Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

A60d49a15m 12J74a36k67e79š

19. 7. 2019 12:37

Škoda, že ve Vancouveru nemají tuzemskou zkušenost. Takový institut domovní důvěrnice a uličního výboru by problém vyřešil.

5 0
možnosti
MN

Článek je určitě pravdivý.Ukazuje kolik škody napáchal Singer a jeho kolemstolovníci s politikou slabé koruny.

Zdravý rozum proti politice tištění papírových peněz v takovém množství musí protestovat.

Ukazuje se, že buď ekonomie a její studium je k ničemu anebo nepoužívání jejich zákonů je ve zlém úmyslu.

Nejzajímavější je, že jsme pojmenovali ulice po Rašínovi, ministru, který první československou korunu rychle povýšil a udělal silnou, ale Rašínem se nikdo neřídí.

15 0
možnosti
JP

J78a38n 50P41e61š62u65l20a

19. 7. 2019 12:47

Alois Rašín udělal ČSR velkou službu, nejen jako ministr financí - například byl jeden z neformální skupiny "mužů 28. října", kteří v prvních dnech zabránili chaosu. Za 1. světové války byl vězněný, měnová odluka se mu povedla, pár let poté ho zastřelil fanatik. Dost důvodů na to, abychom si ho vážili. Ale při vší úctě, jeho měnová politika byla problematická už za jeho života a dnes by ve většině světa nefungovala. Pokud centrální banka vyvolá deflaci, tak ti, kdo mají peníze, začnou odkládat nákupy a ti, kdo dluží, chtějí splácet co nejrychleji. Jenže jak splácet, když nikdo nekupuje? A co dělat, když jsou některé ceny (např. mzdy) smluvně zaručené a nemohou jen tak klesnout? Pak nikdo moc nekupuje, slabší články hospodářství se dostávají do kleští, HDP klesá, nezaměstnanost roste, podnikatelé krachují a extrémním stranám rostou preference. Proto se centrální banky snaží držet inflaci kolem 2 %, aby motivovaly ty, kdo drží peníze, k útratám nebo investicím. Jinak to bohužel nejde - podobně jako když kanalizace musí mít spád.

Deflační politiku dělalo úspěšně Lotyšsko před vstupem do Eurozóny - ovšem tam byla silná motivace přimknout se k západu kvůli ruské hrozbě, navíc její následky zmírnil masový exodus přebytečné pracovní síly do západní Evropy. ECB (nevysloveně) ordinuje "rašínovskou" deflační politiku zadluženým jižním zemím (Řecko, Itálie, Španělsko), protože nemohou devalvovat, ovšem proti tomu zrovna paní Šichtařová tradičně bojuje. S deflací zápasí i Japonsko. Takže ne, ne, na Rašína vzpomínat, ale neopakovat jeho politiku. Od té doby se ekonomie opravdu posunula dál.

1 0
možnosti
AL

"Trh nemovitostí začíná být žhavým politickým tématem. Ceny nemovitostí v posledních letech tak výrazně vzrostly ..................."

-----------------------------------------------------------------------------------

Máte pravdu. Vždy se dařilo, ale teď jsou zisky neskutečné! Nikdy bych si nemyslel, že jsou lidi ochotní vydat tolik peněz. Nu což, je to jejich věc, jen tak dál. :)

A k tomu přidám, že developerské projekty nikdy nebyly tak jisté a lehce vydělané peníze, jako dnes. :)

6 0
možnosti
MB

Čau Arnolde! Lehce poukazuji na neuvěřitelný Banditismus současné Vlády! Činorodého člověka = Obtěžuje, sužuje a vykořisťuje! Svou neschopností vyžene nemovitosti do nedostatkového zboží + Zdaňuje již to zdaněné. Ani to ji nestačí, tedy ještě zvýšit Daně + Zápis na Katastru + Vybízení Obcí opět ke zvýšení Daně z nemovitosti ! Třešní na dortu je ČNB, která manipulací s Kč prakticky vybídla cizince, nechť si za pár šupů u nás cosi koupí. Co to je? Já se obávám, co by se stalo, kdyby se nejednalo o Vládu odborníků ! Toto je Vláda Odporníků ! ... :-)

2 1
možnosti
MB

Vše co souvisí s bydlením, je nesmírně užitečné. Počínaje založením rodiny, přes stavbu samotnou, po zužitkování dalších výrob - Sklo, textil, nábytek aj. Nemyslím si, že Stát má stavět - Má ovšem udělat vše pro to, aby odboural překážky. Stavební povolování je už problém politický - Řeší jej Hnutí ANO. Jermanová, Šlechtová a nyní Dostálová. Výsledek je katastrofální - Stát je břemenem úsilnosti !! To mu nestačí, tedy ještě uvaluje 4% na ty, kteří si starší bydlení koupí. Situace je tak nehorázná, že jsme asi 156 z celku 190 zemí, kde nás i Afrika předbíhá! Vedle dálnic 3.8 km, to je další špica Neschopnosti AB a jeho Odborníků! To bude asi to lépe a komunisté rovněž přizvukovali, jak jim to dohromady pěkně jde ! ... :-)

13 1
možnosti
PP

Pokud centrální banka udělá slabou korunu, tak exportující podnikatelé a zaměstnanci jásají, mají odbyt zboží a služeb. Ale investoři vezmou slabou korunu a za co ji utratí, skoupí nemovitosti. Tedy zaměstnanci mají vyšší mzdy, ale na trhu nejsou nemovitosti, které by si za zvýšené mzdy mohli koupit, vykoupili jim je investoři za slabou koruny. Ledy ty zmíněné malé byty...

5 0
možnosti
RC

Vy jste vtipny.... v dobe intervenci koruna oslabila o 5%. Otazka je, o kolik by byla dnes silnejsi, nebyt intervenci, ale desitky procent, jako je rust cen nemovitosti by to urcite nebylo. Jinymi slovy, pred intervencemi byla pro cizince vhodnejsi doba k nakupu, nez v poslednich 2-3 letech. Ze by byli hlupaci?

1 0
možnosti
Foto

Soudruzi z vlád, včetně těch radničních jsou velmi vynalézaví ve způsobech, jak okrást soukromé vlastníky. Ty proklamované cíle jsou jen divadélkem pro voliče, jejichž závislost na daném systému je nutí volit toho, kdo nabídne ten nejzajímavější socialismus.

20 0
možnosti
AM

A87d82a50m 80M44a91l70ý

19. 7. 2019 8:52

Na to něco bude

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,40
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články