Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Mohla by autorka přesně vyčíslit, kolik financí dostal např. Člověk v tísni ze státního rozpočtu? ČvT je jednou z největších a nejúspěšnějších nevládních organizací v Česku, která pomáhá doma (sociálně vyloučeným, lidem zasaženým povodněmi atp.) i v zahraničí. Dalo by se říct, že ČvT je nejsilnější protiuprchlická organizace u nás, protože svou pomocí v problematických částech světa dává tamním lidem naději, že má cenu zůstat a nevydávat se na cestu do Evropy.

Ve všech demokratických zemích jsou nevládní organizace stěžejní součástí veřejného života. V některých sférách by se bez nich stát už neobešel.

Jejich pomoc při řešení problémů venku pak mj. znamená, že se tyto problémy daří řešit na místě a nepřenášejí se k nám.

Za útoky mířící na neziskové organizace se skrývá víc než jen spor o vynakládání veřejných peněz. Je to další snaha o oslabení humanistické tradice, na které stavěl T. G. Masaryk ideu státu.

9 25
možnosti
MV

,,Dalo by se říct, že ČvT je nejsilnější protiuprchlická organizace u nás, protože svou pomocí v problematických částech světa dává tamním lidem naději, že má cenu zůstat a nevydávat se na cestu do Evropy.,,

Tím, že pomáhá tamnímu zdravotnictví a tím podporuje populační explozi? Víte, že za posledních 10 let jenom v Africe je přírustek 300 000 000?

Jakože vám bude hořet 1. patro, tak podpálíte i přízemí?

2 2
možnosti
TN

A co takhle i jiné než politické neziskovky? Co třeba ta největší a nejrozežranější z neziskovek Fotbalová asociace ČR? Proč by se mělo z daní platit něco tak moc zkorumpovaného jako tato organizace?

Dále, co se zahraničního financování týče, co takhle se zaměřit nejen na neziskovky, ale i na politickou kampaň, např. tu (ne)vedenou prezidentem Zemanem? Nebo na tzv. „proruské“ weby?

Jinak, o tom, že zákon zakazující zahraniční financování bude vesměs neúčinný, neboť půjde snadno obejít, snad nemůže pochybovat nikdo (opět se stačí podívat na pochybné financování kampaně pana prezidenta).

2 11
možnosti
SB

Nevím, jak je na tom Fotbalová asociace ČR, ale vím, že kdo s fotbalem nechce mít nic společného a koho fotbal vůbec nezajímá, ten se nemusí obávat, že činnost FAČR dopadne i na jeho život.

Ale když sem jiné neziskovky nakýblují migranty, tak snad ani nemusím psát, co by to mělo za následky.

14 1
možnosti
ZB

Ano, neziskovky jsou většinou zlem, tam kde by měly pomáhat. Bohužel opravdu demokracie mnoha skupinám lidí nevoní. Ba přímo se jim zajídá. Příkladem je Milion chvilek pro demokracii, která se ne ane smířit s výsledkem demokratických voleb.

29 2
možnosti
JR

To že některá strana vyhrála demokratické volby neznamená, že budu mlčet k chování jejích členů, ať jsou v jakékoli funkci.To že budu mlčet by znamenalo, že s chováním těchto jednotlivců souhlasím. Ale tím nezpochybňuji výsledky voleb. Pochopil jste to?

5 1
možnosti
PS

Před deseti lety když jsem slyšel neziskovka tak jsem měl tento termín spojený s konáním něčeho prospěšného. Nebo aktivista byl to pro mě člověk co se aktivně zapojuje do záchrany nějakého ohroženého druhu nebo bojuje za záchranu nějaké památky. Podtrženo sečteno před 10ti lety byl u mě termín neziskovka nebo aktivista spojen s konáním dobra. Teď když slyším neziskovka přejede mi mráz po zádech představím si skupinu lidí jak ZNOVU dělá seznamy nepohodlných lidí nebo webů. Představím si svazáky jak na internetu loví "nenávistné" příspěvky. Nezajímá je proč někdo ten příspěvek napsal co ho k tomu vedlo. Zajímá je jen jak ho exemplárně potrestat.

