Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politický článek bez označení. No co už, že :-P

10 7
možnosti
MG

Pani Sichtarova ma velkou smulu, ze ji minula doba, kdy politicke kadrovani lidi bylo lukrativni profesi. Tam by byla teprve hvezdou. Ted si zkousi hrat na Finkelsteina ve strane, ktera by tu dobu patrne rada prinesla zpatky, a plni jeji zadani:

"Definujte strasaka, abychom pak mohli lidem rict, ze je pred nim ochranime. Nemusi, ba dokonce nesmi byt skutecny; skutecni strasaci jsou nezadouci, protoze o nich obvykle existuji informace z ruznych zdroju, ktere si publikum muze porovnat a nedejbuh u toho zacit myslet. Musi byt pouze prezentovan jako liberalni a placeny z penez lidu."

Takovy institut Vaclava Klause je asi taky liberalni, nebo neni politickou neziskovkou, co? Stejne jako ji neni samotna Trikolora, byt je to politicka strana, tedy zakladni forma "politicke neziskovky"?

Ale na tom by nebylo nic spatneho. V rozporu s nazory pani Sichtarove totiz plati, ze sdruzovani lidi do zajmovych skupin a veskera jejich aktivita, smerujici k presvedcovani ostatnich o svych postojich a k tomu, aby mensina nikoli vladla, ale aby se z ni treba v budoucnu stala vetsina, je nejen v demokracii pripustna, ale je to jeji esence, bez ktere by o zadne demokracii nemohla byt rec. At je tedy rada, ze ji v tom nikdo nebrani a at nepomlouva ostatni za to, ze delaji to same.

12 20
možnosti
Foto

I47v85a82n 11V33e71s69e34l65ý

6. 12. 2019 12:59

Nějak jste vynechal, ať už záměrně nebo ne, že autorce nejde o ty neziskovky jako takové jako o jejich financování z veřejných peněz nebo z peněz ze zahraničních zdrojů. První případ je třeba nějaké nechtěné omezení toho kdo na něj vlastně "dal" peníze, druhý případ je i možné ovlivňování ve prospěch jiného státu.

25 0
možnosti
PK

Zajímavé info z péra inteligentní pisatelky, držím palečky trikoloře...R^

18 1
možnosti
Foto

... mně se líbí "psotník" a "zakázat" - to sedí;-D;-DR^ (jak je to dlouho, co tu autorka psala o zákazech?);-)

8 7
možnosti
AN

Musím si na to udělat čas..

0 0
možnosti
Foto

Politické neziskovky jsou ovšem i politické strany, které dosáhly na státní příspěvek.

Nevím, podle mého by si měly své akce platit ze svých členských příspěvků, případě sponzorských darů. Považuji za odporné, že daňový poplatník musí přispívat na partaje, které volit nechce a s jejichž programem nesouhlasí.

33 4
možnosti
MA

Asi tak... R^

To mi připomíná když se u nás za domem jednou jedna paní rozhodla že zavolá policii na špatně parkující auto...

Když policie přijela, zjistila že špatně parkují všichni... nenechali 3m místa v jednom jízdním pruhu v ulici kde není jednosměrka.

Takže pokutu nakonec dostali všichni co na té 500m ulici stáli. Včetně oné paní :-).

Měli bychom si dávat pozor na to co si přejeme... abychom se nedivili až se to jednou opravdu vypní.

5 0
možnosti
Foto

Stále více skupin a všichni natahují ruku. Když už se vás u poklady ptají, zda mohou připočítat 30kč na konto neziskovky, to mně připadá hodně za hranou.

25 0
možnosti
ID

Zkrátka jste přecitlivělá. Skoro ještě víc, než snowflakes z amerických univerzit.

0 0
možnosti
JL

Skočit na navigaciSkočit na vyhledáván

Institut Václava Klause, o.p.s., je studijní a výzkumná obecně prospěšná společnost, kterou založil Václav Klaus spolu se svými syny a bývalým prezidentským kancléřem Jiřím Weiglem, který se také stal jejím ředitelem. V její správní radě pak kromě Klause zasedá i jeho bývalý tajemník Ladislav Jakl a bývalý europoslanec za ODS Ivo Strejček. Hlavními cíli jsou dokumentace, výzkum a propagace života, díla a myšlenek bývalého prezidenta republiky Václava Klause a shromažďování literatury a propagace idejí a témat souvisejících s jeho veřejným působením.

Některé politické neziskovky jsou fakt nebezpečné.;-D

21 5
možnosti
JD

J12i41r45i 31D19o77b84r15ý

6. 12. 2019 11:51

Cituji autorku: "Nemám dokonce ani nic proti tomu, aby soukromé organizace obhajovaly různé politické postoje."

A o to tu presne jde. Institut Václava Klause je financovan ze soukromych daru.

15 0
možnosti
JM

J51i33ř41í 30M10a46c68h

6. 12. 2019 11:30

Nevidím důvod, proč by politické neziskovky měly být placeny ze státního rozpočtu. Ať jdou do volebního soupeření, tam se ukáže, jakou mají podporu veřejnosti. Jenže to nechtějí. Chovají se jako šmejdi a dají se označit výstižným židovským výrazem chucpe.

21 2
možnosti
TN

Pokud jste schopen napsat: „Ať jdou do volebního soupeření, tam se ukáže, jakou mají podporu veřejnosti“, tak jste zjevně absolutně nepochopil ty tzv. politické neziskovky...

1 3
možnosti
RS

R28u28d13a 95S18l95a42v94í95k

6. 12. 2019 11:14

Politické neziskovky jako třeba Institut Václava Klause?

9 5
možnosti
JO

Četl jste ten článek opravdu? Ano toto je politická neziskovka a teď tu druhou část. Kolik dotací získala tato neziskovka?

8 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články