Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J49i74ř34í 35N56ě11m75e10c

7. 12. 2019 21:12

Vemi pěkně napsáno, naprostý souhlas.R^ Dodnes totiž nachápu, proč si tyto neziskovky státy platí .. proč si platí ty, kteří mnohdy zpochybňují vysledky voleb a přímo se tak podílí na destrukci demokracie.:-/

16 3
možnosti
ID

Ukažte mi neziskovku, která zpochybňuje volební výsledky.

3 4
možnosti
LS

Než se zahloubám do diskuse, vychrlím své postřehy, aby nebyly diskusí případně ovlivněny. Jsem členem neziskovky ... ostatně asi jako 90% občanů této země (hasiči, myslivci, rybáři, zahrádkáři, včelaři, fotbalisti, ...). Ne sice politické neziskovky, ale neziskovky. Možná, si to někde "nahoře" ti, kteří plivou špínu začali uvědomovat a tak přišli s termínem "politická neziskovka" a připojili k tomu nějaký další termín, který jsem dříve taktéž neslýchal - a to "liberální demokracie" ... a kdyby to náhodou nebylo méně chápavému čtenáři ještě jasno, přihodí "neomarxistický", což je už vážně hardcore. Pak začnete tvrdit, že menšina chce vládnout na úkor většiny. Tedy, paní Markéto, tomu přeci sama nevěříte ... všichni se jen snaží aby jejich názor byl slyšet. I vy. A přesto vás nikdo (tedy ani já) neobviňuje z toho, že chcete coby menšina vládnout na úkor většiny (v našem státě tomu tak ale je, vezmeme-li v potaz počet lidí, kteří chodí k volbám, pak mandát zvolených zástupců není z nejsilnějších, ale řekněme, že alespoň stojí na důvěře těch, kterým to není úplně jedno).

Pak přijdete s tím, že jsou politické neziskovky financované z našich daní a že jste rezolutně proti tomu. Tedy, ne že bych úplně rozuměl financování spolků, ale pokud je mi známo, nemohu založit spolek ("neziskovku"), dojít na úřad a říct "státe zaplať". Stát vypisuje nějaké dotační programy, na které podávají různé instituce či "neziskovky" své projekty a stát je případně proplatí ... Z mého pohledu je tedy na prvním místě poptávka státu, na druhém pak nabídka neziskovek. Chcete-li zastavit toto financování, není asi nic snažšího, než zrevidovat dotační programy, z kterých neziskovky žijí.

Na konci zmiňujete podle čeho se politická neziskovka pozná. Po pravdě řečeno, nevím jakou jinou, než "soukromo právní instituci" byste si chtěla založit. Také nevím, jakou jinou formu by mohla mít, než spolek, pobočný spolek, nadaci atd ... protože od toho všeho se odvíjí zdanění ...

8 0
možnosti
LS

... a tím nemyslím jen placení daní, ale také uznání nákladů. V normální firmě, která existuje kvůli generování zisků, vám neuznají některé náklady, které slouží k činnosti, protože tato činnost není ekonomicky výhodná/výnosná atd. A poslední věc ... advokační nebo filantropické spolky určitě zbystřily, do jaké společnosti jste je to ráčila zařadit.

Chcete psa bít a hledáte hůl? Vám nevadí, pokud je činnost milionu chvilek financovaná soukromými dárci, ale nesmí být ze zahraničí, pokud jsem to pochopil správně. No ... na jednu stranu tomu lze rozumět, na druhou si vzpomeňte jak to tu vypadalo v době vašeho/mého dospívání. Režim se snažil veškeré informace ze zahraničí třídit, filtrovat - a cenzurovat obecně. Existence organizací financovaných zvenčí byly téměř utopií, domácí financování prakticky nepřipadalo v úvahu, protože lidé peníze neměli.

Nemohu s tímto vaším honem na čarodějnice souhlasit.

5 3
možnosti
IZ

I79v65a12n 16Z21y34k89á18n

7. 12. 2019 16:46

Vím, že toto téma paní Šichtařové není zdaleka jen zúžené na otázku genderismu a LGBT lobbingu, ale dovolím si u druhého ze jmenovaných přidat jeden postřeh z půdy jednoho ne zrovna malého zaměstnavatele v ČR, který se "ústy" zaměstnaneckého intranetu i svého veřejného twitterového účtu v posledních dnech pochlubil. Jsme první v daném ekonomickém oboru podnikání v ČR, kteří jsme podepsali a připojili se k Pride Business Memorandu.

Reakce, které jsem mezi kolegy na tuto informaci registroval, byly obdobné a daly se shrnout do jediného klíčového slova. "Proč?" (následováno značně nechápavým pohledem). Bez takového "partnerství" by to znamenalo, že veřejnost předpokládá, že lidi z LGBT komunity u tohoto zaměstnavatele přivazují řetězy k morovému sloupu, bičují je a kamenují, veřejně je zesměšňují a následně vyhazují pro odlišnost?? Nebo co si asi společnost do teď o tomto zaměstnavateli měla v očích představenstva myslet, že teď nastala taková "bohulibá" potřeba? V řadách zaměstnanců jsou jak členové LGBT komunity, a to nejen klasičtí gayové a lesby, ale i trans. Víme o sobě, zdravíme se, respektujeme se, profesně i lidsky, s řady jsme přátelé i mimo pracovní rovinu ... a funguje to. Ostatně .. proč by taky nemělo? Takže zpět na začátek ... Proč? Mimochodem, byť to nezaznělo v této noticce, v jiné z úst člověka z představenstva se člověk dozvídá, že tato korporace, společnost dává si za cíl ovlivňovat a měnit českou společnost.

