Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám jednu zkušenost. Když měl jít můj syn prvně do školy, tak se mi zpětně přiznal, že si ho na týdenním pobytu vzala do parády babička - moje maminka. Učili se spolu prát se. Babi měla prvorepublikovou školu ze Žižkova, kde se žižkováci prali s jarováky. Nikdo na nikoho nežaloval, ale taky si nikdo nic nenechal líbit. Můj syn byl většinou smířlivá, mírná povaha a babi vycítila nebezpečí šikany. Měla pravdu. Po 14 dnech školní docházky si na něj na plácku u autobusů dovolil jeden takový "šikovatel" - Zděndu naučila babi, jak se dává rána pěstí (se spinem celého těla), kluk dostal do nosu, až mu tekla červená. Já to sice musela žehlit, ale po celou školní docházku si na našeho Zděndu už nikdy nikdo nic nedovolil. Naše prarodiče se uměli v životě otáčet. Bez sociálních sítí. A měli pravdu. Vaši logiku beru paní Šichtařová. Přeji hezké svátky. R^

44 0
možnosti
JZ

Tak mám-li se na Váš příběh podívat z pohledu logiky, jak paní Šichtářová vyzývá, musím konstatovat, že Váš syn měl slušné fyzické dispozice, nebo mimořádné štěstí na podprůměrné fyzické dispozice všech ostatních. Jen tak si lze vysvětlit, že se už nenašel nikdo, kdo by si na syna troufnul. A samozřejmě v případě, že by šikanovatelem byl zrovna syn, jistě by byl jakožto fyzicky nejdisponovanější pohromou pro celý kolektiv, neboť by si na něj nikdo netroufnul. Obecně opravdu, i z vlastní bolestné zkušenosti, nedoporučuju pouštět se do pěstního souboje s fyzicky zdatnými agresory, kteří mají už od pohledu převahu. To bych považoval za cosi jako elementární logické pravidlo, kterým kupodivu zjevně disponují i zvířata, aniž by někdy zákony logiky studovala.

1 1
možnosti
ZH

Myslím, že jste si nevybrala. Vybírají si jen lidé ochotní dát někomu milost (z lásky). Vy bohužel z logiky věci, pokud se třeba vaše dítě sebeméně proviní, jej musíte zatratit, odevzdat do nápravného zařízení. Protože v lidech je něco logicky trvalého, že se nemohou změnit, a děti androidů to dokazují nejvíc. proviňují se totiž proti software, který jim byl logicky nainstalován. Vůbec vám vaši volbu nepřeji. 8-o

3 6
možnosti

Proboha, dejte si obklad...plete se vám to.

1 0
možnosti
PJ

Když už jsme u té pravdy a logiky, nějak nevidím logickou souvislost s tím domácím násilím. :) To je hodně přitažené za vlasy.

3 0
možnosti
JK

J22i19r35i 71K56u87c72e77r57a

20. 12. 2019 21:03

Dnes mi to přijde trochu "na mus". Mudím něco napsat.... Velmi často s vámi souhlasím, snad i rozumím CO jste dnes chtěla říct. Ale nějak se mi to prostě nelíbí.

2 3
možnosti
MJ

A co takhle ve jménu "pravdy a logiky" dát Pepovi revolver ráže, stačí 9 milimetrů, ať té Mařeně vystřelí z hlavy slušnost, korektnost a tak dál.

7 11
možnosti
Foto

I29v66a13n 95M26a57r91e44k

20. 12. 2019 20:42

Karma. R^[>-]. . . Přeji hezké a klidné Vánoční svátky. V

9 0
možnosti
OF

Opět demagogie pár excellence.

9 15
možnosti
IM

I69v16a50n 39M15i73n38á44ř

20. 12. 2019 19:37

Paní Šichtařová poněkud opustila pole svých ekonomických rozborů, ale ani v tomto případě, nepostrádá článek - její obvyklou logiku.

Proč bychom měli být manipulováni ke vstřícnosti vůči těm, kteří škodí a nenávidí nás. To již pak není ani ta zprofanovaná korektnost - ale servilita, ubijející již od mládí jakoukoli stopu sebevědomí.

Moji prarodiče byli hluboce věřící lidé, kteří mně jako malému dítěti v podobných případech vždy radili: "Tak si jich nevšímej". Rozhodně ne, ono biblické - ty po mně kamenem, já po tobě chlebem.

14 0
možnosti
JZ

Problém je, že ne vždy je možné si nevšímat lidí, kterých si nevšímat chceme. Horši jsou situace, kdy s nimi musíme chtě nechtě vstoupit v nějaké jednání nebo k nim jsme vázaní ně+jakou zákonnou povinností.

1 0
možnosti
Foto

to je v pohodě, pro Pepíčka je knížka stejně spíš za trest

5 0
možnosti
JS

Dnes je potřeba děti učit být samostatnými, umět se bránit bezpráví a umět se usmiřovat.

Takže prvně by si ta holčička neměla nechat šikanu líbit a škola by to měla řešit a pak by mohl zafungovat i dárek na usmířenou, to by bylo asi ideální, ale chápu, že ne vždy to tak skončí, ovšem děti by se k tomu měly vést, jinak to budou mít v dnešním světě těžké a hlavně my potřebujeme osobnosti, které nás povedou s hlavou vztyčenou, sebevědomou a hrdou a ne ušláplé podržtašky v předklonu, ale takové si musíme vychovat, ty nerostou na stromech.

7 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články