Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Jako lidstvo jsme vyčerpali naše zdroje 50 let dopředu. Zadlužili jsme se, zadlužili naše děti i další generace pro náš současný blahobyt. Státy, firmy ani jednotlivci nejsou schopni splácet svoje dluhy. Z této spirály se nevymotame. Tisknou se peníze, za které se kupuje státní dluh.

2 0
možnosti
PS

To ale jen tak na první pohled vypadá.

Nejde o dluhy, ale o to, že někde byla navíc nějaká hodnota a někde jí byl nedostatek.

V každém okamžiku máte ale pasiva s aktivy vyrovnané, takže defakto je naprosto šumák kolik natisknete peněz a kolik kde naděláte dluhů.

Jde jen o ty hodnoty, které jsou jasně dané a tištěním ani dluhy neovlivnitelné.

To jen někteří lidé mají smůlu, že si jejich práci a hodnoty někdo jiný přivlastní za slib, který nebude naplněn.

0 2
možnosti
Foto

M10a45r44t32i16n 94Š25i45k

19. 10. 2019 2:47

Naprostá vaše klasika. Všichni jsou pomýlení socialisté (Němci, Japonci, hloupí bankéři atd.), jenom vy (a Pikora) jste vrtulník. K Euru asi tolik, že našim milým sousedům na Slovensku, se po něm evidentně příliš nepřitížilo. Asi ostrůvek pozitivní deviace. V minulosti vás snad někdo mohl chápat jako nezávislou glosátorku. Dnes už to neplatí. Ukázalo se, co jsem ohlašoval s předstihem, že dřív nebo později se nacpete do politiky. Vybrala jste si k tomu Trikolóru. Gratuluji. Tam zavadíte snadněji o nahnědlého, než o socialistu. Nebylo by ale fér, si to dopsat do profilovky? Rétoriku už máte stranicky secvičenou, všude samý soudruh podle vás. Tak teď už opravdu jen počkat na strašné apokalyptické krize, abyste mohla konečně zvolat: "Já vám to říkala všem už dávno!" Ale já vám to fakt přeji. Jak tu Trikolóru, tak to věštění a dokola ohlašovaní sedmi ran morových. Jednou se trefíte. A bude to velká morda!

9 9
možnosti
JD

J87i42r79i 20D84o33b83r11ý

19. 10. 2019 10:43

Na jednoho cecha, co jde pracovat na Slovensko pripada 10, kteri jdou pracovat do Ceska. A nejpodstatnejsi, stale jich pribyva.

Ale jen tak poznamka, ktera nema souvislost vubec s nicim.

5 0
možnosti
Foto

Náhodou – přijmout euro by potěšilo mariášníky, kterým je korunový mariáš drahým hazardem (5× RE, 100 a dvě sedmy... nechtěl bych to platit). Rád bych si zahrál desetníkový (nejradši halířový), ale to už nejsou peníze; nanejvýš žetony z bývalé měny, to už je jako hrát o sirky – „nuda nuda šeď šeď“. Pak je i při současném kursu 1:25 ten cent milejší.

1 0
možnosti
Foto

J90a66n 54P16a54l11l24a19s

19. 10. 2019 11:13

V době dvacetníkového mariáše jsem bral 2 100,- Kčs hrubého. Teď hraji korunový s důchodem téměř 15 000,- Kč. To je přece láce!

1 0
možnosti
PS

Ekonomové z praxe ekonomiku skutečně řídí a ovlivňují.

Ti ostatní jen hledají místo, kde se jakkoli zviditelnit.

3 0
možnosti
JC

Vše mě přesvědčuje, že je lepší mít rum ve sklepě, než peníze v jakékoliv bance.

0 0
možnosti
Foto

Může bejt prázdnej celej dům,

však na polici měj vždy rum!

Může ti doma chybět mouka,

může ti doma chybět pepř,

však flaška na tě musí koukat

z police vždycky, to mi věř!

(I. M. Jirous)

1 0
možnosti
MP

S ekonomy je to jako s právníky.Dva ekonomové, tři různé názory.Prof.Švejnar byl už dávno pro zavedení eura v České republice.Ovšem, ovšem..."kdo to je, toho pána neznám...jak prohlásil prof.ing..Václav Klaus Csc, otec "balíčků", na ozdravění naší ekonomiky, když se rozhodovalo mezi nimi ve volbě prezidenta

1 0
možnosti
Foto

Chybu udělali tam, kde ještě euro nezavedli. ;-D

8 19
možnosti
DM

Švédsko, Velká Británie, Švýcarsko. Samé chudinské státy, co?

2 0
možnosti
JL

Pro CR musite take pripocitat ty obrovske skoky v odmenach te urednicke casti pracujicich, pani Sichtarova.

Pro vysvetleni je nutno znat ten pomer produktivity vyrobni casti statu k nutnym zvysovanim platu tech neproduktivnich. (dano tlakem odboru, "libive" politiky vedeni statu a pod). Cely system musi mit financni logiku, jinak nemuzeme hovorit o dobre fungujicimu statu. (nechci rozebirat tento problem, to musi udelat skupina spravne myslicich ekonomu).

Snad dobrou ukazkou k usmerneni ekonomiky, je proces snizeni danove zateze vyrobniho odvetvi, snizeni personalni dane vyrovnane snizenim (nebo skoncenim) socialnich nesmyslu a ustanoveni presneho pomeru produktivity a k neproduktivni casti pracujicich.

5 0
možnosti
PS

Budete se divit, ale zvýšení daní nevýrobních odvětví státu nic navíc nepřinese.

Pokud totiž zvýšíte daně doktorům nebo nemocnicím, učitelům, kadeřníkům,... tak stejně buď přímo nebo nepřímo zatížíte vyššími náklady výrobu a/nebo stát.

0 0
možnosti
KS

Česká ekonomika je s evropskou tak svázaná, že koruna cítí každý prd eura. Je to totéž, jen tomu jinak říkáme. Spousta firem obchoduje jen v eurech a koruny mají jen pro výplaty zaměstnanců.

16 0
možnosti
JV

Firmy delaji velke obchody v Eurech a lidi si mysli, ze pri prevodu na koruny je to nic nestoji. Omyl ! Ceske hospodarstvi ztraci rocne na smenach asi 20 mld.kc. Vydelavaji cizi banky !

2 0
možnosti
KS

ČNB dělala v minulých letech to samé co ECB. Pouštěla do oběhu mraky peněz, které skončily u několika finančních skupin, které teď nemají do čeho investovat.

12 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,40
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články