Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Ale paní Šichtařová, ti oligarchové tady už od počátku vládnou. Dnes je to přece jen boj mezi nimi samotnými, který z nich bude více u koryta. Takže nevím, jaká oligarchie a co nám ještě více hrozí ???

Na Babišovi, ať je jaký je, na rozdíl od těch ostatních je sympatické, že do toho šel sám, osobně, čelem, nic nepředstírá na rozdíl od těch ostatních, kteří stále jen politiky a úředníky korumpují a mají tam také za sebe nastkané své lidi.

Jak moc byly sebevědomé a svéprávné předcházející loutkové politické reprezentace? Když někdo vzadu rozhodl, tak se poroučeli všichni od Grosse až po Sobotku (loutka se odpoklonkovala ze dne na den).

Jediné s čím s Vámi souhlasím, byť jste to přímo neuvedla, že naše věci musíme začít řešit první na mezinárodní úrovni, vyjednat a zajistit si naši identitu a suverénní pozici ve světě (dobře ji znát, chápat a před lidmi ji nezastírat, ať je jaká je), a potom můžeme u nás doma něco řešit.

To pochopil už Masaryk. Proto nikterak netrojčil na Václaváku a na Letné, ale jezdil po světě a domů se vrátil jako zakladatel, který se zasloužil o stát.

Bohužel ale toto nepochopili naši revolucionáři v 68, a proto od té doby jen fňukáme a naříkáme (a la Pithart) jak nás někdo okupoval a 40 let utiskoval.

A nechápou to mnozí ani dnes, pokud v tom není přímo nějaký záměr generovat u nás doma umělé problémy, aby na jejich pozadí se mohly odehrávat podstatné věci, u kterých není zrovna žádoucí, aby byly lidem na očích.

:-)

5 7
možnosti
KK

Babiš naopak předstírá a přestíral všechno.

Předstíral, že Čapí hnízdo nepatří jeho korporaci, ale malopodnikatelům z jeho rodiny.

Předstírá, že s Agrofertem nemá nic společného, přitom ho zprostředkovaně pořád vlastní a "jenom" nepřímo řídí.

Předstírá, že platí daně v ČR, přitom daňově optimalizuje tak důkladně, že nebýt přijatých dotací, tak by byl ve ztrátě.

Předstírá, že mu jde o lepší česko a české občany, přitom jenom vyčistil státní správu o svoje oponenty a jde mu jenom o moc a ochranu svých zájmů v byznysu.

9 2
možnosti
JJ

J60a59n 29J62i95r89k37a

6. 7. 2019 1:28

Ten oslí můstek z Bruselu na Letnou, tak ten byl teda hodně drsnej...

3 1
možnosti
KS

Prosím, najděte si někde ve slovníku, co znamená slovo neomarxista.

3 0
možnosti
JS

"Neo" si muzete najit v latinskem slovniku. Znamena to novy. A "marxista" si muzete najit na Wikipedii,.

9 0
možnosti
HV

Ursula von der Leyen byla nachystaná do zásoby. Možná se na tom domluvili už na setkání Bilderbergu 2019, kterého se Leyen zúčastnila.

1 0
možnosti
JS

Rikat temto exotum (Juncker, Timmermns) socialiste je nedopatreni. V podstate jsou to ideologicky i prakticky komuniste. A ti co je nahrazuji ve vedeni EU nejsou o moc lepsi. Obrovskym nebezpecim ovsem je nastup podobnych individui v USA. Viz debaty demokratickych kandidatu (je jich uz 22) na urad prezidenta. Oni se trumfuji v tom, co vse bude zadarmo. Vzdelani, bydleni, lekarska pece (i pro ilegaly), zarucena pracee, mzda...atd. A zaplati to "bohati", dane, nacionalizace bank, podniku. A k tomu otevrene hranice a bezuhlikova energetika do deseti let. Je to silenstvi, ale uz jenom predstava, ze by mohli vyhrat je desiva.

26 1
možnosti
JC

J47i92r81i 47C74e61e

5. 7. 2019 17:58

Že o von der Leyen nebylo moc slyšet? Bohužel bylo... Jde o "velmi schopnou političku", zejména v disciplíně přežít všechny skandály a evidentní diletantství a neumětelství...

