Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tentokrát máte pravdu.

Bylo chybou si myslet, že komunistické myšlení zmizí samo o sobě. Izraelitům pomohlo 40 let bloudit pouští, dokud nevymřeli všichni, kdo se narodili v otroctví, Nám nepomůže čekat další generaci, protože levicové myšlení, generované popuismem a živené všeobecným rovným volebním právem se rodí stáel znovu a znovu

Výchova ke svobodě je v rodinách a ve školách mizivá až žádná. Společenská zákaldna svobody - nezávislá střední třída - je slabá a degradovaná.

2 0
možnosti
Foto

Paní Šitářová je opět úplně mimo mísu. Československý "socialismus" byl totiž ve skutečnosti zenitem českého nacionalismu. Pokračovatelé "komunistů" tak jsou především strany jako ANO, SPD, Trikolóra. KSČSSD a pochopitelně ODS, když v ní ještě figuroval Klaus starší a později také s Topolánkem, když ODS kopala za vyvolené elity.

Tvrdit o stranách s liberální ideologií, že jde o "komunisty", zavání politickou stupiditou nebo pokrytectvím. Nejsem volič Zelených, ale celkem si dovedu představit, že životní prostředí je pro mnoho lidí nejdůležitějším politickým tématem. Pro "komunisty" bylo naprosto nepodstatné a dodnes se potýkáme s miliardovými škodami, které tu národní socialismus na český (či československý způsob) napáchal.

Co se týče spalovacích motorů ve městech, o nějaké globální oteplování vůbec nejde. Jde o to, aby se v urbánním prostředí vůbec dalo přežít. Spalovací motor totiž kromě emisí produkuje také hromady prachových částic. V Praze jezdí například tramvaje poháněné elektřinou a tak nějak si nedokážu představit, že místo nich byly v provozu dieselové autobusy. Je tedy pražský Dopravní podnik ekoteroristická organizace?

1 7
možnosti
MW

Cejtím piráta :). I přes monitor.

9 0
možnosti
DP

Tento blog musí psát pejsek s kočičkou, protože kdo jiný by do něj napsal, že sdílení koloběžek případně kol pro dopravu po městech je levicové, že devadesátá léta, kde se rozkradlo kdeco, jsou vzorem? Paní autorko.Tenhle článek se nedá jíst, protože jste do něj namíchala příliš. I když tomu psovi, co sežere všechno, by chutnat mohl.

2 2
možnosti
PS

P63e13t79r 75S57k24á93c74e72l

28. 7. 2019 20:30

Prohlášení šéfů EU mi silně, velmi silně připomínají sliby nedotknutelných funkcionářů jedné strany před 40.lety. V roce 1980 se to v jejich projevech jen hemžilo termíny "do roku 2000", pod. Z poslední doby příklad - vyhlásili v Bruselu, že do roku 2021 "se státy EU dohodnou na zavedení jednoho času".

Jde o zrušení tzv. "letního času", který by ze dne na den mohl být ve všech státech EU zrušen. EU tak promarnila možnost ukázat, jak pružně vládne Evropě. 27 států se totiž nikdy neshodne, to dobře byrokraté v Bruselu vědí a dělají tak z 500. milionů občanů těchto států hlupáky v přímém přenosu. Jak dlouho ještě se necháme vodit za nos? Zdravého rozumu je nám třeba...R^

5 0
možnosti
AF

A13l76e21š 60F68r28ý89b98a

28. 7. 2019 15:25

To je tím, že nějaké trochu znalosti se opomíjely až moc. Pak každý blbec může prosazovat nesmysly, a nedostane od lidí přes pusu ani nepřímo.

Hospodářství založené na službách, to byl západní ideál pro východní země. Ve skutečnosti je to hospodářství hnijící.

1 0
možnosti
DH

Včera se v českém rozhlase nechal slyšet Bursík, která má skvělé zelené koryto na Pražském magistrátě, že je potřeba co nejdříve v Praze zakázat auta a budou jen povoleny elektromobily. Snad ta celá kavárenská banda tam skončí dříve než stačí napáchat tato zla.

