Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Autorka je úplně mimo

Zaprvé:skrytá reklama ,neboli dnešní módní infuencerství může být totiž použito i jako nekalý prvek soutěže,velmi jednoduše s ním jde poškozovat konkurenci

Zadruhé:Opravdu je někdy problém rozeznat co je osobní názor a co placený

obsah,tzn je nutno opravdu jasně nastavit pravidla,neboli já vám říkám že to je sice skvělé, ale je to reklama,takže tím pádem k tomu přistupujete s rezervou-víte o tom.

Zatřetí:Úmyslně ve své analogii paní Šichtařová používá rohlík,nikoliv peníze,faktum jest takové že youtubeři dostávají nezdaněný příjem a vykazují znaky obchodní činnosti bez nutnosti vlastnit živnostenský list ,či splňovat legislativní požadavky požadované po řádně registrovaných firmách-aneb nerovnost podmínek a nezdaněný příjem.

Začtvrté:z tohoto druh podníkání profitují hlavně velcí hráči na trhu,nikoliv pekař z místního pekařství - tedy zde opět zdůrazňuji záměrně použitý nesmyslný příklad a záměrná snaha podpořit nepravděpodobnými úvahami své svaté tažení proti jakýmkoliv regulacím-stejně jako případě airbnb či uber to vede pouze a jen k opětovnému ovládnutí trhu silnými hráči a negativnímy dopady jak pro koncového zákazníky či lokální firmy-v případě airbnb je to dnes už doslova katastrofa

2 2
možnosti
PJ

Dej blbcovi razítko a on vymyslí lejstro. To je chronická hláška z filmu ...Jak básníci přicházejí o iluze.

2 0
možnosti
PP

U těch youtuberů jde ale primárně o neplacení daní a to, že mají příjmy z reklamy, že je to obchod, je až druhotné.

1 0
možnosti
JK

Oni daně z příjmu platí (dle zákona), zde by mělo jít o další daň "ze skryté reklamy".

2 0
možnosti
JK

Souhlas. Lidé se sdružují ve společenstvích (spolky, sdružení, města, stát, společenství států) a očekávají symbiózu. Tedy že společenství je ochrání před vnějšími negativními vlivy a vyřeší i vnitřní nespravedlnosti a za tuto službu je každý ochoten přiměřeně připlatit. Ona přiměřenost není jednoduchá věc, chce to bystrého a vzdělaného ducha většiny zúčastněných, protože ta o tom normálně rozhoduje.

Vždy existuje skupina nevzdělaných, frustrovaných, nebo jen líných lidí, kterým nějaký egocentrický maniak, toužící po moci naslibuje, že za ně vše vyřeší. No a v našem parlamentním systému může i menšina dostat takového "vůdce" k moci. A pak to už jede, nejprve chce vůdce snížit vzdělanost, potřebuje dělníky a ne intelektuály, agresivní propaganda rozšíří řady věrných. Aby vůdce mohl odměnit věrné musí obrat ty ostatní a zde symbióza končí a parazit je na světě.

P.S.: Není nutné, aby "vůdce" byla jedna osoba.

2 0
možnosti
PF

P81e54t47r 32F42r97ý32d26e67k

13. 10. 2019 21:09

Nejhorsi nocni mura statu je, ze se lide obejdou ve svem zivote bez statu...

9 0
možnosti
DM

někteří ano,někteří ne...v podstatě ale drtivá většina NE

0 0
možnosti
VD

Problémem veřejné správy je absence přirozeného regulátora její účinnosti, efektivnosti, a tak jejího bezbřehého bujení (což není nic nového).

Navíc, samotná veřejná správa si sama pro sebe vynucuje ochranné prvky, aby byla v tomto nedotknutelná.

K tomu ještě každá nová politická reprezentace si přivede do veřejné správy další nové (své) lidi, přičemž dosavadní zůstávají, jelikož jsou nedotknutelní.

Snad jediným regulátorem, pokud je možné to takto nazvat je jen únosnost státního rozpočtu (přerozdělování vybraných daní) kam až může ve svém rozdávání a utrácené zajít a na úkor čeho.

Nevím, proč má mít úředník u nás větší ochranu a nedotknutelnost než každý jiný člověk, pracovník (???).

Veřejná správa stále bezbřeze bují, přitom v produkční sféře dnes zoufale chybí lidé, a to i když ta musí na náklady veřejné správy vydělávat (průměrný plat ve veřejné správě je dnes vyšší než v produkční sféře).

Není to všechno paradox?

:-)

9 0
možnosti
MS

M63a68r20c20e87l 97S34u14p

12. 10. 2019 22:15

Děkuji Vám za hezký a výstižný článek !

Člověk se nestačí divit, co všechno by si přáli naši politici zdanit a zregulovat či dokonce zakázat. Internetové prostředí jim leží opravdu hodně v žaludku a jsou schopni vymýšlet docela velké bejkárny ! Člověk si v první chvíli řekne, že snad zapoměli jak funguje internet, nebo že si dělají jenom legraci, ale pochvíli mu dojde, že jde hlavně o ten úřad, kde budou brát atraktivní výplatu za úplné nic jejich příbuzní a známí.

8 0
možnosti
DK

Opravdu jde z pohledu ekonoma jde o nesmysl.

Bylo by ale fér zaměstnance států vždy důsledně rozdělovat. Házet hasiče, policajty, vojáky, učitele aj. do stejného pytle jako úředníky ministerstev a státních agentur (ty obecní do toho nepočítám, protože obce se snaží o vyšší efektivitu), to není logické.

A nevím, jestli zrovna Šichtařová s Pikorou mají právo kritizovat nesmyslné vývody kohokoliv s ohledem na jeho vzdělání. Rozhodně když se člověk podívá na historii komentářů k různým ekonomickým jevům a vytváření prognóz, musí se zeptat, kde a co studovali?

1 4
možnosti
Foto

Článek je o státních úřednících !

1 0
možnosti
PK

Na zvyšování počtu úředníků se hodně podepisuje "Brusel" a my toho rádi využíváme. Komplex jako EU s heslem - více Evropy, bude stále dražší. A kdybychom měli brát migranty podle jejich představ - tak další nárůst. Proběhla tu informace, že s předpokládaným dovozem z Ukrajiny cca 40 tis. duší ročně - žádají příslušné orgány +300 úředníků navíc.

0 0
možnosti

Nevím, co autorku tak rozčílilo, ale ne, děti nejsou schopny rozeznat skrytou reklamu.

Každý jsme určitým způsobem omezený. Co rozeznáme, co nerozeznáme. Co uplaveme, uběhneme, spočítáme, ... . Mnoho lidí je omezeno tím, že to co vidí v médiích, je pravda.

Nevím, co mynystryně zase plácla, ale autorka se jí viditelně snaží konkurovat.

2 5
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,58
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články