Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

M79a64r21c77e82l 50S49u12p

27. 7. 2019 17:19

No když se rozhlédneme po světě, tak zjistíme, že existuje několik zemí, kde je tvrdá komunistická diktatura - Severní Korea, Venezuela,Cuba ..

Dále je plno zemí, kde komunismus znatelně sílí Čína, některé státy v Africe,Jižní Amerika.

Prohlásit o EU, že dost za poslední léta zlevicovatěla a dává komunistům velký prostor není žádné tajemství.

Komunisté chtějí poslední dva "skalpy", aby měli moc, kterou chtějí. Je to jednak VB, kde věří, že se vystoupení z EU natolik zpacká až nažene voliče do náručí Corbina. No a samozřejmě USA, kde někteří kandidáti za demokraty již z komunistickými ideami otevřeně koketují.

No jen si to představte ! Ve VB Corbin a v USA změna na "vyloženě" levicového kandidáta z řad demokratů. Budou pak ještě komunisté "hodní" nebo již začnou "ukazovat zuby"?

4 0
možnosti
PN

P40e16t48r 14N44o81v92ý

27. 7. 2019 13:45

Všechno začíná pozvolna.

U homosexuálů to začalo tak, že se cítili být poškozovaní na svých právech. A i tomu tak do jisté míry bylo. Postupně, jak se měnilo vnímání, tak se měnila (upravovala) práva.

Proč uvádím tento příklad? Protože je zajímavé sledovat, jak diametrálně odlišné skupiny lidí se v některých konkrétních případech dokáží spojit.

Jsem zvědavý na dobu, až se tyto tak zásadně rozdílné menšiny dostanou do situace, kdy dosáhnou potřebného a začnou si konkurovat.

1 0
možnosti
PN

P11e51t38r 59N32o40v68ý

27. 7. 2019 13:31

Copak se to děje? Váše blogy nějakou dobu devalvují. S každým dalším nabírá devalvace na tempu.

4 3
možnosti
RK

R31a29d67e65k 59K54o16h69u38t

27. 7. 2019 11:20

Jací komunisté? Dřív byli kvůli kariéře, kvůli moci u komunistů. Nyní jsou tací u jiných, kde něco kápne, kde mohou mít vliv. Takových je co se hlásí každou chvíli k jiné straně, k jinému uskupení...

6 0
možnosti
TK

Tady ta slova jako "komunista". "terorista", "demokracie".. jsou už velmi pozohýbaná a získala mnoho významů podle toho kdo a za jakým účelem je používá. Proto už by se dalo říci, že bez kontextu prakticky nic neznamenají.

Třeba to "komunista" se zde autorka alespoň pokusila použít a definovat že je ten, kdo právo většiny klade nad právo jednotlivce. ( V jiných textech ho klidně použije pro označení prospěchářů, kteří vstoupili do strany z osobních zištných důvodů, tedy ve významu zcela opačném.) Následně ho použila na označení zájmových skupin, které dnes prosazují nějaké zásadní změny, o kterých se ale rozhodně nedá říct, že by byly přáním a v zájmu většiny.

2 0
možnosti
TK

Připomínáte mi pana Okamuru, který zde před léty také na populistických blozích vyrůstal. Občas zněl rozumně, tak jsem ho tehdy pozorně sledoval a měl to stejné jako vy, na jeden rozumný blog připadaly dva "nerozumné". Ovečky mu ale z principu fotbalového fanouškovství dávaly karmu i za ty hloupé. Celkově ty jeho texty rozdílnou úrovní působily, jako by je napsal jeden člověk. A nebo se při psaní občas dostal d stavu, kdy se přestal kontrolovat a objevilo se jeho pravé já. Těžko říct. A čím víc ty blogy populistické byly, tím víc karmy dostával, čím víc karmy dostával, tím víc si myslel, že rozumí úplně všemu, do všeho kecal a ztrácel zpětnou vazbu.

