Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Penzijní fondy by se měly zaměřit na tradiční komodity jako zlato, stříbro a v jejich portfoliu by se měl objevit i Bitcoin. Dnešní Fiat peníze se již nedají nazývat penězi, protože jim chybí důležitý prvek, uchovatel hodnoty. Státy tak neprodukují peníze, ale jen oběživo.

4 2
možnosti
Foto

Prostě všichni tihle "lajkovači" milé a velmi sympatické paní Šichtařové si myslí, tak jako VKM, TO a jim podobní, že když budeme bez Eura a potažmo i mimo EU, tak tady bude ráj na zemi a život bude nádherný jako za komunistů. Takže všechny státy, které platí Eurem jsou v podstatě odkázaní k záhubě.

Dávám "antikarmu".RvRvRv

8 25
možnosti
PG

P62a26v24e25l 90G56ö81t95z23e

29. 11. 2019 15:21

Kolik lidi znate, kteri vam osobne tvrdili ten nesmysl, co jste si prave vycucal z prstu? Dovolim si odhadnout, jednoho jedinyho, kdyz jste se koukl do zrcadla.

13 8
možnosti
Foto

Národ si buď zaslouží J. Švejnara...lidovějsího příjemného logika T. Sedláčka a všechny ty chlapy, co lidem v hydeparcich vysvětlovali, kam naší ekonomiku dostane utahování opasků, ...dostalo...Anebo má exhibicionistickeho strašilku Václava Klause, jeho kluka a vskutku lidovou a strašením vším možným už až nepříjemnou M. Šichtařovou.

11 18
možnosti
Foto

Fascinuje mne ta vykazovaná masa příznivců a důvěřivců této manipulátorky. 8-o

6 12
možnosti
IM

I89v52a63n 78M69i94n42á65ř

29. 11. 2019 13:45

No jo, ale Ferda Mravenec to Euro i .. náctileté sirotky - musí mít :-(.

2 0
možnosti
PN

P44e10t52r 82N38e24d88o30m17a

29. 11. 2019 12:57

"Italský dluh je astronomický a nikdo neví, co s ním.".....ano a stejne tak japonsky. Ale tyto zeme maji na rozdil od jinych zemi (vcetne nas) jednu vyhodu. Drtiva vetsina dluhu je v drzeni domacich subjektu. Takze oni se tim zadluzenim nestali otroky zahranicnich veritelu. Mohou si ve svych zemi zvolit vladu, ktera ty dluhy proste poskrta. Kdo nakupuje uvnitr Italie ci Japonska statni dluhopisy? Penzijni ci jine fondy? No tak holt az prijde ten cas, tak fondy zkrachuji a duchodci se s tim budou muset smirit.

1 0
možnosti
MR

U toho Italského dluhu bych si o domácích věřitelích nebyl tak jistý. I když je pravda že teď už je kupuje jenom ECB, takže je to vlastně jedno. A pokud Vám přijde jako super Japonské řešení okrást svoje obyvatele o úspory na penzi ( při faktické neexistenci státního penzijního systému) tak O.K. Nicméně já bych spíše preferoval variantu vypláznout jazyk na zahraniční věřitele masivní devalvací národní měny a udržet svoje penzisty aspoň s nějakou penzí.

1 0
možnosti
Foto

Ještě stále jste v "ekonomické sekci" hnutí Trikolora? Pokud ano, měl by tento článek být označený jako politický.

6 7
možnosti
Foto

Nejen politický, ale - korektně řečeno, i poněkud nepřesný. ;-D

2 10
možnosti
Foto

Čtenáři, kteří vám dávají karmu, budou nepochybně produktem konzumace vašich informací.

Máte extra "přehled", když píšete, že bývalý šéf ECB (Mario Draghi) přišel se zápornými úrokovými sazbami(!).... jenže ve vaší vlastní publikaci Všechno je jinak píšete na str. 153, takhle v prostředku nahoře, že Španělsko mělo záporné úrokové sazby roky před jeho nástupem do ECB. Tak jak to je?

Obdobně je to se zápornými sazbami ECB. Co kdybyste čtenářům vysvětlila, že se jedná o sazby, za něž u ECB banky ukládají své přebytečné finance? A co kdybyste vysvětlila, že tím ECB na banky tlačí, aby více pracovaly s vlastními úvěry a poskytovali je?

A co kdybyste vysvětlila, že záporné úrokové sazby nejsou obecně ve světě odmítány, jak svým textem naznačujete? Že např. v Australii, USA či Japonsku na ně nedští oheň a síru, jako vy zde? (samozřejmě se nejedná o dlouhodobou a vůbec ne trvalou aplikaci)

Jenže..... kdybyste to takto psala, ztratila byste průraznost bulvárního textu.

A další jenže.... vámi podávané informace jsou přesně to, o čem píšete v závěru. Obyčejné občanstvo ve své většině nemá dostatek relevantních informací k hodnocení či zaujímání stanoviska. A vaše texty nejen, že jim to neusnadní, protože jim NIC neporadí, ale ještě více je zmatou, protože píšete nepravdy, polopravdy a .... vzhledem k tomu, že se prezentujete jako ekonomka (snad i "renomovaná") .... tak i lži.

Lid vás má rád a lid vám tleská a vám se to líbí. Takovou pochybnou slávu vám nezávidím. Kdybyste totiž měla klienty a radila jim v ekonomické oblasti, tak dávno zkrachovali.

Abych byl správně pochopen: neobhajuji EUR a už vůbec ne EU, výhrad má (zejména k EU) dost a dost, ale kritizuji laciné shánění popularity klamavými informacemi a ohlupováním již tak dost zmateného občanstva.

Dávám RvRv a HOWGH.

20 15
možnosti
RW

Přesně potvrzujete to co autorka píše, jen z toho děláte opačné závěry. Do jaké míry je podstané, že Španělsko mělo záporné sazby - má to podstatný význam pro autorčino sdělení?

7 4
možnosti
JK

Už aby ta ezóna se rozpadla ,každý by se vrátil k své národní měne .Dokonce by mohli nekteří Němci znovu zavést východní marku. Čekám každý den na vrtulník který schodí něco a ono za tím nic. :-).

2 3
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články