Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Proč od nás na dividendách odtéká kolem 250 mld. Kč a na reinvestice v české ekonomice zůstává jen 150 mld. Kč.? Protože jinde lze tyhle peníze zhodnotit lépe."

Tady bych se hádal. Co jsou peníze z divident? Výnosy. A na co se výnosy používají? Na spotřebu přece. Přece nebudete investovat kvůli tomu, abyste dělala další investice. Investujete přece proto, abyste si ty peníze potom mohla spokojeně propapat. V tomhle konkrétním případě jde často o sanování matek.

0 0
možnosti

"Proč od nás na dividendách odtéká kolem 250 mld. Kč a na reinvestice v české ekonomice zůstává jen 150 mld. Kč.? Protože jinde lze tyhle peníze zhodnotit lépe."

To ale jen za předpokladu, že dividendy slouží k reinvesticím. Jenže tomu tak pochopitelně není. Z velké části jdou do spotřeby. Pak ale závěr úvahy nutně musí vypadat jinak.

0 0
možnosti

J15a78n 20D72l30o55u51h98ý

16. 8. 2019 15:07

a víte vůbec, z čeho se platí reinvestice?

0 0
možnosti

Po delší době má autorka pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Pokud jde o vývoz dřeva do Číny, tak nejde o žádné plundrování našich lesů, ale o odbyt kůrovcového dřeva, kterého je dnes značný nadbytek. A pokud jde o odliv peněz do zahraničí, tak tam jsem to chápal tak, že jde o firmy, které hrubé zisky získané na našem území zdaní jinde než v Česku.

0 0
možnosti

Dříve byla v každé větší obci pila právě na řezání dřeva z polomů a kůrovcovém napadení. To dnes stát odmítá podpořit. Soukromníci by to rozkradli a obec se s tím nebude trápit ..Dnes stát raději podporuje vývoz dřeva do Číny a doveze dřevo z Německa či Finska- původem z Ukrajiny.

2 0
možnosti

Jak čtu příspěvky pod článkem, tak musím konstatovat, že již plně chápu proč se u nás zhoršují mezilidské vztahy. A bude hůř. Tímhle tempem budeme za pár let úplně v prd..

Každý má své názory, což je fajn a dobře. Ale pokud článek autora upravuji, nebo měním díky svým názorům, které jsou myšlenkově mimo kontext článku, jen proto že jsem článek plně nepochopil. Případně čtu článek spíše formou kritika a oponenta, kde se ani nesnažím vnitřní rozpory pochopit dle autorovy ideologie, tak jsem samolibý frajírek, který by neměl vůbec svými názory ovlivňovat veřejné mínění. Měl bych se asi zastřelit, což je jediná cesta jak z toho ven, protože změny názorů a hodnot lze dosáhnout pouze v těch nejhorších situacích, což je strach, bezmoc a nevyhnutelná smrt.

90% pisálků je natolik nabytá informacemi, že jen jejich názor je ten správný. Nikdo vnitřně nepřizná, že nemá pravdu, každý obhajuje svojí pravdu. Nikdo o tom ani nepřemýšlí a hned hází kritiku a protiargumentaci, protože má v sobě informace uloženy jinak než se ve skutečnosti dějí apod...

Jediné slovo, které si zde v praxi pěstujeme od roku 1919. ParazitiRv

0 0
možnosti
Foto

P31e31t46r 15J63o27h94n

6. 8. 2019 0:38

všichni kradnů, len já som tu pre vás ;-D;-D;-D

1 1
možnosti

problém není v dividendách, ale ve vysi mezd. tam by mela smerovat vetsi část zisku nez je tomu dnes, nikoli do nejakych novych dani. potrebujeme priblizit mzdove ohodnoceni vyspelym zemim, abychom udrzeli lidi, kteří zde vystuduji, kteří se zde vyuci, kteří chteji a umeji pracovat. dokud budou vyspele země takove lidi odsávat tem méně vyspelym prostřednictvím penez, bude se zivotni uroven vyrovnavat velmi dlouho, a zaroven i kultivace politického a společenského prostředí bude pomala, když lide, kteří k tomu mají předpoklady, odchazeji do emigrace. jistou nadeji ekonomicky slabsim zemim skyta nynejsi imigracni chyba, které se zapadni země dopousteji, ale to bude asi delší proces.

