Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

To nejsou neomarxisté, ale marxisté. Neomarxismus byl filozofický směr ve 30. letech 20. století.

2 1
možnosti
MV

Starý (klasický) marxismus byl zaměřen na ekonomiku a nesmiřitelný boj o vlastnictví výrobních protředků: kapitalista vs dělník. Neomarxismus je ideologie s hlavním cílem zničit národní kulturu (pravidla, hodnoty, radice identitu) protože ji vidí jako překážku k moci. Děje se tak v jménu tzv. znevýhodněných (utlačovaných) menšin (Romové, migranti, muslimové, homosexuálové, LGBT, feministky), které se stávají "posvátné" a naproti tomu ochránci národní kultury se stávají smrtelnými nepřáteli "pokroku" - fašisté, (neo)nacisté, xenofobové, rasisté, Tedy neomarxismus je to co nyní vládne v Bruseli.

2 0
možnosti
OP

První část článku se mi jeví jako objektivní, avšak druhá, která téměř nabádá k letargii, není řešení. Špatné nechť je svrženo a nahrazeno. Když se sebereme a staneme lepšími, i naše vlády budou lepší. Ty současné pouze kopírují, jací v podstatě jsme my sami

2 0
možnosti
JK

Kvóty, nekvóty výsledek máme před očima. Celé nafoukané skupině V4, v pozadí s Babišem (ani tady se neprodral kupředu), se nepodařilo prosadit nikoho ze svých lidí. V EU nikdo neposlouchá Orbána ani Kaczyńského a Babiš je z nich největší břídil. AB je slaboch s cejchem zloděje, se kterým se nikdo nebaví a navíc ho má jako hračku i náš Velký Hradní pán. AB není osobnost, ani nemá charisma, umí jen řvát na podřízené a zastrašovat menší konkurenty. To jsme dopadli.

2 8
možnosti
MV

Otloukánci jsme byli již když jsme do tohoto pitomého spolku vstupovali. Nejdříve naši lidé 7 let nemohli na volný trh práce, naši zemědělci dostávali 7x nižší dotace než francouzští zemědělci atd. Ale zahraniční firmy zde mohli skupovat majetek a spekulovat. Bohužel vstup do EU byla velká chyba, bohužel tehdy nikdo nevěděl jak to dopadne a kdo věděl, tak byl dehonestován a nebyl mu dán prostor.

1 0
možnosti
Foto

...v jednom s paní Šichtářovou souhlasím na 1000% a to, že pokud je v čele ECB šlověk neznaly ekonomie - nestudoval ji..., take je to celé špatně...a opravdu je strach co to přinese.... otázce penez bude hůř jak bylo.....a peníze mají další vliv na rozvoj (Evropy ?) . Záporné uroky ?? Když si uvědomím, že někomu dávám prachy za to že si půjčí mé peníez tak ej to přímo absurdní.... ano vede mě to k tomu si je raději nechat doma :-) s rizikem, ale myslím, že menším než v těch bankách... to co te ́d přichází do jedné německé , která se chystá díky svým mizerným investicim snižovat o tisíce pracovních míst.... bud eještě veselo..a v tom si mají lidé spořit na duchod přes fondy... to by museli být na hlavu padlí... nebo možná jsou totálně najivní.....

1 0
možnosti
KT

Paní Šichtařová - a Vy byste mi dokázala vysvětlit, kdo jsou to ti neomarxisté a čím se liší od marxistů??

Jako zcela nedobrovolný student marxismu-leninismu v 60. letech minulého století, považuji termín "neo-marxismus" za jakousi nálepku dnešní doby a jeho definici za blábol blížící se pravdám zjeveným v příručkách pro politické pracovníky konce let 50.-tých, tzv. Příruční knihovničce straníka, kterými nás tenkrát soudruzi politruci oblbovali.

Prostě taková moderní nadávka, která se náramně hodí současným politikům a politickým komentátorům. Nebo snad ne?

6 1
možnosti
Foto

Neomarxismus je, podle některých autoru, politická a ideologická teorie, která staví na protežování různých sexuálních, národnostních, nebo náboženských skupin. Na rozdíl od marxismu, který protežoval určité sociální třídy.

12 0
možnosti
BD

autorka tápe ve svých úvahách a také neví ,co vlastně chce.Vývpj společnost minimálně v EU jde správných směrem,jen jsme do těchto úvah ještě nedozráli.Doba starého kapitalismu již skončila.

1 13
možnosti
Foto

Pokud někdo usiluje o zničení EU, potom ano, jde správným směrem.

10 0
možnosti
MK

Politika kterou premiér provádí navenek v EU je sympatická,protože díky němu má střední či ýchodní Evropa aspoň nějaký hlas.Na domácím hřišti se mu samozřejmě všichni snaží podrážet nohy aniž by si uvědomili,že alternativa není.....vlastně je,ale mnohem,mnohem horší,jak jsme se již měli možnost mnohokrát přesvědčit.Ano,máme právo demonstrovat,ano máme právo vyjádřit svobodně svůj názor-rozhodujícím kritériem jsou však svobodné volby a ty rozhodly.Bohužel není v naší zemi většinový systém,který by téměř vše vyřešil.....

4 2
možnosti
JR

J14a52n 18R97á29ž

6. 7. 2019 13:09

Tak zvané kvantitativní uvolňování, nebo-li hrnutí ničím nekrytých peněz na finanční eurotrhy, vyhovuje nejvíce zadluženým zemím a neprospívá těm dobře hospodařícím. Pro zadlužené státy je volba Christine Lagardé do čela ECB dobrou zprávou, ale nejsem si jistý, zda je to dobrá zpráva pro Německo, či Holandsko.

A tak jsem zvědav, jak na politiku ECB bude reagovat nový německý kancléř v době hospodářské recese, kdy se budou v zájmu udržení sociálního smíru zvyšovat tlaky na výdajové stránky rozpočtu Německa.

PS. Podle analytiků Bloombergu může naopak její politická kvalifikace, manažerské zkušenosti a pravicové zaměření, ukončit ekonomicko inovativní postupy, které zavedl do ECB Mario Dragi i když podporovala nesmysly, jako například zavedení záporných úrokových sazeb.

1 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,24
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články