Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IZ

Ten příklad nesedí. Stejná věc se prodává za velmi různé ceny a to by ekonomka měla vědět, že to ne vždy má přímou závislost na kvalitě. Roli hraje značka, móda, zvyk, společenské postavení apod. Dokud bude převládat představa, že na určitou pozici je lepší mužský, že muž je živitel rodiny a tak by měl mít vyšší plat, že žena nebude pracovat tak dobře protože myslí víc na rodinu atd. , do té doby bude mít stejně kvalitní mužský mixér vyšší cenu než ten ženský, protože to, že jsou oba stejně kvalitní, se jaksi neví, nebo se tomu nevěří.

3 1
možnosti
KS

Když ony i rozdíly v průměrném hodinovém výdělku na stejné pozici jsou ve skutečnosti statisticky v řádu pouze jednotek procent. To se dá snadno vysvětlit například obecně nižší flexibilitou a spolehlivostí žen starajících se o děti.

Mimochodem, vy si vážně myslíte, že zaměstnavatelé dávají zbytečně mužům více peněz, kvůli představě živitele rodiny, jakože tak nějak lidumilně?

3 0
možnosti
Foto

I60v62a29n 83V43e26s55e31l24ý

25. 10. 2019 12:24

Jak dlouho bude trvat než zmizí, přičiněním všech těch co se necítí být mužem nebo ženou, rubrika pohlaví/sex v občankách a pasech? Nebo k tomu M či F přibude mnoho dalších písmen a sáhodlouhý seznam co které písmeno značí?

8 0
možnosti
PB

P48e49t47r 26B73u67r88i30a15n

25. 10. 2019 21:49

Genderově neutrální seznamka: někdo hledá někoho za účelem toho.

8 0
možnosti
JN

Měla bych nyní pokrokářsky-liberálně manželovi nakoupit vložky, když jsem se dozvěděla, že ne všichni menstruující jsou ženy?

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=732891

na vaši otázku je snadná odpověď. Nezabývejte se otázkou, zda je váš manžel muž či žena, pouze si zjistěte, zda menstruuje. Je zbytečné kupovat vložkiy někomu, kdo nemenstruuje.

Ale povídal mi jeden kamarád, že krátce po operaci hemoroidů nosil ve slipech úplně stejné vložky, které kradl manželce. ani nevím, jestli pro podobné případy existuje speciální zdravotnické zboží.

1 0
možnosti
VF

Vložku mu kupte, jen pokud menstruuje, třeba jako bloger Trčálek, který to tak trochu mezi řádky přiznává hned v perexu svého článku, jímž reaguje na paní Markétu.

7 0
možnosti
SB

Žiju v přesvědčení, že rozum je tím, co svět žene dál, co nás posunulo ze stromů k výrobě raketoplánů, co nás od zaříkání felčarů posunulo k antibiotikům. Značná část dnešního světa, zdá se, moje přesvědčení nesdílí. Od rozumových schopností a racionality se čím dál víc obrací k emotivním ideologiím.

...............................

Přesně tak!

Už několikrát se mi stalo, že když jsem v různých diskusích napsal, že Václav Havel se snažil do politiky nacpat zcela nerealistické myšlenky všeobecného dobra, které však nikdy světem vládnout nebudou (a to navíc nechci sahat do svědomí jemu a jeho blízkým, ale připadalo mi, že takové myšlenky chtěl pan Havel pro celý svět, s výjimkou právě svých blízkých, pro které nějaká omezení často neplatila), tak mi mnoho lidí odepsalo, že nebýt snílků, jako byl Václav Havel, tak bychom dodnes byli v jeskyních.

Z jeskyní nás však vyvedli právě naopak lidé praktičtí a realističtí.

Snílkové by byli sice schopni opustit jeskyni, ale zaskočil by je první sníh nebo první smečka vlků. Lidé praktičtí a realističtí se poznali podle toho, že byli připraveni právě i na ten sníh a právě i na ty vlky.

36 0
možnosti
Foto

I56v33a38n 84V86e79s63e34l18ý

25. 10. 2019 12:17

Já myslím, že snílci jenom o svých snech maximálně mluví zatímco všichni ti dnešní "odlišní nebo se odlišných zastávající" tvrdě své prosazují a někteří se jich dokonce bojí. V tom posledním případě se výrobce vložek strachy z možného propadu zisků po dehonestaci těmito lidmi posadil na zadek.

3 0
možnosti
VV

Plně souhlasím. Jediná diskriminace je ze strany státu ( mě žádná žena nemůže dle zákoníku práce konkurovat, ale já jako muž takové omezení nemám). Tím vzniká na jisté profese vyžší tlak na platy, než na jiné. A dále si to ženy dělají sami že bojkotují nějaké profese ( Řidička, strojvedoucí, elektrikář, zedník a další)

2 0
možnosti
JB

J47a98n 89B83u40r23d66a

25. 10. 2019 8:55

Bezpodmínečná nedotknutelnost soukromého vlastnictví není, nebyla a nikdy nebude.

0 3
možnosti
PV

P69a89v40e46l 37V27é88b24r

25. 10. 2019 8:28

Já s vámi zcela souhlasím, jenom ten příklad s robotem není příliš vhodný. Lidé jsou totiž ochotni platit velké (pořádně velké) peníze za značku.

Moje manželka byla krejčová (teď už je v důchodu a snaží se vzpamatovat z následků snadnosti podnikání v ČR - zatím nevím, jestli úspěšně), Párkrát upravovala saka od Versaceho (vyhlášená značka, že?). Schválně mně to ukazovala a dokonce i já, jakožto laik, jsem poznal mizernou práci a ještě mizernější střih, Říkala, že kdyby ona takhle pracovala, tak si nevydělá ani na slanou vodu.

21 0
možnosti
ND

Máte pravdu, paní Šichtařová, tedy vidím to podobně. Gendrovy svět mi není blízký... A teď humor: moje malinká vnučka miluje vozit kočárky s panenkama víc než hraní s autickama co radite gendristi? :-)

22 0
možnosti
Foto

Kupte jí kočárek ve tvaru formule 1.... ;-) (a máte to pojištěné jak pro holku tak pro kluka) :-)

2 0
možnosti
PS

Monty python a jejich nezapomenutelná scénka kdy jeden z aktérů chce rodit děti. Diskuse je plná genderžvástů na co vše má každý právo. Z plodné diskuse se stane fraška ve které se diskutující ztratí a jsou obviněni z utlačovaní. Stručný popis scénky:

Zahájíme boj za proti utlačovatelům tvého práva rodit bratře .... tedy sestro. Padne dotaz proč bojovat když stejně nemůže rodit. Odpověď je že to symbolizuje náš boj proti útlaku. Načež padne památná věta:

"Spíše to symbolizuje jeho boj proti realitě" ̈

Video v češtině

https://www.youtube.com/watch?v=dH-A9YBsrwo

13 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články