Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D to máme sedm emotivních otazníků za sebou. Sedm naléhavých otázek, co s námi mají pohnout v silné emoci za účelem zděšení .. to děvče Greta se může u Vás lecčemus učit:)) Jen si tak říkám, proč tyhle manévry nepoužívá například fundovaný kliďas a ekonomický přehleďák Tomáš Sedláček, kterého narozdíl od Markéty Šichtařové jako ekonoma vysokého levelu opravdu téměř každý zná. Aniž by musel dávat odkazy na nějaké manipulační sesmolené texty a dohánět lidi k pokladnám knihkupectví:)

4 10
možnosti
VH

Hmmm - a teď něco o tom, co není v úvodních tvrzeních autorky pravdivé. A proč.

2 0
možnosti
LH

Skvělé a přesné. Bohužel má paní Šichtařová většinou pravdu. Opravdu se dnešní ekonomika neshoduje s ekonomickými pravidly a bohužel ani se zdravým selským rozumem.

26 0
možnosti
KT

To je, když dovolíte, nesmysl.

Ekonomika se vždy shoduje s ekonomickými pravidly, pokud nebudeme ekonomii považovat za stejné šarlatánství jako klimatologii.

Ekonomika, přesněji ekonomické rozhodování, je jako voda, vždy si najde nejkratší cestu.

3 1
možnosti
JK

Nebojím se, že by nepřišla ta chvíle, kdy zjistíte, že nezanedbatelná část českých občanů se přiklonila k šetrnějšímu nakládání s přírodou a bez uzardění začnete psát pravý opak svých dosavadních pop-blogů. Leda byste došla osvícení a místo zavděčování se byste začala například cvičit a hubnout. :-)

4 6
možnosti
VH

V článku je nějaká poznámka o tom, že šetrnější nakládání s přírodou je špatně? Ne. Je tam o tom, že už se hledají důvody, proč nakonec ta bublina praskne.

Ono - jaké konkrétně šetrnější nakládání máte na mysli.

4 0
možnosti
MM

Nejsem "ekonom",, ale ptám se jestli zásadní klimatické změny, způsobené lidskou civilizací jsou nebo nejsou a jestli a jak se má proti nim postupovat.

2 0
možnosti
VH

No, ta otázka zní, podle mého názoru, trochu jinak: Jsou nesporné klimatické změny skutečně způsobené civilizačními vlivy. Pokud ano - do jaké míry. (Co když je z pěti či deseti procent?)

Všechny modely budoucna totiž vychází z předpokladu, že skutečně existuje korelace mezi změnou klimatu a emisemi. A nikdo se nezabývá faktem, že změny klimatu prokazatelně existovali i bez civilizačních jevů. V relativně nedávné minulosti několika staletí, a opakovaně za posledních několik desítek tisíciletí. Tedy v hostoricky nepatrném období.

6 0
možnosti
Foto

Tak máme, nebo se nemáme nejlépe v historii?

0 0
možnosti
Foto

M13a69r58t40i25n 50L74ö42w

27. 9. 2019 11:08

Mame, jenze na ucet zbytku sveta diky zmanipulovanemu menovemu systemu (pozustatku kolonialismu). A ten mele z posledniho. Chvili to jeste vydrzi. ale transformace nasi ekonomiky_zpusobu jak se do samosky dostava jidlo smerem k necemu co se obejde bez masivniho prisunu ropy a jinych surovin z Afriky, JA, Asie a dalsich nei jen otazkou klimatu - tam si o vlivu cloveka muze myslet kazdy co chce ale holeho preziti. Protoze ten prisun surovin a lidske prace de facto zdarma skonci. A skonci brzo.

3 1
možnosti
Foto

Tak další reklama na knihu,to jsem si myslel,že něco takového je zde zakazano.Zmena klimatu je blud....?

4 3
možnosti

Vliv člověka na změnu klimatu větší než nepodstatný je blud.

Z klimatu se stalo náboženství a klimatická církev vybírá desátky.

15 0
možnosti

Klimanáboženství nás vychází draho, protože přestala platit odluka církve od státu, instituce přestávají být sekulární.

2 0
možnosti
Foto

M96a13r16t56i37n 92L39ö17w

27. 9. 2019 11:15

Spis bych rekl ze stat cirkev plne nahradil. Driv se lide upinali k bohu, dnes doufaji ve stat. Tezko rict kdy jim dojde ze politici a urednici problemy neumi vyresit, jen vytvari dalsi.

3 1
možnosti
SB

Paní Šichtařová, já s vámi souhlasím, ale půjdu ještě dále, protože jsem podstatně starší než vy.

Pamatuji si dobu svého dětství a mládí, kdy lidé byli nabádáni, aby spořili.

I na složence pro soukromé posílání peněz bylo na tom dílku, který byl určen pro adresáta, napsáno něco v tom smyslu (nebudu citovat doslova, protože si to doslova nepamatuji, ale obsah si pamatuji naprosto přesně):

"Jestliže ty peníze, které jsi nyní dostal, nepotřebuješ, ulož je na vkladní knížku.".

Výzvy i šetření a k ukládání peněz na vkladní knížku byly všude: Na plakátech, na obalech výrobků, které si člověk kupoval, ba i to bylo časté zaměření reklamních šotů v televizi.

Dnes jsme naopak nabádáni, abychom si brali úvěry.

Vidím to jako odklon od zdravého šetření k nezdravému konzumnímu způsobu života.

33 1
možnosti
Foto

A přišla měnová reforma. A nebo vám ty úspory zničila inflace.

3 0
možnosti
LV

Paní Šichtařová, Vy jste fakt šikovná obchodnice. Škoda, že Vám nevidím do hlavy.

0 3
možnosti
Foto

Poradím. Nalejte na sklíčko kapku vody a přidejte nepatrnou kapičku kvalitní tuše (pravé čínské). A pozorujte mikroskopem. Spatříte rej drobných částeček sazí, které bloudí nahodile sem a tam. Říká se tomu Brownův pohyb.

A nemusíte hlavu paní autorky strkat pod rentgen, CT či MR.

Někteří říkají podobným obchodníkům šmejdi. ;-D

0 6
možnosti

Divadlo se opakuje, mění se jen herci a kulisy... Paní Šichtařová je ekonom, ovšem ponětí o změně klimatu asi moc nemá a řešení už vůbec ne. Nicméně se bude vysmívat aktivistům a odborníkům, kteří to ponětí mají... Před druhou svět. válkou se okolní státy vysmívaly těm, kdo říkali, že začne Hitler válku. Ještě několik týdnů před začátkem tomu nevěřily. Až došlo na den D. Nyní je to velmi podobné, lidé zaslepeni ekonomickými zisky nechtějí vidět, že může nastat den D.

3 14
možnosti
LV

Váš Den D jistě nastat může, ba dokonce jistě nastane. Grónsko se jmenuje Greenland proto, že bylo zelené. A opět se zazelená. A v tom je právě ten problém. My tomu nezabráníme, ani to nijak neovlivníme.Proto bychom měli spíše pracovat na tom, abychom tyto změny pokud možno alespoň přežili, ale ještě lépe využili k prospěchu lidstva. Nikoliv abychom se sami zničili dřív než opravdu nastanou.

11 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články