vždycky me pobavi, když nekde ctu, jak jsou v nekterych zemich komunity imigrantu semknute, drzi tradice, jsou hrde na sve rodne země, protože mi nejak není jasne, co z toho jejich rodne země mají, mozna krome reklamy. a proc vlastne sve země opousteli, když k nim mají takovy vrely vztah.

0 0
možnosti

Tentokrát to na karmu určitě není. Stát by měl fungovat pružně a tak by měla být výše zdanění vyváděných peněz přímo uměrná investicím, či tzv. reinvesticím. Pokud tedy nějaká firma v ČR chce svoji dceru jen "podojit" a potom odcválat někam jinam, ať platí. Pokud se ale o svoji dceru "stará" a tím deklaruje svoji solidnost a dlouhodobý záměr, ať si přiměřený zisk vyvádí s malým zdaněním. Vždyť jakákoliv reinvestice může mít řadu podob, od údržby hmotných statků, nákupu nových technologii či změny struktury podnikání, až po investice do vzdělání zaměstnanců atd. ... Ne, vážně to není jen o nových skladovacích halách a náboru dalších zahraničních dělníků.

1 1
možnosti

P73e43t42r 50L22a86b59a17j

4. 8. 2019 8:34

Většinou s paní Šichtařovou souhlasím. Ale s tím odporem k rozšiřování (třeba i nekvalifikované) výroby moc nesouhlasím. Pokud zahraniční majitel stavbu a technologii kompletně zainvestuje (bez nějakých daňových prázdnin a úlev), tak i kdybychom na to měli dovézt třeba ty pracovníky z Ukrajiny, tak je to pro nás plus. Něco tady finančně zůstane, a český dělník se u toho nezapotí (abych použil jejich pěkných slov). A pokud to nasaje české lidi, tak sice budou chybět jinde, ale to jen tam, kde je ještě nižší přidaná hodnota a nižší požadavky na kalifikaci, když si je původní zaměstnavatel nedokáže udržet proti tomuto potenciálnímu novému podniku.

1 2
možnosti

J17a17n 93R61á51ž

4. 8. 2019 15:09

Když si tady zahraniční investor,i kompletně za vlastní, postaví nějakou "montovnu" či distribuční sklad, tak to pro české hospodářství nemá vůbec žádný pozitivní účinek a dokonce s přihlédnutím k sekundárním dopadům, např. zvýšené dopravní zatížení komunikací a záboru často zemědělské půdy, má dopad spíše negativní. No a Vaši zmínku o dovozu zahraničních dělníků do podobných provozů, bych ani nekomentoval, jak je nesmyslná.

PS. Výstavba různých státem dotovaných průmyslových zón, ve kterých se stavěly v naprosté většině jen skladové haly, dopravně logistické provozy a "montovky", se dala v době vysoké nezaměstnanosti, jako moderní podoby "Hladových zdí Karla IV." , tolerovat, ale dnes jsou úvahy o prospěšnosti staveb podobného druhu naprosto mimo mísu!

1 0
možnosti

Ale to snad víte, přeci mi nebudete tvrdit, že ne.

V Česku je podstřelená reálná daň ze zisku firem, proto se vyplatí vyplatit si dividendy místo reinvestice.

V zemích, kde jsou firmy zdaňovány víc, honí náklady (odpisy), a tak jsou motivovány více investovat, aby méně platili na daních.

0 1
možnosti

aha, takze tam, kde maji nulovou dan nikdo neinvestuje???? To skutecne dava logiku. ;-D;-D;-D;-D;-D

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS