Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Hovädzi dobytok produkuje pri trávení metán. Ten má spôsobovať podľa skleníkovej teorie oteplenie planéty. Málokto s klimatologov si pri tom uvedomuje pozitíva chovu HD. Pre poľnohospodárstvo je nesmierne dôležitá produkcia maštaľného hnoja. Maštaľný hnoj vylepšuje pôdnu štrukturu a vracia živiny naspať do pôdy. Ak prestaneme chovať kravy, pôda bude degradovať a bude náchylnejšia na vysychanie alebo naopak pri záplavách nebude voda vsakovať do pôdy. Ak sa dobytok pasie vonku pomáha udržiavať lúky a tým vytvára životný priestor pre hmyz, ktorý tak rapídne mizne z prírody.

9 0
možnosti
Foto

no ted jste užasně popsal, jací jsou ti stoupenc likvidace skotu, a to tom , že časem někomu dojde, že vlastně i my produkujeme metan.... to se píše v článku pí Šichtářové.....jenže my neprodukujeme tu chlévskou mrvu, která by se dávala na pole ( n u nás téměř nedává, protože máme , kde bychom ji vzali , že jo ???? , když se skot pase navolno :-) .. z toho mi výjde, že ten skot , bude nakonec užitečnější :-)

1 0
možnosti
AJ

A30d45a18m 97J20a91k44e84š

10. 8. 2019 7:43

Ta psychická porucha už má svůj název... greténismus.

13 0
možnosti
OP

Některé ekologické návrhy na řešení globálního oteplování jsou zajisté diskutabilní, nicméně realita je, že lidská činnost tuto planetu ničí a hubí. Trvat na současném trendu a hájit zbytnou spotřebu (např. dovolenkové lety jsou neskutečná nenažranost) je jen o tom, že až ke katastrofě dojde, lidé nebudou připravení

4 9
možnosti
MS

M75a72r59c89e52l 17S19u90p

10. 8. 2019 9:42

Beďte v klidu ! Člověk GO svoji činností ovlivní velmi minimálně. Mnohem tepleji a s podstatně vyššími hodnotami CO2 již na planetě bylo (např v druhohorách), přírodě i živočichům se dařilo velmi dobře a katastrofa nastala až s následným ochlazením - vždy zaviněné erupcí sopky. Je prakticky vyloučeno, aby to i nyní bylo jinak. Drzost ekologických alarmistů je považovat teploty z osmnáctého století "za ty správné".

8 0
možnosti
VM

Vykázání cigaret do říše opovržení je jeden z mála chvályhodných kroků, co se v poslední době povedl.

3 2
možnosti
JK

A to je správně. Proč vlastně lidi ten tabák kouří, když se s ním nedá sjet?

1 0
možnosti
JS

Svata Greta, ktera odmita letat letadlem (uhlikova stopa) se dostavi na podzimni klimaticky sumit v New Yorku pesky. Jde to, pokud neroztaje led v Beringove uzine. Dobra zprava: na konferenci v Lausanne ovsem pripustila, ze svetova katastrofa nenastane behem10 let, ale o neco pozdeji. Bodem zvratu je nyni urcen rok 2030.

12 0
možnosti
VM

Tak přes Beringovu se dá jet v plachetnicí.

1 0
možnosti
Foto

Ö kolik stupňů musí stoupnout teplota, abyste souhlasila s emisními povolenkami?

0 17
možnosti
MK

...když si koupím emisní povolenku čoudím dál a prachy se stejně rozkradou,buďet soudný

22 0
možnosti
ZB

Á tentokrát se autorka článku opět vrátila k tomu rozumnému, co psala v minulosti. Konečně má článek obsah, hlavu a patu a také smysl. Článek vede k zamyšlení, a to je ta správná cesta. Lidé by se měli rychle zamyslet, aby neudělali nějakou hloupost. Dnes svět (hlavně Evropu) řídí různé menšiny (zelení, homosexuálové, vítači, aj.), a předkládají nám katastrofické scénáře. Takže pokud podle nich neuděláme to a to, pak jistě brzy lidstvo skončí katastrofou. Planeta Země si nezaslouží takové hlupáky a ničitele, jako jsme my lidi a jistě si s námi poradí. Pro začátelk by se měly stanovit tvrdé zákony jak zacházet s přírodou. Tím by mělo lidstvo začít.

