Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Pani Sichtarova nam vnutila tema "politicka neziskovka", kterou bude programove resit strana Trikolora s podporou 3-7 %. Tedy silne mensinovou podporou. A snazi se prosadit sve mensinove nazory. Prervat vetsinu. Ja neshledavam rozdil mezi pidistranou, ktera voli cestu prervat vetsinu v parlamentu (kde ji budeme, my danovi poplatnici, platit) a udajnymi politickymi neziskovkami, ktere se svuj nazor snazi prosadit jinou cestou. Nesouhlasim s pani Sichtarovou, nesouhlasim s Trikolorou a nesouhlasim samozrejme uplne se vsim, co prosazuji "politicke" nezoskovky. Ale rozhodne maji vsichni jmenovani pravo ne existenenci a prosazovani sveho nazoru. Protoze uz mnohokrat se stal nazor mensinovy, vetsinovym a bylo to jiste spravne. Treba otroctvi. Jiste byl nazor cernochu take v mensine. Treba jsou nebezezpecne nazory prave pani Sichtarove... Ktera naznacuje, ze urcite nazorove spektrum prosazuje sve nazory cestou, ktera by mela byt zakazana. A ktera nazorova cesta by jeste mohla byt zakazana? Treba pres internet? Kdyz se zacne zakazovat projevovat svuj politicky nazor v demokracii, je to jeste vubec demokracie?

12 7
možnosti
LB

Přesně! Kdo má monopol na to, aby určoval, čí názory jsou ty jediné správné?

Parlamentní listy nebo paní Šichtářová?

8 6
možnosti
MV

a co teprve Šichtářismus...

9 15
možnosti
PP

Čím více peněz jde na pol. neziskovky, tím méně zbyde na neziskovky potřebné (péče o staré a nemocné) a nikdo s tím nic nedělá. Děkuji, že na to upozorňujete.

48 2
možnosti
LB

A kolik těch peněz jde na neziskovky, které nazýváte politické?

3 3
možnosti
Foto

O neziskovkách se mluví už dlouho,ale nikdo nemá odvahu s tím něco dělat. Ví se, že do Evropy za peníze vozí migranty. R^R^R^R^

13 3
možnosti
TN

Opravdu? Povězte mi prosím více o tom, kolik migrantů do Evropy dovezla např. Nadace 50+?

1 6
možnosti
Foto

Takový Institut Václava Klause je sice politická neziskovka jako hrom, ale Vy jste ho nejmenovala. Že by opomenutí? Nebo úmysl?

10 15
možnosti
JO

A víte, které dotace získala tato politická neziskovka v roce 2018?

13 0
možnosti
MS

Podpora domovům důchodců je ovšem také veskrze politický akt přihrávající hlasy stranám levé části spektra bojujícím za obnovení starých socialistických pořádků a prosazení "zářných" komunistických zítřků - to jenom aby bylo vidět, že politickou neziskovku lze při troše "dobré" vůle vytvořit z jakékoliv neziskovky ...

3 7
možnosti
JB

J92a63n 52B20u22r98d81a

6. 12. 2019 10:13

Povrchní, hloupé, nevzdělané. Do vaší definice politických neziskovek se vejde prakticky cokoliv, mimo jiné například Česká obec sokolská. Gratuluji.

Zákaz financování neziskovek ze zahraničních peněz skloubíte se zákazem omezení svobody pohybu (hlavně kapitálu) v rámci EU jak přesně? Nebo v Trikoloře ještě stále nenašli nikoho, kdo by uměl otevřít učebnici evropského práva, a točí se tam ty VKml lži, které nebyly pravda ani v osmdesátých letech?

9 22
možnosti
TN

Máte pravdu. Je to právě toto extrémní zjednodušování, co mě na autorce neskutečně vytáčí. Bohužel to lidem stačí...

3 14
možnosti
Foto

J78o38s45e85f 63B79a27s44l

6. 12. 2019 9:46

Naprostý souhlas. Je k zamyšlení, že TV zavedla u uváděných pořadů upozornění na PP (product placement), který je v některých případech používán zcela směšným způsobem, např. maskováním log u všeobecně známých značek vozidel. Na druhé straně je ale divákovi záměrně podsouvána představa o naprosto neodpovídajícím vlivu a rozsahu LGBT komunity, která má vzbuzovat v divákovi pocit, že se jedná o zcela běžnou, normální věc. Některé nové seriály s kriminální tématikou jsou toho důkazem. Stejným způsobem se hlavně ČT snaží vytvářet v divákovi pocit, že jediný správný pohled na svět mají na Kavčích Horách i když tomu tak podle složení společnosti není, viz výsledky voleb. Možná by stálo za úvahu, aby u pořadů, které se pokoušejí výše uvedeným podprahovým způsobem zkreslit vnímání skutečnosti zavést logo, které by méně vnímavé diváky upozorňovalo, že pořad byl sponzorován určitou zájmovou skupinou, nebo organizací.

40 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články