Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

No, interpretoval bych to tak že jelikož zatím nepřišla ta kriza kterou autorka od roku 2010 předpovídá tak je potřeba aspoň vysvětlit že ten růst je "nesprávný".

4 0
možnosti
JK

Na intervenci se mi líbílo konec intervencí.Spekulace jak to dopadne ,o kolik posílí koruna když se uvolní kurs, vedli všichni ekonómové ,včetne autorky.(Optimizmus nechyběl) Nestalo se vŮbec nic.Nakonec po uvolnení kursu na burze, museli obchodníci alespoň zapnout větrák ,aby se něco hejbalo.

1 0
možnosti
Foto

P98e56t10r 36V15a38ř37á21k

16. 11. 2019 0:07

Nevím, ale mě to opět přijde jako typická demagogie Šichtářové aneb vydávání dojmů za fakta. Autorka v textu uvede řadu věcí, které jsou podle ní důsledkem intervencí ČNB aniž by to měla jakkoli podložené. Je to její názor, ok, ale ze stylu psaní Šichtářové mám jako vždy pocit, že sežrala všechnu moudrost světa a všichni ostatní jsou letadla.

4 14
možnosti

Mě by zajímalo, co se stalo s těmi miliardami eur, které ČNB nakoupila za znevýhodnění kurzu koruny na kolik let? Dodnes jsem se nedozvěděla, zda to leží někde v bance jako rezervy, zda v eurech, zda neměl aspoň někdo dost rozumu, aby za ty peníze - dokud ještě má euro nějakou hodnotu - obnovil bankovní rezervy ve zlatě. Ano, ty kterých jsme se tak rychle zbavili.

6 0
možnosti

Ještě poznámečka - co já vím, tak zlato v posledních letech kupuje hlavně Čína. Expandující mocnost.

1 0
možnosti
KD

socialisticky stat tomu take vyrazne pomohl nabiranim dalsich desetitisicu uredniku.

Stat je v podstate take zombie firma

15 0
možnosti
PS

jj, v tomhle s prezidentem Putinem také plně souhlasím.

Euro je zlo, a EU ještě větší.

0 5
možnosti
VD

Paní Šichtařová,

Vy se svými pohledy a názory na ten náš "kuří dvorek" pracujete jako bychom skutečně byli samostatní a sami kompetentní, mohli sami ve věci rozhodovat.

Tak jako nejsme samostatní a kompetentní politicky, nejsme tak i ekonomicky (jak známo, ekonomika a politika jsou dvě strany jedné mince).

Za naši dnešní polistopadovou politickou pozici a stav, ať už je jaký je, zjevně odvádíme hodně a hodně "hřiven stříbra a vybraných volů" (a forem, jakými se tak děje, je zřejmě "neurekom" - intervence jsou asi jednou z nich).

Naší politici a "fundovaní odborníci" přece nejsou ve svém jednání a rozhodování "svéprávní", jsou vodění na provázcích různými poradci a emisary zahraničních zájmů. Vždyť všichni tito naši lidé, a i když se náhodou objeví někdo nový "perspektivní", jsou pod kuratelou příslušných západních institucí a pravidelně musí "za velkou louži ke zpovědi a na nezbytný briefing" (naposled tam byl tak nějak narychlo A. Babiš).

Odkud např. asi přišli lidé jako Singer (ČNB), kde studovali, kde mají profesní kořeny ..... ?

Když se nahoru vyšvihl Bělobrádek (KDU-ČSL), tak ihned musel "pumprdovat" do USA, byť doma v parlamentu tehdy bylo hodně důležité vyjednávání a hlasování (pamatuji na to, nevěřícně jsem kroutil hlavou).

Na Vámi kritizovaných intervencích evidentně někdo si velice pěkně pomohl, někomu se to hodně hodilo (jak sama uvádíte, v našem zájmu to zrovna nebylo).

A Rusnokovo dílo to také nebylo, ten jej zdědil. Intervence přece zavedl Singer ....., a nebo ne snad?

:-)

2 2
možnosti
JJ

J38a38n 10J47i68r44k22a

15. 11. 2019 19:15

Vůbec nechci hodnotit intervence samy o sobě. Nemám na to fundament.

Ale "Výročí největšího českého průšvihu"??? Jako fakt největšího?

5 1
možnosti
JD

Jak mohou být mzdové nároky neúměrné? Co nabídka a poptávka.....

3 0
možnosti
VF

Ještě paní Šichtářová obhajujete porody doma?

4 13
možnosti
AP

Jakou to má souvislost s intervencemi?

13 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články