Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Autorka promíchala oteplování planety s procesy centrálních bank a politikou. Snažila se to dát do souvislosti jako velké nebezpečí pro lidi a planetu. Ano, politici dokáží využít každé maličkosti ve svůj prospěch, aby mohli všechno zdražit. Ceny přece rostou, protože planeta se otepluje, protože stoupá CO2, protože výroba stagnuje a těch protože je možné najít nekonečně mnoho. No a když se to dobře podá, například hysterickým vystoupením mladičké Gréty, pak se vlastně stoupajícím cenám nikdo nebude divit a protestů bude méně a nebo žádné. Banky pak pěkně bohatnou a stačí se jim vlastně starat o přísun dalších a dalších katastrofických scénářů. A peníze se tisknou o sto šest a inflace stoupá a stoupá. Co tedy s tím udělat? Pokusem byly kryptoměny, ale banky rychle zachytily nový trend a už i ty budou řešeny centrálními bankami. Je tedy třeba v pokusech obejití bank pokračovat a platit mimo jejich dosah.

4 4
možnosti
JD

J48i95r98i 57D59o52b85r88ý

27. 9. 2019 20:59

Pomichane to je, ale ne od autorky.

To jste nezaznemanal ten tlak na banky pujcovat jen firmam co podporuji udrzitelny rozvoj. Skandal asi 2 tydny zpet, kdy se reslo jak banka muze pujcovat firme chovajici dobytek v Brazilii (automaticka vinna z vypalovani pralesu)?

6 0
možnosti
MK

M17a86r40t29i49n 45K23r92a63l

27. 9. 2019 17:38

Tedy namotat Gretu do fiskální politiky státu, to už je kumšt. Raději si přečtu polemiku mezi keynesiáncem a friedmanovcem, než přemýšlet nad podobnými konstrukcemi. Monetaristou býval i starý Klaus, než mu politika zamotala hlavu. Kdysi jsem jeho názory bral.

3 5
možnosti
PS

Nic o tom nevím, ale pravdu užitě nemají.

Klaus a Lukoil říkají úplně něco jiného, a já jím věřím!!!!!!

2 0
možnosti
RK

R69a33d72e92k 42K62o12h27u66t

27. 9. 2019 16:47

Proč zrovna jim? Měl bys věřit Grétičce, to je jediný odborník, co to umí podat obyčejným lidem a ti ji za to milují.

1 1
možnosti
RK

R24a70d35e74k 58K20o56h60u23t

27. 9. 2019 16:44

Ekofanatici v čele s Grétičkou tvrdí, že se pro klima nic nedělá. Kecají. Dělá, stojí to dost peněz a ukazuje se, že často ty peníze skončí v lepším případě v kanálu nebo draze zaplacená opatření situaci ještě zhorší...

25 1
možnosti
RK

R28a10d52e97k 86K63o43h16u71t

27. 9. 2019 17:21

Copak pane Kubíčku, máte strach o ekokšefty? Nebojte, to je vděčné téma, penízky se jen posypou.

0 1
možnosti
MT

"...jaké to je platit za úvěr „normálně vysoké“ úrokové sazby..."

To mohu potvrdit s prvni ruky. Zil jsem v zahranci, mel hypoteku na dum (mortgage), a mel jsem urok na 12,25% (normalne byl 12,5%) a to jsem si chrochtal protoze behem pul roku tento urok vylezl az na 14% ! Oba s manzelkou jsme pracovali, meli velmi slusny prijem, museli dat hotovost 10% ceny domu (downpayment) a jeste prokazat rezervu na uctu nez nam banka dala hypoteku...

6 0
možnosti
PV

P81a20v74e95l 28V79é59b28r

27. 9. 2019 17:04

Pletete si pojmy a průjmy. Je rozdíl úrok z uložených peněz a úrok z půjčky.

0 2
možnosti
Foto

A to se neví ještě o mnohem strašlivější pohromě. A to je oteplování zemského jádra, což indikuje zvýšená sopečná aktivita. Jak víme, magnetické póly Země se opět začínají posouvat. A proč? Co je příčinou zemského magnetického pole? Nedochází k rozdílu rotace vnějšího pláště a jádra?

Jenže z toho se nedá (zatím) udělat byznys. Zkoumal někdo, zda se nezvyšuje teplota v hlubinných dolech?

0 4
možnosti
Foto

A co těch osm miliard topných tělísek? A strčil jste někdy teploměr do mraveniště?

0 0
možnosti
AM

Takže už i za to, že jsou centrální bankéři amatéři, může klimatologie?

To se povedlo.

Osobně uvěřím na blogem uváděný samo-očisťující mechanismus neregulovaného trhu až v okamžiku, kdy přestanou být ceny deformovány negativními tržními externalitami.

Tedy až bude například hovězí, velice náročné na spotřebu zdrojů, MNOHEM dražší než třeba kuřecí.

(nechci z lidí udělat vegetariány proti jejich vůli, jak mě nesmyslně včera obvinil pan Kroupa v diskusi pod svým nesmyslným blogem)

Až se toto podaří, až bude cena vyjadřovat celkové náklady zboží, i ty momentálně nezapočítávané, nebude klimanáboženství zapotřebí a trh si poradí.

Jenže pro neoliberální tržní fanatičku s nenávistí k enviromentalismu, jsou tržní externality tfuj tfuj a nehodlá je brát na vědomí.

Po pravdě - celkem mě to překvapuje vzhledem k tomu, že má šest dětí, a vzhledem k tomu, kam se svět řítí......... ale fanatismus nezná mezí, to je známá věc...

3 17
možnosti
RJ

Pochopils to blbě. Amatéři v čele centrálních bank prostě využívají klimatické změny.

16 0
možnosti
MK

Ona to je podstatě komedie na které někdo vydělává. Greta ráda mluví, že svět by měl poslouchat odborníky, ale pak vyhrožuje za sebe, když politici nebudou dělat jak ona chce. Přitom ani neexistuje vědecký konsensus ohledně příčin změny klimatu. A politici tleskají, místo aby naslouchali odborníkům jak chce Greta.

Například:

Celý svět jí ovšem naslouchá. Ať už je, jaká chce, nyní ovlivňuje miliony lidí.

Víte, mně bytostně vadí, že politici, kteří se s ní stýkají, nezkonzultují celý problém s odborníky na tuto problematiku a nedají tomu rozumný rámec. Měli by říct: „Děkujeme, že jste nás na to upozornila, chápeme, že máte, Greto, jen černé a bílé vidění, ale takto svět nefunguje a nemůže fungovat.“

https://www.info.cz/cesko/sef-detskych-psychiatru-greta-proziva-strach-a-uzkost-svet-je-pro-ni-cernobily-43054.html

21 1
možnosti
Foto

„Víme, že mrtví dinosauři, díky nimž můžeme těžit uhlí, nám jednou dojdou a nakonec budeme muset používat udržitelnou energii, tak proč nezačít s obnovitelnými zdroji už teď, abychom se vyhnuli zvyšujícímu se riziku klimatické katastrofy? Vsázet na to, že věda se mýlí a ropné společnosti mají pravdu, je ten nejstupidnější experiment v historii vůbec.“

Elon Musk

2 7
možnosti
LV

Mrtví dinosauři jednou dojdou, zatímco zásoby lithia a kobaltu jsou bezedné! Počkat - nejsou...

10 0
možnosti
JK

Tak jakou strašlivou katastrofu jste si připravila tentokrát, paní Šichtařová?

1 7
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články