Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Představa, že šestnáctiletý člověk je chytrý a starý blbý, se mi příčí.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=740413

Je však prokázanou skutečností, že ne vždy se stářím přichází moudrost.

A důkazem toho mohou být třeba žně šmejdů mezi seniory.

15 7
možnosti
Foto

Očekává-li někdo příchod moudrosti alespoň se stářím, je naprosto zřejmé, že v mládí u téhož absentovala moudrost úplně

17 2
možnosti
Foto

nesuďte každého podle sebe

1 3
možnosti
Foto

sorry patřilo pod pana Škvrnu

0 0
možnosti

Osobně bych posunul minimální věk pro právo volit až na 26 let - dokud je nárok pobírat dětské přídavky. Protože ani v 18 letech většinou člověk má co dělat sám se sebou.

16 2
možnosti
Foto

Zajímavý nápad, ale diskriminoval by hrstku ekonomicky samostatných osob ve věku mezi 18 a 26 lety.

4 0
možnosti
VT

Něco podobného píše níže pan Caha - když mě finančák je schopen pozvat ihned pod pokutou 2 miliony korun pro nesrovnalost pár korun v přiznání (korekce totiž musí mít můj podpis), neměl by mít problém jednou za čtyři roky poslat voliči jeho "certifikát" pro "váhu" jeho hlasu v nadcházejících volbách. Ať mají všichni základní váhu 1, ale ti, co platí daně a jak vysoké, mohou mít vyšší váhu, samozřejmě zastropovanou třeba 10, 20 - podle dohody. Souhlasím s tím, že ti, co jsou na dávkách, by neměli mít stejnou rozhodovací pravomoc jako to, co denně pracují a platí daně....[>-]

2 10
možnosti
Foto

Jedno vím jistě, stačil by úraz, který z Vás udělá invalidu (což Vám rozhodně nepřeji) a mluvíte jinak.

4 0
možnosti
Foto

Ono je to celkem jedno, člověk není rozumný nikdy, to si jen namlouvá. Pokud budu volně citovat p. Koukolíka, člověk není rozumný tvor s city, ale emoční živočich, který občas myslí. Cynik by dodal, že ještě často blbě:-). A tak, když člověk uvažuje, koho volit, už je rozhodnutí učiněno na základě emocí, jen se hledají důvody, jak si volbu sami před sebou zdůvodnit. Dva roky sem, nebo tam to nevytrhnou..

4 2
možnosti
PS

Řidičák na silnou motorku můžete mít po dosažení 24 let.

Zbrojní průkaz pro skupiny A,D,E dostanete po dosažení 21 let.

Ale i například některé petardy vám prodají až od 21 let.

Jinak předat otěže mladým znamená změnu, tedy odklonit se od systému který platil staletí. Znáte to rada starších, s věkem přichází moudrost atd. Prostě tlustá čára děláte to celou dobu blbě. Ale jak je možné to dělat celou dobu blbě když si žijeme tak jak si žijeme když naše životní úroveň narůstá?

2 1
možnosti
JT

J92a15k17u96b 30T14u47r40e89k

28. 12. 2019 0:16

Vzhledem k tomu, že králem se stával muž ve věku 12 nebo 14 let (podle regionálních zvyklostí), tak jistě nemáte pravdu.

0 0
možnosti
JS

Já si naopak myslím, že volební právo by se mělo zvednout na 21 let. Studie z poslední doby totiž naopak ukazují, že dnešní mladí dospívají později, než tomu bylo dříve. Také si myslím, že volební právo by měli mít jen čeští občané s trvalým bydlištěm na území ČR a to minimálně v trvání jednoho roku, před termínem voleb. Nějak mi nepřijde logické, že někdo volí do našeho parlamentu a nebydlí a ani nežije v ČR, ono se to volí zvenku, když v tom pak člověk nemusí žít a jen si o tom čte.

43 2
možnosti
RC

Nez reseni, kdo NAVIC ma volit, bych resil, kdo volit NEMA. Napriklad clovek v insolvenci by nemel mit volebni pravo. Protoze clovek, ktery NENI SCHOPEN se postarat o sebe, nema rozhodovat o OSTATNICH. Obdobne lide, kteri maji x exekuci, kde x je nejake cislo, rozhodne vetsi nez 1, ale ne zas tak velke. Duvod? Stejny jako u tech insolvenci.

15 1
možnosti
JF

J23i85ř34í 89F17o71g48e84l

27. 12. 2019 11:19

Takových výjimek ba sa dalo najít na desítky. Tu ten co říkáte, pak třeba ten co byl ve vězení, ten co byl na protialkoholním léčení, ten co bere drogy, ten co jeho firma nevydělala více než 1% a mohu pokračovat. Hledání výjimek je prostě hloupost.

Zákon musí platit pro všechny stejně, ústavu měnit netřeba.

5 0
možnosti
JF

J46i15ř52í 58F95o28g97e76l

27. 12. 2019 10:59

Není co dodatR^.

9 0
možnosti
Foto

J93a52n 67Š30i30k

27. 12. 2019 10:42

Představa, že šestnáctiletý člověk je chytrý a starší blbý se Vám příčí a mě se stejně tak příčí představa, že šestnáctiletý je blbý a starší chytrý. Co to znamená, že je někdo rozumný? Kvalifikace pro rozumný je věk? Na rozdíl od Vás si myslím, že zmanipulované části populace jdou napříč všemi věkovými kategoriemi, na každou jen platí jiná metoda. Dnes se hovoří o snížení věku v trestní odpovědnosti, nemá to třeba souvislost s tím, že děti o kterých píšete, jsou dnes vyspělejší než dříve? Ve Vašem článku píšete obecné pravdy jen to, co lidi slyšet chtějí a to je také manipulace. Jeden člověk v jedné době mluvil z jednoho balkónu také o nezodpovědných dětech. Jmenoval se soudruh Štěpán a rozumní lidé byli jen v jeho věku.... Je správné, že se začíná o posouvání limitů věkové hranice hovořit, čímž nechci říci, že by se tyto kroky měly dít bez rozmyslu a bez odborných konzultací s psychology, politology, apod.. Hezký den

21 19
možnosti
PI

Můžete konkretizovat, v čem jsou dnes děti vyspělejší než dříve? To je naprostý nesmysl. Možná fyzicky dříve dospívají, možná se jim dříve začínají objevovat sekundární pohlavní znaky, ale mentálně jsou to pořád ty samé děti. Dokonce si dovolím tvrdit, že naše generace (dnešní čtyřicátníci) byla v mnoha ohledech mnohem samostatnější než jsou dnešní adolescenti odkojení internetem, youtubery, notebooky a počítači.

15 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články