do státu víc dává než od něj bere, má právo volit. Ano, nevolili by důchodci, studenti, arnáda, hasiči, státní úřednictvo, nezaměstnaní, pobírači dávek ani poslanci a prezident. Ale volby by se nedaly ovlivnit sliby, komu kolik přidáme. protože voličstvo by bylo obtížně uplatitelné. JJ, vím, kapři si rybník nevypustí.

0 3
možnosti
Foto

Víte pročtěte si diskuze z doby před zavedením všeobecného volebního práva. Ty úplatky voličům byly právě argumentem ve prospěch zavedení všeobecného volebního práva. Neboť veřejné výdaje pak byly zase koncentrovány úzce ve prospěch těch nejbohatších, kdežto daně byly vytahovány ze všech.

0 0
možnosti

J57o85s58e54f 55P31o81t92r

1. 1. 2020 9:57

Samozřejmě souhlas s vašimi slovy:"Nemám problém s tím, když velmi mladý a nezkušený člověk rozhoduje jen o sobě. Ve volbách ovšem volič nerozhoduje jen o sobě, ale i o jiných.

Já bych ovšem skupinu "velmi mladí a nezkušení" rozšířil o další skupinu a upíral bych ji volební právo a to obrovskou skupinu lidí sledující v TV béčkové a céčkové filmy a seríály. Tito lidé můžou rozhodovat o sobě, na víc inteligenci nemají, ale nechci aby výsledkem voleb rozhodovali i o mě

0 0
možnosti

A zjišťoval byste to jak? Že bychom měli v televizoru, tak jako ve webovém prohlížeči, nějaký ten log, který by byl přístupný volební komisi? A hranice by byla kolik filmů za měsíc nebo rok? Podívejte se na sebe do zrcadla a ohodnoťte se, zdali k těm volbám máte chodit, či raději ne.;-D

0 0
možnosti

P93e88t38r 59N51e93d77o54m19a

30. 12. 2019 18:46

dětská naivita je u voleb nebezpečná. Stačí si vzpomenout na facebookovou masírku "Karel je dobrej". Málem do prezidentského úřadu mladí provolili globalisticky uvědomělého vítače muslimských ekonomických pobíračů sociálních dávek Schwarzenberga.

3 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články