Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

jj, ECB by měl být vzorem FED ;-D

0 0
možnosti
JP

J29a12n 29P73a95v64l51i21c77a

18. 10. 2019 11:12

EuroR^

Už jsme ho dávno měli mít;-O

19 31
možnosti
JB

J71i33r96i 17B73o18r

18. 10. 2019 10:59

Nejsem ekonom,ale vám se zdá normální kurz 25,85 Kč vůči Euru? A to máme podle vlády nejlepší a nejstabilnější ekonomiku v EU.

11 1
možnosti
PS

Korun je na trhu příliš.

Klidně může být euro za 30 Kč.

3 0
možnosti
MT

"každému by najednou na jeho účtu v bance naskočil nějaký obnos"

uz jsem tento úchylny navrh slysel, ale uvedomuji si ti hlupaci kteri tohle navrhuji ze se dalsi minutu podle toho zmeni ceny vseho, a vysledek je (v lepsim pripade) nula ?? S hruzou cekam s cimpak tito soudruzi "demokracie a svobody" nas prekvapi priste ?

10 0
možnosti
PB

P97e59t89r 78B48r19o71ž

18. 10. 2019 22:42

Nejen nula. Výsledkem je zničení úspor těch zodpovědných. Když rozdáte peníze, stoupnou ceny a za své úspory koupíte méně zboží.

A kdo na tom vydělá? Zadlužená lůza... Inu, socialisti...

8 0
možnosti
BH

Trvalým udržování neudržitelného bude ve výsledku pád, který svět neviděl a pes nežral;-(EURv

Bohužel koruna se s tím sveze také:-/

12 1
možnosti
Foto

Já fakt nevím kde udělali soudruzi chybu, ale víte co? Zkuste zajet do některé země na západ od nás, kde se platí eurem, a pozorujte cvrkot - jak tam lidé žijí, jak jim to tam funguje. A já si troufnu říci - možná se mnou nebudete souhlasit - ale troufám si říci že jim to tam funguje lépe než tady u nás :-)

18 22
možnosti
Foto

Se vstupem do eurozóny a zánikem české koruny zanikne pravomoc České národní banky provádět autonomní měnovou politiku. Měnové prostředí v české ekonomice bude určováno rozhodnutími Evropské centrální banky, která musejí brát ohled na stav eurozóny jako celku. To se může jevit jako významné ochuzení nástrojů makroekonomické stabilizační politiky.Pro Českou republiku bude zapojení do tohoto mechanismu po vstupu do eurozóny spojeno s nemalými náklady. Pokud by se hypoteticky ČR stala členem ESM musela by během pěti let splatit v hotovosti kapitál ve výši cca 32 mld. Kč a přislíbit kapitál na vyžádání ve výši dalších cca 250 mld. Kč. Došlo by ke zvýšení cen viz. Slovensko. EURO jako takové vyhovuje Německu. Hodnota EURA je určovaná podle ekonomiky Německa a nevyhovuje Portugalsku, Řecku, Španělsku, Italii, Francii. Proč u nás pracuje tolik Slováků.???

30 5
možnosti
Foto

Co je z hlediska společnosti lepším stavem? 3% nezaměstnanost výrobních faktorů, nebo 10% nezaměstnanost výrobních faktorů, kdy tedy není využíván kapitál.

Je něco nezdravého v samotných základech ekonomiky, pokud neumí nic jiného, než se pohybovat v takových cyklech? Co tedy dělat pro to, aby tyto cykly byly co nejvíce vyhlazeny?

Konstatování, že dosavadní léčba přestává být účinnou, nestačí, je třeba najít léky jiné.

1 1
možnosti
Foto

Souhlasím. R^

Nejde však jen o Eurozónu. Tištění peněz (kvantitativní uvolňování) dělala léta i Bank of Japan a americký FED. Česká centrální banka nějakou dobu cíleně oslabovala korunu. Jedná se o celosvětový trend, kdy bankéři se až příliš snaží podporovat (i nezdravou) ekonomiku a zvyšovat inflaci. Jde vlastně o okrádání lidí, kteří ve fiat měnách spoří.

37 0
možnosti
Foto

Začal jsem víc přikupovat BTC. Hlavně potom, co jsem se dozvěděl, jak mocní lidé, banky a instituce hromadně nakupují BTC od těžařů. Prudce roste počet peněženek, kde je víc jak 1000 BTC. Až těžařům BTC dojdou, otázka jednoho roku, vystřelí BTC do výšin, že milionářem bude každý kdo bude vlastnit alespoň 0,5 BTC.

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,73
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články