Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Text velmi přesně popisuje současné trendy ve vývoji naší společnosti. Nenávistné a jízlivé komentáře jsou buď od těch, co z toho mají strach a bojí si to takto pojmenovat anebo právě od stoupenců neokomunismu, jeho mechanismů a atributů popsaných v textu.

12 2
možnosti
JK

J92a92n 19K35a14r27a81s58e79k

26. 7. 2019 14:21

ano, nenavistne a jizlive komentare, ktere se ve vetsine textu autorky vyskytuji charakterizuji skutecne soucasnou spolecnost.

5 5
možnosti
PK

Ekonomika je v 21.století vždy mix tržního mechanismu a určitých omezení, dotací. Představa, že bude všem hej při návratu k laissez-faire je naivní. Je jiná doba - ekologická omezení a hrozby, velkofirmy si pohrávají se stále slabšími státy, prostě svět je jiný.

Název blogu - komunisté přebírají moc - je úplně mimo. Dnešní ekonomický mechanismus nemá s obdobím 1917-1989 nic společného.

8 4
možnosti
ZD

Také cítím velký rozpor mezi názvem a obsahem. Název se holt nepovedl. Jinak s obsahem souhlasím.

1 1
možnosti
DR

Zasloužená karma a jak vidím tak již nyní k ní můžu gratulovat. R^

19 5
možnosti
AM

A68d55a90m 29M21a84l57ý

26. 7. 2019 13:32

Jak jsem si všiml v diskusi, tak položení rovnítka mezi levici v západní Evropě a zločinnou komunistickou ideologií je tu houfně chváleno.

To je propaganda smrdící klausismem.

3 12
možnosti
ZD

To je pochopitelně blbost a slabina autorčina textu. V Rusku to postavili buď komunismus nebo smrt. Proto se tam také odehrávalo to všechno strašné, hladomory a vraždění. V západní Evropě si na komunisty hráli zhýčkaní a znudění dorostenci.

1 1
možnosti
AM

Stačilo přečíst nadpis a přesně jsem věděl, co bude obsahem blogu - liberálové, socialisté, zelení a piráti jsou maskovaní komunisté a všem nám nakonec podříznou krk.

Mezi tím stačí zničit Evropu a tak dále a tak dále.

Je to pořád dokola.

Na druhou stranu co by asi tak měla fanatická neoliberálka a coby ředitelka Patria finance služebnice kapitálu asi tak psát jiného???

Takže tohle není nějaká kritika, spíš faktická poznámka...

10 15
možnosti
Foto

J92i27r52i 61C51i75z

26. 7. 2019 13:31

Autorka blogu je proslavena svymi extremistickymi nazory a ma hodne obdivovatelu v male CR. Ti obdivovatele jsou patrne byvali stranicti funkcionari z dob socialismu a ted se prevlekli do kabatu "zarytych pravicovych kapitalistu". Psat neco v dobe socialismu a tehdejsich pravidel ve spolecnosti, tak autorka je clenka SCSP nebo podobnych spolku, aby si zachovala pozornost na svem sloupku v Rudem pravu. Dnes ji zadna odveta nehrozi, tak aspon chce zaujmout. Berte ji s :-), vyspela zapadni civilizace vidi svet a EU jinak (nastesti).

4 7
možnosti
VM

Koruna už bezmála dva roky dosílila. Teď se jen tak beznadějně převaluje.

0 0
možnosti
Foto

Tak jim v tom aspoň nepomáhejte.

Zkuste mi napsat na rovinu: co je horší: unijní (pseudo)socialismus nebo ruský - a ten systém těžko pojmenovat - zkuste to.

To je z toho, že jste ten ruský model nezažila na vlastní kůži.

4 16
možnosti
JJ

J30i13ř46í 62J96a59n16d37a

26. 7. 2019 11:30

Ono je jedinou alternativou k unijnímu socialismu "to něco" v Rusku?

15 0
možnosti
SN

:-)..........Paní autorko, výborně napsáno! Diví se ještě někdo tomu proč chce VB vystoupit z EU? Proč jí EU nastavuje tak tvrdé podmínky, aby odradila ev. další rebelanty ?

Jak často píšu a znovu to opakuji, co se nepodařilo Hitlerovi, zničit Evropu, to dnes napravuje MErkelová s Macronem! Zatím úspěšně i když už toho má MErkelová předsmrtný třes, (asi se v ní hnulo svědomí ) ! Já se toho sice nedožiju, ale doufám, že mé děti a vnuci se dočkají Evropy lepší, lidštější, bez stále se rozšiřujících hloupých a nesmyslných omezení! R^R^R^V

19 9
možnosti
Foto

V principu souhlasím. R^

Minimální mzda stejná v celé EU je strašný nesmysl. Překvapuje mne, že to někdo vůbec může navrhnout a o tom vážně uvažovat.

32 2
možnosti
FL

Podobný nesmysl je stejná sociální podpora napříč zeměmi EU, včetně podpora azylantům deklarovaná v Evropském pilíři sociálních práv (který nám podepsal Sobotka). Není sice specifikováno co znamená "stejná", jestli vzhledem k lokálním platům, nebo jak... každopádně nejspíš dost vysoká, aby uprchlíci u nás chtěli zůstat a neprchali dál do Německa v případě že se neubráníme kvótám

14 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,32
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články