Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vládní mafie ztrácí monopol.

4 0
možnosti
MT

Navic se vládní mafie měni v totalitu.

7 0
možnosti
JS

Moc se v tom nevyznám, ale bezhotovost u mne znamená absolutní kontrola toků peněz, takže černý trh přejde na platby ve zlatě nebo hedvábných hadříčcích, protože ten bezhotovostně může fungovat jen stěží;-)

7 2
možnosti
GK

Zlaté slitky jsou a i nadále budou falšovány, takže je to riziko. Peníze jsou vyrobeny tak, aby je nebylo možno snadno padělat a ta ochrana je stále vylepšována. Také je padělání peněz trestný čin, tedy stát to aktivně vyhledává, stíhá a trestá. Peníze jsou proto ideální, neoficiální "měny" jsou problém.

2 0
možnosti
ZB

To bude úžasné, těch pracovních míst! Zmrzlinové, čokoládové, medvídkové, žvejkačkové ... :-/

1 0
možnosti
ZB

Hm, tak se ptám, Jak budu dávat vnoučatům na zmrzlinu?

1 0
možnosti
Foto

Koupíte si zmrlinový kupon.

3 0
možnosti

Paní Šichtařové evidentně ujíždí vlak, protože novým instrumentům prostě nerozumí. Kryptoměny nejsou "rebelské", je to způsob, jak realizovat platby mimo oficiální trh, tedy hlavně transakce na darknetu. Nic proti drogám, měly by být legalizovány už dávno.

To, co si banky na kryptoměnách oblíbily a co chtějí využít, je blockchain, tedy vlastně zápis transakcí, který nelze nijak změnit. Platby kryptoměnou nejsou tedy neviditelné, naopak, jsou vlastně uchovány, jen se prostě špatně čtou.

Že chtějí banky najet na digitální měny je logické, prostě nechtějí zůstat pozadu za librou (facebook) a dalšími tržišti, která přijdou.

0 17
možnosti
Foto

Kryptoměny představují nový fundament, kam nemůže zlodějský stát. Většina malých držitelů BTC v nim spatřuje uchovatele hodnoty, kterou Fiat měny už dávno ztratily.

11 1
možnosti
RW

Možná by stálo za to podrobně vysvětlit rozdíl mezi kryptoměnami a digitálními měnami hlubší aspekty virtuální formy peněz.

Neznám příliš detailů a odlišností ani přesné názvosloví. Nicméně, jedna věc je neexistence fyzické formy peněz (to chce stát), druhá naprosto rozdílná věc to, že např. Bitkoinů je konečné, předem známé množství a víc jich prostě nikdy nikým vyrobit nepůjde - u makroekonomiky na Bitcoinech s narůstajícím HDP musí stoupat hodnota Bitcoinu, nelze řídit ekonomiku tištěním peněz - prakticky máte trvalou deflaci, je otázka zda se tomuto jevu dá stále říkat deflace (pokud se nemění zisk a náklady, tak cena zboží musí trvale klesat). Je to zjednodušené, p.Šichtařová by měla tohle téma zpracovat lépe (nikoli pro blog, ale z ekonomického hlediska, kde opravdu víme jen, že virtuální podoba státní měny povede k téměř absolutní kontrole, ale nic moc víc).

7 0
možnosti
ED

Všechno jde, i vyrobit víc BTC. Taková měnová reforma.

0 0
možnosti
TK

Je spíš nepochopitelné, že jsou kryptoměny vládami tolerovány.

3 0
možnosti
Foto

Také se divím, že daňoví farmáři dovolují svému lidskému dobytku něco takového, jako jsou kryptoměny.

Jestli to ale nebude tím, že v tichosti BTC nakupují.

3 1
možnosti
JC

Pořád se přesvědčuji, že je lepší mít rum ve sklepě, než peníze v jakékoliv bance. Ostatně zruší-li hotovost, přejdeme na výměnný systém. A bude.

17 0
možnosti
RT

Ano. Myslím, že lidi jsou koumáci (náš národ obzvláště) a kdyby k tomu totálnímu zrušení hotovosti došlo někdy i u nás, začneme si navzájem uznávat něco jako třeba směnky místo bankovek...

6 0
možnosti
PS

Kryptoměny nejsou anonymní - i ty drogy si musíte někam nechat doručit a kryptoměnu nějak nakoupit, všude jsou kamery, všechny karetní transakce jsou spojeny s vaší identitou, IP adresy a všechny NAT spojení jsou logovány,...

Snad jen pokud na bezpečném darknetu píšete za peníze články a kupujete si za to porno, ale i v tom případě jste časem identifikovatelní podle vyjadřování,...

Anonymita neexistuje, a to nezmiňuji, že sebou taháte mobil i na WC.

10 1
možnosti
Foto

Proč ale vůbec něco provádět tajně, skrytě před očima veřejnosti. Proč nepoužívat např. pouze transparentní účty? Samozřejmě všichni, bez výjimky. jak právnické, tak fyzické osobní. Tzv. obchodní tajemství je jedním z nejhorších vynálezů této civilizace. Čemu, kdy a komu pomohlo?

5 12
možnosti
HV

H55o21n61z37a 80V35r33á54n14a

13. 12. 2019 11:25

Proč tajně, skrytě.... Protože do toho nikomu nic není(?)!!!

6 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,75
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články