Jedna z posledních akcí aktivistů je přesně názorný příklad že se vrací způsoby hnědých košil. V Mnichově se měla v hotelu konat konference kterou pořádala klimaskeptická EIKE.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/nemecko-a-svetova-media-mlci.A191125_225828_p_zahranici_wag

Nejdříve klasický telefonát do hotelu ve znění nepronajímejte jim sál jsou to "popírači". Pak vedení hotelu dostalo dopis o "ohrožení demokracie" a nakonec skupina vtrhla do hotelu a obtěžovala hosty. Vedení se zaleklo a konferenci zrušilo. Znáte záběry z Německa jak příslušníci SA stojí před židovskými obchody a zastrašují zákazníky kteří by chtěli nakupovat?

A pokud se vrátím zpět do naší doby ta konference byl jen sraz někoho kdo má jiný názor. Tedy úplný základní kámen demokracie kdy rozdílnost názorů a následná debata jsou základy demokracie. Podtrženo sečteno těmto lidem nejde o demokracii a nikdy nešlo jejich zbraní je cenzura a zastrašování.

69 2
možnosti
ES

Naprostá pravda. A je načase, aby se o tom začalo konečně veřejně diskutovat. Mám ale přece se článkem jeden problém: co je "politická" neziskovka si většinou všichni racionálně myslící lidé dokážou představit. Ovšem aby se proti tomu dalo právně vystoupit, je nutná přesná definice! Bohužel ta ve článku je vágní a zahrnovala by i spoustu skutečně dobročinných organizací, nejen ty, co prosazují politickou ideologii. Tohle je zásadní bod, který je třeba velmi dobře zpracovat... a nebude to lehké.

Co do zlepšení definice navrhujete?

14 0
možnosti
JK

Velmi povrchní, jak je zvykem u této pop-blogerky, respektive blogerské šmíry. Létají flusance bez zdůvodnění, autorka si plivne na Člověka v tísni, jen tak, vždyť se to bude čtenářům líbit, že ano. A s flusanci přilétá karma, jak jinak. Kam jsme to dopracovali.

11 30
možnosti
ES

Naprostá pravda. A je načase, aby se o tom začalo konečně veřejně diskutovat. Mám ale přece se článkem jeden problém: co je "politická" neziskovka si většinou všichni racionálně myslící lidé dokážou představit. Ovšem aby se proti tomu dalo právně vystoupit, je nutná přesná definice! Bohužel ta ve článku je vágní a zahrnovala by i spoustu skutečně dobročinných organizací, nejen ty, co prosazují politickou ideologii. Tohle je zásadní bod, který je třeba velmi dobře zpracovat... a nebude to lehké.

Co do zlepšení definice navrhujete?

0 0
možnosti
AM

A50d94a15m 70M40a46l72ý

6. 12. 2019 8:43

A co politické "Ziskovky". To jsou ty stále nové pokusy o nové politické strany. Vesměs protievropské, často podporované z východu. Trikolóra je další v řadě. Předtím Svobodní, Strana nezávislosti, Strana práv občanů, Rozumní, Realisté ...

5 20
možnosti
PP

Politické "ziskovky" se ucházejí o důvěru prostřednictvím demokratických voleb, tam snad není důvod na změnu systému.

6 0
možnosti
AL

Čím starší, tím lepší.

----------------------------

Zrajete opravdu jak to dobré víno. Bylo by škoda, kdybyste přestala psát.

Trefila jste to přesně.

Karma.

R^

9 0
možnosti
JK

"Je mi jasné, že o stávající neziskovky se bude pokoušet psotník, až si tohle přečtou."

Tohle mě rozesmálo... :-)

32 2
možnosti
JK

Nejspíš bude, dle počtu a autorů plusů, potřeba uvést, že mne rozesmála naivita nebo možná namyšlenost paní autorky, která evidentně ztrácí soudnost ohledně sebe sama :-)

3 12
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články