Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Autorka trefila hřebíček na hlavičku. Ano, opět jsou mezi námi ti, co mají lék na všechno - tentokrát na oteplování planety. Mají připravené mnohastránkové BLA, BLA, BLA a mnozí to neberou vážně. Tak pošleme ještě děti (nazveme to šestnáctiletými ekologickými aktivistkami) , aby bojovaly za budoucnost naší planety a dáme jim Nobelovu cenu, a to by v tom byl čert aby zbytek lidí konečně nepochopil, že ti bojovníci vlastně bojují za nás všechny a my jsme povinni je na slovo poslouchat a ctít je. Jo, náboženství je výdělečná instituce, i když tentokrát se obléklo do zeleného hábitu.

12 0
možnosti
MS

M44a15r45c13e97l 56S52u73p

14. 9. 2019 7:27

Díky za článek ! Je naprosto perfektní a výstižný ! Mnoha lidem jste však šlápla na jejich "kuří oko" a oni budou určitě pod článkem nespokojeně pištět !

23 1
možnosti
OD

O55t47a 42D61v47o23r74a82k

13. 9. 2019 22:41

Jinými slovy vše je v pohodě a kdo řekne něco na ochranu planety je ekoterorista. Ale pánové Klaus st. i ten druhy Vás určitě pochválí

2 14
možnosti
PJ

Njn, autorka stojí na druhém extrémním pólu než ti, co v blogu zmiňuje. A všude platí, že pravda je někde uprostřed. Ono by lidstvo něco pro "záchranu planety" mohlo udělat, tedy ta bohatší část. Ovšem to by znamenalo vzdát se některých "výdobytků" a na to je většina moc pohodlná, zpovykaná ...

1 4
možnosti
PV

Obecne se dá s článkem souhlasit, ovšem už ne s jeho hysterickým pojetím.

Stejně jako jsou hystericti ekologičtí aktivisté, kteří tvrdí, že se svět riti do záhuby, je hysterická autorka článku, která varuje pred chudobou, bidou a srovnává zbytečně zelené s rudými.

To že se zbytečně vynaloží prostředky třeba na ekektromobilitu nebo za záchranu lesa opravdu nelze srovnávat s převrácením právního řádu naruby, s likvidací soukromého sektoru či s centrálně plánovanou ekonomikou.

Škoda. Ten ideologicky balast zbytečně zamlžuje jinak rozumnou myšlenku.

2 12
možnosti
AW

A15l37e25š 91W37o32l12k56e92r

13. 9. 2019 20:19

Hm, tohle se tu budel líbit. Nemusíme dělat nic, natož se uskromňovat. Pokrok vše vyřeší. Vašim argumentům rozumím, ale vaši víru bohužel rozhodně nesdílím.

7 2
možnosti
TK

Paní Šichtářová udělala totéž co ti ekologičtí extrémisté, do kterých se opírá, jen se přesunula na opačný konec houpačky. Chci věřit, že to myslela jako nadsázku.

5 0
možnosti
TK

Lidé mají tendenci, když se mají příliš dobře, nebo příliš špatně, dělat revoluce a měnit systém. Pro vládnoucí a bohatou menšinu jsou takové převraty pochopitelně vždy rizikem, že už nebudou mocní a bohatí. Proto když se ve společnosti zvětšuje pnutí, mají připraveno několik plánů. Jednak je to vyrábění nepřítele a umělých problémů, prostě odvést pozornost od hlavních společenských problémů k něčemu jinému, něčemu, co je neohrožuje, což je případ extrémního ekoaktivismu. Další metodou je rozdělit lidi na skupiny a znepřátelit je, tedy odvést hněv lidí na jinou skupinu, v minulosti k tomuto posloužili Židé, dnes migranti, ale v malém dobře poslouží i nenávidění úředníci, voliči někoho, majitelé dieselů, atd. Na o tou závěrečnou metodou, když už je převrat neodvratný, je nepozorovaně převzít řízení tohoto převratu a provést ho sám. To my trošku starší pamatujeme také, že..;-)

15 0
možnosti
JL

Pani Šichtařová. Je zde jeste jedna skupina lidi, kteri vidi v teto "zelene vlne" podporu v udrzeni moci nad "plebzou". "Zde je ta nova hrozba ktere musime vzdorovat". To je to jejich heslo. "My to zaridime a vy to zaplatite". To uz nam nerikaji. Ale to je podstata jejich planu.