Nemohu se zbavit dojmu, že všechny tyto a jim podobné iniciativy jsou svým charakterem flagem, vlajkou, která vlaje na daném území a do svého okolí informuje .. zde je naše území, zde jsme to dobyli.

Nepřekvapí, že tatáž korporace před nedávnem projevila snahu podívat se hlouběji na otázku diverzity. A zase to "Proč?". A podporu této myšlence hledá v anonymních dotaznících. Protože lidé zblblí ze strachu už odmítají sdělovat své názory a postoje uvnitř své komunity veřejně a nebát se podepsat. 30 let "svobody" po listopadu 89. Velmi smutné.

12 0
možnosti
JP

J58a25n 81P98e11t76e68r53k93a

7. 12. 2019 16:27

Ha, už je to tady!!!! Čekal jsem, kdy populistka a špatná ekonomka vytáhne Sorose, a už jsem se dočkal. Nejdřív nás strašila několik let s Řeckem, že zkrachuje, určitě zkrachuje, zítra už bylo pozdě.... a ono nic.... tak teď vytáhla Sorose jako každý populista.... Klaus ml. si ji vybral jako ekonomku, která bude dělat ekonomický program Trikolory, no potěš Pán Bůh....

7 22
možnosti
MS

Takže tvrdíte, že lže? Nebo co to vlastně blábolíte?

5 3
možnosti
VD

Paní Šichtařová,

naprostý souhlas, snad prvně nemám k Vašemu blogu vůbec žádnou připomínku a plně souzním s Vámi.

Financovat si z peněz daňových poplatníků tyto "politické neziskové organizace" je stejné jako "nasadit si vši do kožichu", "dělat si do vlastního hnízda", "podřezávat si větev pod sebou", ..... . A to je naprosto špatně.

Nevím o tom, že by naše oficiální politické strany a hnutí, které jsou součástí našeho politického systému a jdou do voleb dostávaly nějaké dotace, pomoc, kromě těch, jenž ve volbách už nějak zabodovaly a po volbách inkasují.

To, co se ve věci "politických neziskovek" děje je základní principiální systémový problém, který by měl být vyřešený okamžitým zákazem takové veřejné podpory, podpory z veřejných zdrojů.

A za taková opatření a narovnání našeho politického systému by stálo za to vyjít do ulic a veřejně demonstrovat.

Vyléčit tento "rakovinný nádor" naší politiky by byl úspěchem na úrovni další revoluce.

:-)

16 3
možnosti
VD

Jen se obávám, že tento problém už nějakou dobu aktivně a účinně řeší v Maďarsku, čímž se tak dostali na černou listinu evropského mainstreamu.

Orbám je hlava, že ano?. R^

:-)

5 2
možnosti
JS

Souhlasím, ale k těm politickým neziskovkám bych přiřadil i ty, které se tváří jako charitativní, ale jinak vytváří politiku a dokonce v zahraničí i financují politické aktivity, jako to dělá třeba Člověk v tísni nebo Lékaři bez hranic a pak i ty ekologické, které také za ekologii schovávají politické cíle, jako tomu bylo nedávno při tom studentském protestu za klima, který se nakonec ukázal protestem politickým s cílem svrhnout děkana. a v neposlední řadě ty lidskoprávní, ty už své politické cíle ani neskrývají a třeba TI vyloženě a nepokrytě žádá odstoupení premiéra země bez ohledu na výsledky voleb a bez ohledu na to, že jeho vláda má důvěru PS, což je opravdu neslýchané.

16 1
možnosti
MH

Souhlas, Lékaři bez hranic zcela sklouzli k politikaření.

A co se týče ekologů - tam je to jeden levicový neomarxista vedle druhého.

Všichni takoví by chtěli brát a rozhodovat, ale pracovat a platit daně, to je jaksi mimo jejich chápání.

2 1
možnosti
Foto

P83e54t59r 22H58a46n28n62i24g

7. 12. 2019 12:50

Nejdříve je třeba legislativně oddělit politické neziskovky od skutečných a potřebných neziskovek. Jinak je volání po jejich zákazu výkřikem do tmy. Nechápu proč zařazujete do toho výčtu 50+. To je snad ochrana zaměstnanců ve věku nad 50 před mnohdy šikanózním vyřazováním z důvodu věku, aniž by se bral ohled na výkonnost a přínos pro firmu. Navíc mě napadá, když já musím psát v režimu politický, což mi snižuje čtenost, neboť lidé o politiku ztrácí zájem a růžově podkládaným článkům se vyhýbají, tak Vy, ačkoliv jste velice důležitý prvek v nové straně Trikolora, byť nečlen, tak nemusíte. Samozřejmě je super že Trikolora vznikla, neboť bude schopna být ve vládní koalici, jde mi jen o spravedlnost, protože tento článek je samozřejmě propagací Trikolory, pokud bude podsvícen jako politická aréna, nic proti tomu. Jinak samozřejmě s článkem naprosto souhlasím a zvýšil jsem mu karmu.

2 2
možnosti
Foto

Vše co je placené ze státního rozpočtu je špatné. Důvody jsou především takové, že je třeba donutit lidi platit za něco za co by si stejně zaplatili, ale dobrovolně. Pokud by si za to platit nechtěli, pak takovou službu nepotřebují.

2 1
možnosti
JV

Pani, vzdyt jste ty neziskovky ani vsechny nejmenovala ! Uplne jste zapomnela na ty nejvetsi jako : Amnesty Internacional, Transparency Int., Mededicins sans frontier(doktori) a Clovek v tisni!

3 1
možnosti
JK

Nepřítel byl vytýčen báči Soroš s Pešti. ;-).

5 2
možnosti
OU
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,61
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články