Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

NATO mrtve neni...na to aby jeho clenove provadeli etnicke cistky (jako treba v pripade Kurdu), bombardovali evropska velkomesta a vrazdili civilisty ma sil porad dost.

Z teto teroristicke organizace je treba co nejdrive vystoupit.

1 0
možnosti
AC

Paní Šichtařová, odbornice na kde co (finance, klima, školství, ekologii, politiku a to jak domácí, tak mezinárodní a další) je opět mimo a opět překrucuje informace a podává je tím svým diletantsky zjednodušujícím přístupem, aby jí to mohl ustrašený blbec bez informací a dostatečné inteligence "olajkovat";-D

V reakcích toho už bylo napsáno dost, takže je zbytečné se opakovat.

2 0
možnosti
Foto

Paní Šichtařová se k výše uvedenému "kde co" může také vyjadřovat jako občanka.

0 0
možnosti
LJ

Paní Šichtařová nepřekvapila. Že já, truhlik, si vždycky naběhnu a doufám, že se dozvím něco rozumného. Takže opět - nepřekvapila.

Jako "ekonomka" by mohla uvést, proč by Rusko a Čína vojensky okupovaly jiné země. Včetně češska, které je dle nových elit vyrabováno 40. lety komunismu a 30. lety vlád levé pravice a pravé levice.

Ani to USA tady nerabuje, protože tak nějak to nestojí za námahu. A to, co stálo za námahu, už rabují kluci z Lucemburska.

NATO je aliance středověku.

Mohametáni z NATO okupují Kypr už 50 let! Co nám k tomu řekne budoucí prezident češska maršál Pavel?

3 0
možnosti
MG

Paní Š. (jako obvykle) placa blbosti. Donald Trump uvedl, ze platnost aliancniho závazku souvisí na prvním místě s plněním závazku te které členské země.

4 1
možnosti
PV

mám pár poznámek:

1. nelze takhle posuzovat náklady na zbrojení jelikož cena práce je všude jiná, to co má Američan za 100 dolarů má Číňan za deset dolarů

2. Rusko má zatím největší jaderný arzenál, takže říkat že není nebezpečné může být nebezpečné :)

nicméně jinak souhlasím, nevidím ani důvod proč by Rusko napadlo někoho velikosti spojených států, moc dobře vědí že by to pro ně nedopadlo dobře To ale platí i obráceně, Spojené státy právě kvůli jadernému arzenálu Ruska nikdy nepůjdou do otevřeného konfliktu s ním a to mě přivádí k myšlence, co se stane když Rusko napadne třeba pobaltské státy - podle mě nic, pošle se protestní nóta protože jakýkoliv případný jaderný konflikt by měl mnohem horší následky než obětování malinkého státu...

1 0
možnosti
Foto

Tak v Pobaltí by Rusko riskovalo vyčerpávající konvenční válku, nicméně celá situace je řešitelná odstoupením těch částí, kde žije kompaktní ruská menšina, pokud tedy ústavní většinou bude chtít. Stačí vypsat lokální referenda, aby se celému konfliktu předešlo.

0 0
možnosti
RB

České vnucování se Číně, cesty českých politiků do Číny a škemrání o čínské investice u nás tedy v tomto světle působí nejen mimořádně naivně, ale také nebezpečně.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736465

Celé OK až na ten závěr. Tím jste to úplně zabila. Do Číny jezdí kde kdo včetně Makarona či Merkelové a nejezdí tam na výlety, ale domlouvat investice. Tak proč by nemohla i Čr? Nebo chcete aby nám ujel vlak?

1 2
možnosti
FD

Největší budoucí nepřítel je jednoznačně Turecko se svojí pátou kolonou v Evropě.

2 0
možnosti

Turecko je vedoucí stát NATO

1 0
možnosti
MS

M27a63r63c87e83l 29S85u92p

23. 11. 2019 17:14

Tak jako jsem s Vámi ve všech předešlých článcích souhlasil, tak tato úvaha mi nesedí ! NATO rozhodně není mrtvé ! Nelze pitvat nějaký přešlap nebo nesoulad a vyvodit tento závěr. NATO má dnes obrovskou politickou moc. Každý z případných "protihráčů" si tuto moc uvědomuje, a proto je právě "zalezlí ve své díře a neotravuje". Ta preventivní politická ochrana je pro mnoho lidí, kteří žijí pod jejím pláštěm nesmírně důležitá. Pocit sounáležitosti - být částečkou tohoto "tělesa" je významný.

Vaše úvaha je samozřejmě rajskou hudbou pro komunisty, kteří si odtržení naší země od NATO přejí. Pro ně musí být Váš článek opravdu velmi "lahodný" a to, že je pronášíte právě Vy má pro ně nádech pikantnosti.

5 1
možnosti
LJ

L18u40d47ě43k 85J38a71š28a

23. 11. 2019 21:42

NATO má svou moc a sílu jedině proto, že tam jsou USA, Bez USA si s ním všichni vytírfají pozadí a nebere je vážně. Takže NATO je opravdu odumřelá část Evropy, neschopná samostatnost a životaschopnosti

4 0
možnosti
MS

V příštím roce očekávám od autorky článek na téma jaké jsou výhody chovu nutrií v západních Čechách.

Protože nechápe, že náklady na armádu tvoří hlavně mzdy, tak by jí možná došlo, že USA mají nejvyšší výdaje, protože zkrátka a dobře mají nejvyšší mzdové náklady. Ale co od ekonomky očekávat...že....

Validní je porovnávat náklady vztažené k HDP....a tam vede Čína a Rusko. A samozřejmě Severní Korea.

3 0
možnosti
Foto

No jo, ale náklady na armádu jsou zase součástí HDP, takže ho zase ženou nahoru.

2 0
možnosti
PZ

Nic netrva vecne. Kdo si neuvedomuje ze Cina je pomalu ale jiste novy svetovy hemegon,asi ma oci zavreny. Jedno je jisty uz jsem moc stary abych se ucil Cinstinu.

;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články