Co se týče tématu tohoto článku, také jsem zásadním odpůrcem nynějších sociálních inženýrů (patlalů), pokoušejících se nastavit nový světový řád, stejně tak politiky Bruselu (na rozdíl od většiny přítomných jsem hlasoval proti vstupu do EU, protože EU = Německo, kousek Francie, distancovaná Británie a pak už jen ovládaní vazalové ) ale to, jak jste všechny komunisty, liberály, piráty, zelené, socialisty v ůvodu článku naházela do jednoho pytle mi konstruktivní nepřijde. A uvádět jako vzor svobody divoké devadesátky, v průběhu kterých došlo k rozkradení této republiky? Tak to "sorry jako". :-/

11 2
možnosti
TK

oprava: "nepsal jeden člověk"

0 0
možnosti
JL

No, protože nejsem bohatý ing ekonomiky, vidím "socialistické" chování vlády jako rozumné. Jde o jakýsi element lidskosti, říkalo se i humanity. To většinou pravicoví inžové nechápou. Hlavně že ing se má dobře, ať se ostatní víc snaží, to říkal už Nejchytřejší ING - V. Klaus, ten má hodně silnej sobeckej gen, tenhle borec na konec. Jinak: z hlediska historie: homo sapiens pořád experimentuje, je možné nad tím lomit rukama, plakat, psát články, ale on to - homo - asi jinak neumí. Navíc podmínky se mění. Němci se chtěli mít líp, chtěli se pomstít Francii, a tak zvolili Adolfa, milovali holínky a bubínky a s tím zvolili i koncentráky a bombardéry nad svýma hlavama-pak se divili asi jako ti, co utekli před bolševiky, taky se pak divili, že je radši neporazili, nezavřeli, nepostříleli. Dnes je horko a homo na to bude reagovat...zatím nic moc chytrého nevymyslel, mravencům se blbě reguluje planeta. Jsou moc malí.

8 3
možnosti
PB

P19e60t63r 60B32u48r68i44a97n

27. 7. 2019 12:50

No, protože nejsem bohatý schvaluji okrádání těch co něco mají. A napříště to budu nazývat lidskostí a humanitou...R^

4 1
možnosti
Foto

A stejná měna v tak rozdílných ekonomikách jako je Německo a Portugalsko (například) je smysluplná?!

1 0
možnosti
JK

J95a38n 12K95a71r55a62s92e45k

27. 7. 2019 12:43

myslim, ze otazce rozumim a urcite neni od veci o tom diskutovat. Samozrejme, ze vyvstava otazka, podle ceho ty hranice udelat. nebo nazorneji: ma mit Broumovsko stejnou menu jako Praha.

3 0
možnosti
JZ

J80a57n 53Z28e70n12k83l

27. 7. 2019 10:02

Dobrý., paní Šichtařová. Ten leadership na juniorově volební kandidátce už máte jistý, tak můžete zvolnit:-P

9 4
možnosti
Foto

Konečně jsem , díky Vašemu komentáři, pochopila smysl. ;-);-D

2 0
možnosti
JJ

J78a42n 78J38i60r49k70a

27. 7. 2019 9:36

Na tuhle pop-ekonomku já jsem prostě alergickej, takže mám problém její výplody hodnotit střízlivě.

2 3
možnosti
Foto

Jenže ve střízlivém stavu to nejde číst. Dříve k tomu měla aspoň nějakou lascivní fotečku, ale dnes - ? Za našich časů patřila VŠE mezi poslední záchranu a byla techniky opovrhována.

1 0
možnosti
PO

Tipuju, že jádro problému je v téhle části clanku: "A kdyby ji poznali, tyhle sněhové vločky by se pod ní hroutily. Proto ochotně kývou na nové zákazy.".

Mladá generace v Evropě programově odmítá svobodu právě z důvodu vlastní lenosti. Lenosti se třeba jen rozhodovat o vlastním životě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,58
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články