6 3
možnosti
MP

Já bych řekl, že paní Šichtařová celkem trefně ukazuje na nesmyslnosti, kam až se ta fanatická snaha chránit zeměkouli dostala. Myslím, že většina lidí chápe, že se to se znečišťováním nesmí přehánět a je třeba to řešit. Zároveň ale lidé vidí, že se řeší "kraviny" a ne skutečné příčiny. Tuny plastů v oceánech tam nejsou proto, že my používáme v obchodech plastové pytlíky, ale protože někdo ty plasty do toho moře sype (resp. do řek, které tam tečou) a my to nejsme. Že někdo kácí ve velkém deštné pralesy, ale to my tady taky nejsme. Když chránit ovzduší, tak je třeba začít u zákazů pro velké zaoceánské lodě, potom má přijít na řadu omezení letecké dopravy a pak pozemní nákladní (kamiony). A to má příčinu zase v tom, že se jednak zboží a suroviny vozí po celém světě tam a zpátky, místo aby se podporovala lokální výroba (tady by měli Zelení vlastně chválit Trumpa za to, že chce vrátit americkou výrobu z Číny zpátky do USA), a jednak v bezuzdném turismu, který zase extrémizuje leteckou dopravu. Tohle se má řešit. A ne brčka, pytlíky nebo maso, to opravdu nejsou ty klíčové problémy.

48 0
možnosti
JV

Nakládání s odpady je problém toho, kdo spotřebovává, ne toho kdo je likviduje (ať už ekologicky, či neekologicky). Takže my jako spotřebitelé jsme zodpovědní za to, jak je odpad zlikvidován, my musíme tlačit na to, aby byl zlikvidován ekologicky a pokud to bude nutné, tak my musíme tu likvidaci zaplatit.

1 7
možnosti
JV

Položme si jednoduchou otázku. Co se stane, pokud budou všichni lidé na Zemi spotřebovávat tolik jako průměrný Evropan? Má na to tahle planeta zdroje? Podle mě ne.

3 13
možnosti
JR

Průměrný Evropan má jen tolik potomků, kolik jich uživí.

Ovšem jsou jiné země, kde se rodí děti lidem, které téměř nezajímá, jak a zda vůbec jsou schopni zajistit jim alespoň základní potraviny a střechu nad hlavou. A v okamžiku, kdy toho schopni nejsou, tak natáhnou ruku k těm, kdo na to díky historickému vývoji, práci a především vlastní odpovědnosti mají.

Řeči o koloniích jsou totiž dávno bezpředmětné. Je spousta afrických zemí, odkud bílé farmáře vyhnali, půdu rozdělili a co se stalo? Přišel hladomor, protože nikdo nebyl sám od sebe schopen pracovat. Zkrátka to neuměl.

Když jim humanitární organizace vyhloubí studnu a ukáže, jak ji čistit, po roce ji najde zasypanou, protože lidé ve vesnici se nedokázali dohodnout, kdo ji bude udržovat nebo jak se budou střídat. Když jim dají krávu, namísto čekání na tele (a vlastnictví dvou krav) ji obratem zabijí a snědí. A to si nevymýšlím, to jsou konkrétní příklady.

Je to o odpovědnosti za sebe sama.

32 0
možnosti
MM

Domnívám se, že tento blog je až příliš demagogický a nepřispívá k lepšímu pochopení celého problému ve všech souvislostech

A proto Rv

4 29
možnosti
PV

P95a56v87e96l 29V59é96b31r

9. 8. 2019 11:45

Myslím, že jediná demagogie tady je názor, že názory prezentované autorkou jsou demagogické.

21 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,29
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články