Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé školení. Tak to je tedy úplně skvělé, že je Česko vysáváno zahraničním kapitálem a drancovány jeho lidské zdroje. Co tedy prodat i ty zbytky státního majetkuá co zbyly, budeme pak drancováni ještě více. Prostě nevyhnutelná privatizace, daň za obdobípřed rokem 89, atd., bla bla bla

1 3
možnosti
JL

Ano prodat, všeho se zbavit - to je typický projev ztráty zodpovědnosti za tuto zemi.

2 0
možnosti
PS

Ad "skvělá auta". Neřekl bych rozhodně skvělá, na to jsou jiné, Čechům zpravidla nedostupné značky. Škoda prostě pár let, než shnije elektronika, jezdí. A pak její zákazník stojí před dilematem, zda vyměnit třetinu auta nebo si koupit nové. A pak zpravidla už sáhne po ojetině ze zahraničí.

0 1
možnosti
VH

Já s tím autem jezdím skoro 20 let.

0 0
možnosti
PS

Současná vláda je řízená podvodníkem.:-(

0 0
možnosti
JR

J70a61n 45R96á60ž

3. 8. 2019 10:34

K EET: Je naprostou pitomostí, aby byli do tohoto mechanismu přinuceni zapojit se drobní podnikatelé a živnostníci, ale na druhé straně je to dobrý mechanismus pro narovnání prostředí v podnikání u podnikatelů s vyšším obratem.

K odlehčení: Nejevíc nadává u nás v hospodě na EET jeden střední podnikatel, jehož finanční toky probíhají výhradně bezhotovostně. Prý z principu..Ha..Ha.

Prodej firma, jako je Škodovka zahraničním vlastníkům, byl nezbytný krok. Ovšem všelijaké pobídky, jako daňové prázdniny, prodej lukrativních pozemků státu za "hubičku" a dotace na zaměstnance zahraničním investorům na zřízení montoven , to byla rána českému podnikatelskému prostředí, jehož důsledkem je obrovský odliv peněz do zahraničí formou podvodných smluv na předražený manažerský servis, reklamu i vývoz dividend.

3 1
možnosti
RP

Ten odliv peněz ale nemá nic společného s dividentami, to je věc stanovení vnitřních korporátních cen. Je otázka, jak moc se dá nestandartní stanovení vnitřních korporátních cen postihovat. Asi by něco šlo formou kontroly finančního úřadu s podezřením na krácení daní ze zisku pobočky.

1 0
možnosti
RP

Digitální daně jsou podle mne taky potřebné.

Velcí internetoví giganti daní své zisky z eU pouze v jednom státu EU, tam, kde mají sídlo.

Například Google (Alfabet) sídlí v Irsku. Nakoupím li jako český občan nebo český subjekt něco od Google, třeba reklamu nebo písničky a videa z Trubky nebo třeba nějaký googlovský hardware či jen něco s Androidem, český stát z toho nemá nic.

Z každých 10 tisíc Kč, za které český subjekt na koupí u Googlu, jsou řekněme 9 tisíc průměrné náklady, tisíc je zisk Google. A ten si Google rozdělí s Irskem, Irsko dostane z mých českých peněz stovku a Google si nechá 9 stovek. A český stát ostrouhá, i když se jedná o osoby a subjekty žijící a existující na jeho území a využívající českou infrastrukturu.

Irsko je sice krásná země, ale já nevidím důvod, proč bych ho měl ekonomicky podporovat, já chci svými daněmi ( když už to musí být) ekonomicky podporovat mou zemi, ne Irsko.

Něco jiného by bylo, kdyby se Irové s ostatními zeměni EU podle nějakého klíče o ty daně z Google dělili, jenže to se neděje.

Proto musí nastoupit digitální daň, která aspoň částečně tuto nespravednost kompenzujew

2 0
možnosti
RC

A proc by z toho cesky stat neco mel mit, kdyz je vse MIMO CR?

Kdyz si na firmu koupite BMW u vyrobce v Nemecku, tak z toho stat taky nic nema, krome poplatku za registraci v CR.

1 0
možnosti
Foto

Jak EET, která pouze eviduje tržby firem, souvisí s výši dividend. Ta výše snad spíše svědčí o, že podnikatelům se u nás dobře daří. Opak by byl pravdou, kdyby díky EET přestaly firmy vyplácet dividendy.

2 1
možnosti
RP

Tak tak, je to oblíbený blábol opozice.

Mezi podniky se prakticky úplně platí mezibankovními převody a na ty se EET vůbec nevztahuje.

EET se používá jen na platby v hotovosti a kartou.

3 0
možnosti
RP

Je dobře, že se české dřevo vyváží do Číny.

Za prvé dnešní kůrovcové dřevo má minimální použití. Dá se z něho dělat jen nekvalitní řezivo cca třetí jakostní třídy , na stavbách použitelné jako šalování, podlážky na lešení, přechodné kryty a stavby, na dřevěné palety a na podobné podřadné použití. Stavět se z něho, pokud ta stavba má být dle současných norem, nedá.

Potom se dá použít maxikálně na výrobu celulózy nebo rozšmelcovat na surovnu pro výrobu peletek a briket.

Za druhé kapacita našich pil a dalších zařízení na zpracování smrkového dřeva je zhruba pětinová - čtvrtinová vzhledem k objemu dřeva, která by bylo třeba do roka po úhynu těch smrků vytěžit a zpracovat.

Proto se velmi hodí, když se smrkové kmeny prostě jen mohou nakrátit na necelých 12 metrů, aby se vešly do běžného standartizovaného kontejneru a poslat lodí do Číny.

1 0
možnosti
RK

Chudáci podnikatelé v Česku. Aby nemuseli tzv. žrát trávu, tak musí často zakládat řetězce firem, mezi kterými čile obchodují, aby je stát okrádal co nejméně.

2 1
možnosti
ZB

Autorka už píše bludy na zakázku. To se opravdu ani číst nedá.Jen pro představu, je dobře, že je byla automobilka v Mladé Boleslavi zprivatizována právě Volkswagenem, vždyť díky tomu se máme dnes velmi dobře. Bohužel jsme závislí jen automobilovém průmyslu. Privatizace bank byla nutná, protože naši borci jen kradli a drancovali.

4 0
možnosti
Foto

K tomu vývozu dřeva do Číny !!! Možná by ppMZ mohl rozšířit svou geniální průplavovou představu a kanál L-O-D prodloužit až k Jang-ť-ťiang.;-D. Za ty dva tři roky přepravy by i ten kůrovec vyskákal. Hlavně ale - ještě více bychom se připoutali k oběma východním despociím.

1 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,13
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články