Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Jakpak asi chutná to příslovečné Šalamounovo lejno ?

6 3
možnosti
Foto

;-D ...pozor, pozor, za to se tady maže - tedy jak koho, asi;-)R^

1 0
možnosti
Foto

;-) Macron si, tak trošku, ,,zadegoloval". Tehdy DeG. ovšem opravdu otřásl NATO. Měl zájem na tom, aby byla Fr. velmocí ve všem všudy, a nikdo jim nemohl cokoli diktovat. Vč. vlast. jader. zbraní. A aby toho dosáhl, otřásli tehdy ,,frantíci" i US dolarem(nakonec i proto se následně stal Pompidou fr. prezidentem, neb bylo za co). Ovšem to je až dávná historie. Dnes je zcela jiná doba. A je třeba rozlišovat, a to velice, mezi ,,vyjádřeními a prohlášeními" kohokoli, a skutečností;-)

2 0
možnosti
SN

:-)....je vidět, že většina diskutérů to má v hlavě srovnáno, proto s Vámi souhlasí ! Gratuluji !R^R^R^V

1 12
možnosti
MK

Tak tohle se mnohým lidem líbit nebude – a patrně autorka bude označena za šiřitelku ruské propagandy. Tak už to holt chodí, jakmile napíšete jen něco maličko negativného o NATO, EU či o USA – už z vás je ruský agent.

Mnozí prostě chtějí stát za USA a NATO jen z principu. A veškerou kritiku berou jako špatnou věc, která prý nahrává Rusku. A myslí si, že když budeme ve všem stát za západními mocnostmi, tak že si tím nějak koupíme jejich loajalitu. Ale těm lidem bych rád připomenul „Mnichov“ a taky 2 citáty Henryho Kissingera:

"Amerika nemá trvalé přátele nebo nepřátele, jen zájmy“

"Je nebezpečné být nepřítelem Ameriky, ale být jejím přítelem je smrtící“

Rozumím, že spoustě lidí se stýská po starém dobrém světě Studené války, kdy byl svět přehledně rozdělen na přátele a nepřátele – a do zbraní a tajných služeb tekla spousta a spousta peněz - a USA na tom bohatly.

Ale já o to nemám zájem - svět se změnil a já odmítám vytváření nové „Železné opony“ jen pro to, že USA (a jejich nekritičtí fans) mají panickou hrůzu z komplikovanosti světa – a z toho, že USA ztrácí dominantní postavení ve světě, který se stává čím dál víc multipolárním.

13 7
možnosti
LS

Větší "blábol" jsem, bez urážky, od paní Šichtářové ještě nečetl. Zřejmě nemá, příp. nechce mít, informace o změnách v geopolitickém uspořádání světa, které v současnosti probíhají.

10 10
možnosti
Foto

No to je průšvih! Kdo nás teď bude chránit? Trikolora teď musí verbovat do vlastní armády, kterou povede sám generalisimus Václav ml. v protiatomovém brnění, zásobování z týlu zajistí paní autorka článku.

HRR na ně! RvRvRv

15 10
možnosti
SB

Je vidět váš způsob uvažování:

Bez NATO by nás neměl kdo bránit (souhlasím s vámi), funkční NATO tudíž potřebujeme (též stoprocentní souhlas), a tak když ho potřebujeme, je podle vašeho názoru v podstatě vyloučené, aby nějakým způsobem zkrachovalo.

Já se naopak domnívám, že i když něco potřebujeme, tak to při dostatečné míře diletantství zkrachovat může.

Zdravotní péči též potřebujeme, ale přesto je resort v hluboké krizi. Pozemní komunikace též potřebujeme, ale přesto nedávná revize stavu našich mostů dopadla katastrofálně.

To, že něco nutně potřebujeme, je jedna věc, a v jakém je to reálném stavu, je druhá věc. Emoce typu "potřebujeme to, a tudíž je to určitě v pořádku", jsou zcela nelogické.

Věc X, kterou nutně potřebuji, může být v tom nejlepším pořádku, ale věc Y, kterou též nutně potřebuji, může být naopak v té nejhlubší krizi. Stav té věci a míra toho, jak ji potřebuji, jsou dvě na sobě dost nezávislé veličiny.

Proto se my dva (vy a já) ve většině názorů neshodneme: Vy hodnotíte svět podle toho, jaký byste ho chtěl mít, já se snažím ho hodnotit podle toho, jaký je, protože vím, že planeta se neřídí mými přáními.

7 1
možnosti
DR

Dobře napsáno. A i ten Trump má v tomto pravdu. Pokud by se např. ti ruští zlosynové nelekli toho slavného NATO "odstrašení" které je spíše k smíchu a vtrhli do pobaltí, tak američané budou ti první kteří tam odtud vezmou nohy na ramena. ;-D

Karma. R^

3 14
možnosti
JJ

Pobaltí se píše s velkým "P", tlačenko....

5 4
možnosti

Věnujte se raději ekonomice. Rusko sice má ekonomické problémy, ale jeho armáda je pořád druhá nejsilnější na světě po USA. Oproti Evropě disponuje zdaleka největším počtem tanků (Evropské země NATO asi 8 tisíc tanků, Rusko 22 tisíc tanků). Kdyby došlo ke konvenční válce na evropské půdě (protože s jaderným konfliktem nemá smysl uvažovat), jsou schopni s těmito tanky a 3,5 miliónů mužů ve zbrani Evropu převálcovat. Viz třeba tento žebříček za rok 2019:

https://tech.instory.cz/778-nejnovejsi-pruzkum-ukazal-ktery-stat-ma-v-soucasnosti-nejsilnejsi-armadu-sveta-i-to-jak-dopadla-cr.html

9 6
možnosti

Mám dojem že u této paní je celkem jedno které tématice s zrovna věnuje, vždycky ji z toho vyjde to samé...:-)

8 3
možnosti
JZ

J59a86n 47Z78i88e74g40l74e51r

22. 11. 2019 10:45

Ano Rusko je slabé, s tím s paní Šichtářovou souhlasím. Bohužel však má atomové zbraně.

4 4
možnosti
JH

J32a41k40u55b 64H71o25z45a

22. 11. 2019 11:26

To bohužel, ohledně atomových zbraní, by mělo platit na všechny státy.

3 0
možnosti
VB

V44i91l45é70m 27B15a29r89á79k

22. 11. 2019 10:09

Na tom, že NATO a tedy i my máme problém, tak se shodneme. Na většině omáčky ne.

Jenže říci, že NATO je mrtvé a nikdo nám nepomůže je opravdu fatálně nebezpečné, pokud toto není impulsem něco s tím dělat.

Evokuje to kapitulantství, když nám nikdo nepomůže, tak se přitulme k nepříteli, tj. k Rusku. Já bych byl pro přičlenit se k Německu, stejně jsme ekonomicky 17. spolková země..

5 6
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články