2 0
možnosti
JR

J39a62n 83R60á29ž

28. 7. 2019 12:11

Už se dělá. Podle průzkumů jsou Zelení nejsilnější stranou a s téměř 30ti procenty by sestavili vládu. Takže Němci se rozhodli ukončit svoji hospodářskou dominanci Evropy, věnovat se ozdravení planety a resocializaci migrantů.

1 0
možnosti
JR

J44a52n 24R98á16ž

28. 7. 2019 12:07

Komentovat blud jednotné minimální mzdy ani nejde, jak je tato myšlenka pitomá.

Ale je nutno připomínat, že přechod na digitalizaci a automatizaci ve výrobě bude další zátěž pro energetiku, rozvoj elektromobily podle plánů zelených utopistů ovládajících zejména Německo a usilujících o odstavemí jaderných i uhelných elektráren, nemůže mít jiný důsledek, než energetický a tím i hospodářský celoevropský kolaps.

Vzhledem k tomu, že se racionální myšlení z evropské diskuze vytratilo, je jen otázkou času, kdy to nastane.

7 0
možnosti
JK

J89a68n 16K14a92r50a77s58e89k

27. 7. 2019 22:08

mile deti, dnes si povime pohadku o silnch ekonomikach a o vyhodach vlastni meny.

Byl jednou jeden nemecky podnik vyrabejici regulacni pristroje. Mel nekolik konkurentu v zahranici, jeden z nich byl italsky. Konkurenti prodavali na svetovych trzich za priblizne stejne ceny. Jednoho dne v 2. polovine 80. let devalvovala italska vlada liru a behem dne byl nemecky produkt o 18 % drazsi. Ital spokojene otevrel lahev vina a Nemec se zacal zamyslet jak vylepsi produktivitu, snizi naklady. Behem 1.5 roku byl nemecky produkt opet konkurence schopny, nebot zly Nemec jeste navic impelementoval do sveho produkte zajimave dodatecne funkce, aby oslovil zakazniky i pres trochu vyssi cenu.

Po nekolika letech doslo na druhe kolo, kdy dalsi devalvace liry opet Italovi prinesla vyhody na trhu a umoznila mu nyni prodavat na trhu technologicky zaostale vyrobky pres nizkou cenu. Nemec opet zatnul zuby a jal se i nadale vylepsovat svuj produkt.

Do 3. kola postoupil, jak jiz mnozi tusi jen ten nemecky podnik, protoze zakaznici odmitali koupit technologicky zastaraly italsky produkt i kdyby byl zadarmo. Ne ze by technicky nebyli v Italii lide schopni vyrobit spickove produkty, Ale proc by mel nejaky italsky podnik permanentne vylepsovat sve produkty, kdyz se o prodej stara narodni banka se svymi devalvacnimi mechanismy.

A tak mile deti vznikla ta silne nemecka ekonomika.

9 1
možnosti
RP

Realita byla trochu jiná. Ital byl v té době vždy pár let za němcema, ale cena byla klidně i poloviční. Itálie v té době byla pro Evropu totéž co jsou nyní levné fabriky v Asii. Kdo chtěl šetřit, za cenu trochu většího množství práce a starostí, kupoval od Itala, kdo měl hodně peněz, kupoval němce. Samotný Ital to dovedl snadno regulovat, čím víc byla italská fabrika na jihu, tím víc byly výrobky levnjší a šuntovější. Krásně to bylo vidět třeba v hobby supermarketech po sametu, tak do roku 2000 - 2005 . .

Než to přestalo v rámci EU fungovat, levnou Itálii převálcovala mnohem levnější Čína.

0 0
možnosti
AF

A87l88e13š 74F73r23ý36b10a

27. 7. 2019 18:56

Hospodářství založené na službách? To byla taková fráze pro věřící, z větší části to není pravda.

Za 30 roků je veliký přínos informací, hlavně vlivem dostupné techniky. Ostatní není tak slavné.

V současnosti kdekdo využívá informační možnosti a chce zaujmout, nebo obelhat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,62
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články