Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

K62a64r55e26l 33K41á43š

7. 11. 2019 16:43

Úžasná "kvalita" našeho školství je zřejmá. Je zajímavým faktem, že až na malé výjimkky se děti do první třídy těší. A až na velmi řídké výjimky se již od druhé třídy na začátek školního roku netěší. Asi proto, že je pro ně škola hrou;-D

5 0
možnosti
KJ

Ten poslední pán, který tvrdí, že peníze nevznikají prací má ale technicky pravdu. Ty papírky tím opravdu nevzniknou, vznikne tím hodnota, která je těmi papírky pouze označena. To, jak se všichni na daném území o určité množství papírků podělí, je věcí inflace/deflace. Pokud hodnota práce roste (npř. se pracuje více) ale papírků je pořád stejně, vzniká deflace, tedy zvětšuje se vzácnost jednotlivých papírků. Někdo by řekl, že je deflace špatná, já si to nemyslím.

3 0
možnosti
AW

Potřebujeme skutečně kvalitní učitele? Já se domnívám, že určitě. Pokud nebudou slušně platově ohodnoceni, tak je tam nedostanete nebo neudržíte.

Váš návrh "Pokud chce učitel víc penět, ať jde na brigádu" myslíte skutečně vážně? 8-o

13 0
možnosti
Foto

Nadstandardně vysoké platy přitáhnou leda tak zlatokopy, kteří si práci učitele vyberou pouze s vidinou slušného zajisštění a dvouměsíčních prázdnin ;-)

5 4
možnosti
VZ

Ten třetí pán měl bohužel svým způsobem pravdu. Dnes se zhusta nemá nejlépe ten, kdo skutečně něco produkuje a vytváří. Naopak se má nejlépe ten, kdo s plody práce jiných spekuluje a kšestuje. Stačí se podívat třeba na problém bydlení. Postavíte bytový dům, kde máte zisk dejme tomu 500 tisíc na bytu. Koupí to od vás spekulanti a díky umělému šponování cen mají na tom samém bytu za pár let vejvar 2x, 3x nebo i 4x takový. Kde je tam nějaká práce a tvorba hodnot? Anebo managementy ve spoustě firem prolezlé spoustou tučně placených podržtašků, kterých kdyby 2/3 vyhodili na minutu, tak to firma ani nepozná nebo se spíše uleví od hovadin, které tihle experti vymýšlejí, aby ukázali svou "nepostradatelnost".

5 1
možnosti
TK

A kdy toto bylo jiné?

0 0
možnosti
LK

L96u75d36ě37k 23K64r42á75l

6. 11. 2019 22:25

Vážená paní Šichtařová,

DĚKUJI

P.S. už mě ti všichni středulové lezou na nervy

9 4
možnosti
TH

Mluvíte mi z duše. Bohužel, ti, kteří něco uměli, už dávno ve školství nedělají a zůstali tam jen ti neschopní, kteří by se nijak jinak neuživili. Pokud chce někdo vydělávat peníze, má tolik možností, pokud někdo jen natahuje ruku státu a chce si sedět v teplíčku, je ve škole. Tím, že se jim přidá, se jen zvýší jejich lenost, ne kvalita jejich myšlení. Lépe placený bude lepší učit? Pak s takovým myšlením by ho měli na hodinu vyhodit. Kdyby u nás ve firmě někdo řekl, že bude špatně pracovat a vyrábět zmetky, pokud se mu nepřidá, už ho pan šéf vyhodí. A tak by měl pan Babiš zařídit, aby vyhodili všechny ty lemply. Stejně jsou učitelé k ničemu.

0 4
možnosti
Foto

Proč jenom mám ten dojem že jste paní Šichtařovou nepochopila nebo trollíte.

6 0
možnosti
MM

S dovolením ten text ukradnu a uložím si jej. Neumím tak dobře argumentovat a mám často v práci problém vysvětlit, proč nejsem přítelem ani odborů ani stávek. Děkuji.

6 1
možnosti
FL

Stávkují za vyšší mzdy aby měli lepší společenské postavení, ale to se mzdou nesouvisí - viz anketa Nejprestižnější povolání v Česku:

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/nejprestiznejsi-povolani-v-cesku-vojaci-miri-vzhuru-ministri/r~6daf9146c05411e5a457002590604f2e/

1 0
možnosti
DK

Jak jste napsala: Protože tomu chcete věřit, myslíte si, že práci učitelů rozumíte.

Navzdory tomu, že vaše stať ukazuje, že tomu tak není. Třeba v tom, když se na školství snažíte aplikovat, snad díky nedostatku informací, rady, které zde fungovat nemohou.

3 2
možnosti
JN

J75i79ř66í 41N14ě65m26e22c

6. 11. 2019 20:55

Ač nejsem člen odborů, dovedu si z lidského chování odvodit, že lidé se vždy združovali a združovat budou. Začalo to asi tlupou a postupně pokračovalo do větších celků, jako jsou státy či nějaké aliance. A průřezem toho všeho se združuje kde kdo. Můžeme být zahrádkáři, lékárníky, členy nějaké strany, členy družstva, členy cechu, členy církví a kdoví co ještě. No a primárně každý tento spolek obhajuje zájmy svých členů. Takže proč by se nemohli združovat zaměstnanci a vznášet své požadavky .. logika autorky je vážně poněkud divná.

0 0
možnosti
Foto

Víte, školské odbory mají odhadem 20000 členů, a ne všichni jsou pedagogové. Pedagogů v regionálním školství je okolo 155000.

V programu Českomoravského odborového svazu pracovníků školství na léta 2019–2023 (http://www.pedagogicke.info/2018/11/program-cmos-ps-na-leta-20192023.html) najdete například že cit. ČMOS PŠ bude pouze svým členům: poskytovat bezplatné právní konzultace a individuální poradenský servis a v případě žaloby i právní zastoupení před soudem. Takže menšina se zaštiťuje většinou, ale jenom do té doby než by měla pomáhat.

Ať si ČMOS PŠ obhajuje zájmy svých členů. Ale pouze svých členů!

A pro upřesnění - manželka je pedagog, v její škole nestávkoval nikdo. Ředitel je fajn chlap, kdyby někdo stávkovat chtě, klidně mohl aniž by se na něj "mračil". Na druhou stranu, v blízké mateřské školce nestávkovaly učitelky, stávkovala pouze paní ředitelka. Prostě ráno nepřišla do práce ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články