Mate muj dik za tento clanek. Bez ohledu na poznamky tech, ktere jste zaradila do vasi druhe skupiny. Ti, ve sve zaslepenosti, zapominaji na nutnou ocistu lokalniho prostredi, Cista a zdrava pitna voda, obzdusi bez zapachu a bez skodlivych latek, reky ciste, jak byvali kdysi, atd!! Dat odbornikum moc na zmenu pouzivani pudy naseho statu, vycistit lesy od spatne politiky zalesneni To je ta "zelena cesta", pro nasi republiku. Toto je moje osobni predstava teto cesty!!!

2 0
možnosti

Takhle to vypadá, když ekonom chce fušovat do řemesla jiným branžím. Ten blog je jako by ho psal VK starší. Nebo Gréta, jen v obráceném gardu.

Takže pár věcných připomínek. Antarktida byla zelená protože vůči zemské ose byla jinde. Ona totiž putuje i zemská osa, jmenuje se to precese, i kontinenty, tomu se zase říká drift. S obdobnou erudicí to popisuje na svém blogu p.Měšťan. Jako humoristické čtení mohu doporučit.

A kupříkladu produkce freonů byl problém a velký. A podařilo se ho vyřešit i když se Čína (opět) snaží dělat svinstvo.

Sahara byla před 10 tisíci lety zelená savana. Dnes je to poušť. Jenže to vypadá, že změny právě teď nabírají obrátky. Ne, já nemám strach o Zemi, ta to přežije. A je dobře, že nemá strach paní Šichtařová. Protože ta to možná nepřežije.

Mně osobně je to vcelku jedno, já umřít stihnu, ale u mladších si rozhodně nejsem jistý.

Ona dnešní lidská populace (nejspíš) přežila pouhou náhodou. My jsme se vyvinuli z druhu Homo Ergaster v době kdy tu taky řádila klimatická změna. Tehdy zjevně ne antropogenní;-). A pokud lze věřit molekulárním genetikům, tak ta přeživší populace měla asi 30 členů. To není moc, že?

Jinak ovšem dílčí souhlas. Největším nebezpečím, zejména dnes, jsou nevzdělaní alarmisté. Vcelku jedno jakou mají barvu.

9 1
možnosti
FD

Upřímně řečeno, mě to tak srandovní, jak mnozí tady popisují nepřipadá. Už tady jednou takový blábol probíhal, mám dojem, že už ustal. To, že když si zničíme planetu, máme při našich technických možnostech se přesunout na měsíc, či na mars. Paní autorka má sice jasno, kdo nám bude posílat základní potraviny, bude to patrně Ruská Sibiř, zatím co mi si zde budeme v poklidu pěstovat banány. Ale neřekla odkud budeme dovážet vodu, asi z Afriky. Já, když se na to dívám, tak v tom vidím jeden problém, ty základní lidský potřeby nám budou dodávat ty hloupý, chudý státy.

2 7
možnosti
PL

P42e95t50r 24L33a69b19a23j

13. 9. 2019 21:09

Vy máte málo vody? Tak si zajděte k nejbližší přehradě. Přehrady jsou (na rozdíl třeba od loňska) slušně plné, tak si můžete nabrat do bandasky.

Podzemní voda ještě není na běžných stavech, to bude ještě chvilku trvat. Má to větší setrvačnost. Když teď bylo pár suchých let, tak zase pár let bude trvat, než se to dá zpátky do latě.

1 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,77
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články