Výsledky jejího působení v čele ministerstva obrany jsou impozantní - uzemněná letadla a vrtulníky, lodě a ponorky, které nemohou vyplout, obecný nedostatek náhradních dílů. Němečtí vojáci v Pobaltí komunikují mobily přes komerční operátory, protože Bundeswehr nemá vlastní spojení. Nové Hecklery sice střílí za roh, ale zato se firma stala "prvním etickým výrobcem zbraní". Nahrazení mašinkvérů košťaty narychlo natřenými na černo při manévrech v roce 14 je legendární, a už je jen o třešničku na dortu působení „FlintenUschi" v resortu obrany... Která si místo řešení problémů najímá předražené poradce.

Zlé jazyky tvrdí, že Uschi po zvolení Trumpa pobíhala po úřadě volajíce: „Co budeme dělat? Kdo nám teď řekne, co máme dělat?“... To je také krásný obraz "schopností".

Jestli bude spravovat Komisi stejným způsobem, jako vedla Bundeswehr, tak EU pomáhej Alláh.

Jinak Evropská komise se začíná v recyklaci neschopných politiků čím dál víc podobat sovětskému politbyru.

37 0
možnosti
RM

Jasně, ale jak to zhodnotit?

Já osobně jí v čele wehrmachtu viděl velmi rád, protože neschopná německá armáda je minimálně půlka našeho bezpečí. A teď? Ok, EU půjde do kopru rychleji. Je to dobře nebo špatně?

7 0
možnosti

Ach jo, další demagog lhář a manipulátor co píše blogy. :-(

7 33
možnosti
PV

P40a93v60e79l 21V51é18b70r

5. 7. 2019 17:36

Jó? A kde je píšete?

20 0
možnosti
JT

J17i37r85i 91T62i72c16h67y

5. 7. 2019 16:58

V Kanade si Trudeau usmyslil, ze protoze lidstvo ma zhruba 50% zen, vlada musi mit polovinu zen, schopnosti jsou druhorade. Samozrejme tam musi take byt Sikh, Indian (pardon, domorodec) a jste zastupci ruznych oblasti. Kupodivu ho nenapadlo, ze hornici musi byt zpoloviny zeny a zdravotni sestry zpoloviny muzi. Mezitim jiz dve zeny odstoupily, nemohly snest Trudeaou~ovo lhani v prumyslove afere.

23 1
možnosti

Bohužel, nebude to stejné. Drahý prezident si ozkoušel zvůli a nedbání základních principů státu a zachutnalo. Jsem jen sám kdosi myslí, že mílovými kroky směřuje k úřednické vládě číslo 2? Vládě bez důvěry skládající se z osobních poskoků, vládnoucí 'dočasně'?

Ovčáček for premier! I ta sestava se začíná tříbit! Bůh dej, abych se mýlil!

0 0
možnosti
JL

Pane Cizku. Musite dodat, ze by to byla urednicka vlada #2 dnesniho prezidenta. Jinak by to byla jiz urednicka vlada #4!!!!

Zde je narazka na celou organizaci ceskeho politickeho statu. Ubohost prvniho radu.

2 0
možnosti
Foto

J62i12r22i 74C28i92z

5. 7. 2019 12:38

;-DRad ctu blogy teto autorky, jsou mimoradne pro me zabavne. I vyber temat podporeny jejim videnim sveta do tohoto obrazu zapada. Takze podle autorky je Christine Lagarde nezpusobila vest ECB, protoze je absolventem Paris West University jako advokatka? Tedy tim autorka blogu chce svetu sdelit, ze ona s ekonomickym vzdelanim z ceske university je mnohem vhodnejsi pro takovou funkci? To si "zapadni staty EU" dovolily trochu moc. Tady v Cesku roste Napoleon v suknich pro ekonomiku sveta a zrovna ji ted vynechaji.

Velkym hendikepem Ursuly von der Leyen podle autorky blogu je, ze privedla na svet 7 potomku. To tedy trochu prehnala. Pani von der Leyen ma sice 60let, ale i tak je to moc a nemuze prece se dobre venovat sve nove praci v EU pri tolika detech. A navic pochazi z Nemecka, to je opravdu drzost ji odsouhlasit. Poslat misto ni nekoho z V4 (nejlepe z Prognostickeho ustavu UV KSC), to by EU videla jak ji to "osladime".

Pani (predpokladam, ze je vdana) autorka by rada udelala dobrou karieru zatim bez deti, ty by ji mozna prekazely v ziskani novych funkci.

Ale jinak dobry, aspon vice poznavam osazenstvo nove partaje "Trikolora".

6 43
možnosti
ZO

Paní autorka má nejmíň 3 děti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,59
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články