Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J27a94r87d17a 24S14o44k80o20l

13. 9. 2019 11:13

Víte karmu jsem vám dal díky těm pruhům jinak se domnívám že pravda je někde uprostřed 8-o

0 0
možnosti
JV

J40a11n 71V54a62i91s38h34a54r

13. 9. 2019 11:03

NASA oznámila, že zalesnění planety se dokonce od roku 2003 zvětšilo.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=727768

A nemůže to být právě proto, že jsou tu lidé, kteří křičí, že se s kácením lesů musí něco dělat?

1 0
možnosti
RW

Aktuálně nejvíce zalesňují planetu Čína Rusko - právě zemně kde opravdu není zvýšený výskyt "ekokřiklounů" a obě jsou to zemně známé tím, že na křik občanů příliš nehledí...

0 0
možnosti
Foto

Všichni ekonomičtí poradci pilně pracují. ;-D

1 1
možnosti
VM

Dneska karmu nedám. On totiž ten pokrok v oblasti vědy nějak tak a čím dál víc pokulhává za způsobenými škodami. Příroda, Země, vesmír, to funguje dobře pouze tehdy, je-li rovnováha. A neustálý růst, zvyšování produkce, produkci zbytečných věcí, vození stejného zboží z jednoho konce na druhý a naopak skutečně za rovnováhu nepovažuji a světe div se, evidentně ani sama příroda, podle toho, jak se nyní chová.

2 4
možnosti
RW

Téměř 100% souhlas - naprostá většina škod způsobených člověkem působí primárně problémy právě lidem, pro přírodu jako takovou je to jen historicky nerozlišitelná kapka se kterou se snadno vypořádá.

0 0
možnosti
VF

Chiliasmus, strach, panika a hysterie jsou trvalou a nedílnou součástí chování lidských smeček (přechytřelých opic) obývajících zdejší planetu. Pod prapory ideologické (věroučné), národnostní resp. etnické a rasové nesnášenlivosti se tisíce let řežou a mordují miliony ovládaných a zneužívaných užitečných idiotů, aby hrstkám psychopatických, chamtivých manipulantů zajistily více moci a více mamonu. Všechny chimérické žvásty o svobodě, volnosti, rovnosti a všelijakých právech jsou v každém režimu dříve nebo později konfrontovány s realitou, že někteří jsou si rovnější a čtyři procenta těch nejrovnějších vlastní všechny planetární statky. Proto také největší množství technologických objevů spatřilo světlo světa pro účely zabíjení lidí a až později bylo využito k takzvaným mírovým účelům. Takže úvahy o tom, jestli se lidstvo díky své mentalitě a produkci odpadu samo zničí, nebo díky svému bohatství a technologické vyspělosti přežije, jsou vždy vítanou, nikdy nekončící spekulací a tisíciletou mantrou.

21 0
možnosti
PN

Souhlas. Klimaalarmisté se děsí vzrůstu průměrné teploty o 2 stupně Celsia. To je přesně rozdíl průměrné teploty Prahy a Vídně. Myslí si někdo, že ve Vídni je takové vedro, že se tam nedá žít?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_by_average_temperature

Římané všechnu zemi na sever od Alp považovali za natolik studenou, že je nevhodná k žití. V devadesátých letech jsem četl článek, kolik se ušetří na topení za každý stupeň vyšší průměrné teploty v zimě a byly to obrovské částky. NIKDO dnes nespočítá, o kolik by při dnešních cenách ušetřila jedna průměrná domácnost na topení, kdyby opravdu průměrná teplota stoupla o ony dva stupně.

Ono je to o tom, že každá změna přinese pozitiva a negativa. Normální je, posoudit to a pokud pozitiva převáží nad negativy jít do toho. Jenomže dnes je jiná doba. O jakémkoli pozitivním dopadu se hluboce mlčí, ale sebemenší problém přitáhne média jako vosy na med. A z toho vyplývá současné přesvědčení mnoha lidí, že každá změna je jenom změnou k horšímu. Není to tak. Kdyby v ČR stoupla průměrná teplota o dva nebo čtyři stupně, hodně by to pomohlo zemědělství i energetice.

23 3
možnosti
JV

J94a89n 97V56a16i39s42h63a90r

13. 9. 2019 12:43

Díváte se na to pouze z pohledu České Republiky. Ale pokud bude teplota stoupat všude, tak se může stát, že z oblastí, kde je už teď děsné vedro, se začnou lidé stěhovat do oblastí chladnějších. A to je podle mě problém.

1 0
možnosti
Foto

Včera Draghi rozhodl, že ECB bude opět tisknout eura (tentokrát "pouze" 20 miliard eur měsíčně) a za ně kupovat státní dluhopisy a že ECB opět sníží úrokovou míru (z mínus 0.4 procenta na mínus 0.5 procent), viz

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/evropska-centralni-banka-depozitni-urokova-sazba.A190912_142545_eko-zahranicni_cern

Chce prý tak podpořit zpomalující evropskou ekonomiku. Je to však nesmyslné oslabování eura a ničení úspor lidí, kteří šetří v eurech. Recesi tak stejně nezastaví. Jen se některé státy ještě více zadluží a později na to doplatí.

5 0
možnosti
VH

Vy jste někdy zažil nějaký krok jakékoliv centrální banky, který by byl k něčemu rozumnému?

3 0
možnosti
VH

Je to psáno poněkud alarmisticky, ale shrnuje to všechna neštěstí současné doby.

Snad jen byla vynechána Evropská komise jako celek - neexistuje větší sabotér existence evropské prosperity a svobody.

7 1
možnosti
IB

I16v96o 21B92o85u63š34e

13. 9. 2019 9:33

Fascinuje me ten optimismus, jak se predpoklada, ze ztrata pudy na jihu se bude okamzite vyrovnavat ziskanim nove orne pudy na severu. Asi autorka nikdy nevidela tundru a tajgu.

1 8
možnosti
VH

Nesmíte vždy vše brát tak doslova. Na druhé straně: proč se domníváte, že nikoliv?

Ostatně: Proč Erik Rusý (Rudovlasý) nazval před pouhými tisíci lety Grónsko Grónskem? Tedy zeleným ostrovem? Proč bylo v té době pro Islanďany zajímavé?

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,77
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články