Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

ČSSD je to nejhorší co se nám mohlo přihodit. Už i v minulosti nesmyslně utráceli v domnění že tím přitáhnou nějaké voliče. Ale teď stojí na hraně propasti, vůbec se nepoučili a mají dojem že dalším rozhazováním veřejných peněz se v příštích volbách dostanou přes 5%. Nedostanou. Učitelé, hasiči, policisté a zdravotní sestřičky si peníze rádi vezmou (kdo by je nebral ?). Ale volit je stejně nebudou. Ať už si vezmou svého Staňka i Šmardu a jdou z vlády. Budou předčasné volby a znovu se rozdají karty. Pár zbytečných stran vypadne z PS

0 0
možnosti
Foto

Tedy vážně bych nikdy neřekl, že zrovna já (!), budu mít důvod pochválit paní Šichtařovou za její text. Už dlouhou dobu žije ze zcela neoprávněné pověsti ekonomky, ale tentokrát lze najít v jejich názorech i zrníčka rozumného náhledu.

0 0
možnosti
Foto

vzpomeňme na schodky páně Kalouska před ním páně Sobotky, to byly panečku mnohem "krásnější" čísla.....A prosím nevymlouvat se na krizi, to je dětinské

1 4
možnosti
Foto

To je tak slabé, že to už není ani dětinské. :-)

1 1
možnosti
JS

Už asi rok trvá (ne?)oprávněný hon na Babiše mainstreamových médií a opozicí.

Výsledkem je zahnání Babiše do kouta, jenž se v současné době musí spoléhat na politickou podporu ČSSD a KSČ.

Takže veškeré pitomosti které vymyslí Venezuela Maláčová, případně bolševici mají otevřenou cestu přes vládu a parlament.

Je to bohužel i zásluha nesourodé společnosti anarchistů, hipsterů, pirátů, zelených, neomarxistů či jiných šiřitelů dobra, kteří pořádají spíše haepeningy než demostrace, možná i s dobrými úmysly, ale špatnými výsledky pro hospodaření, jelikož takto nám teď vládne zasněná Maláčová s madurovými geny v hlavě.

0 1
možnosti
SL

Pěkně jste popsal následek ... S tím by se dalo i souhlasit. (je to pěkná pomsta)

Ale co příčina? :-P

0 0
možnosti
JK

ČSSD se rozhodla utavit vládu ANO na výdajích, ani moc neprotestují, když si rozhazovačné zásluhy přisvojuje Babiš. Podle preferencí se zdá, že se plán daří.

0 0
možnosti
PN

"čtyřicet let do stavu, že jsme západní sousedy dosud za dalších třicet let nedohnali"....Nemci byli vzdy na spici, zejmena pred valkou. Ja jsem tam pracoval. Jejich smysl pro logiku, vyjadrovaci schopnosti, smysl pro detail a system jsem my nikdy nemeli a nikdy mit nebudeme. Navic maji nejvyssi prumerne IQ v Evrope , prumer 108 : https://tech.ihned.cz/c1-18116500-studie-nemci-maji-nejvyssi-iq-v-evrope

Platy v Cesku presne odpovidaji nasim dusevnim schopnostem.

3 2
možnosti
BH

Asi na té árijské rase něco bude:-/;-)

0 0
možnosti
Foto

Já Vám nevím, nehospodařej zrovna teď komunisti? Tenkrát hospodařili "líp" jen proto, že měli zajištěný export do SSSR, ti dnešní hrají vabank i bez toho. Takže by otázka spíše měla znít, jak moc jsou hloupí dnešní komuniséi proti těm bývalým. Zcela typická vlastnost komunistů, svět se mění, jen oni si toho nevšimli, protože se jim to zrovna nehodí do krámu. Ale i to už tady bylo, vědecko-technická revoluce, digitální hodinky a komouši válcovali plech a kalili ocel, protože nepochopili, že v nakradených fabrikách zarazili vývoj. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Ale ten plech je potřebný i dnes a dodnes ho úspěšně vyvážíme. A umět dělat kvalitní plech třeba pro letadla, to je také makačka na bednu.

0 0
možnosti
JL

Už 30 let čtu a poslouchám hlasya pravice a pravicových novinářů, že se mají škrtat výdaje, a že by se něco měnilo, když je pravice u vlády k lepšímu, jsem si nevšiml, snad jen to, že paní Naďová získala hodně drahých kabelek a Saša V. měl velké výdaje na ozvučení Evropy....Když vládla levice, jakýsi Wolf zmizel, Rath nacházel v krabicích miliony...čssd prošustrovala svůj slavný Lidový dům a Zeman fňukal na Vysočině, načež vyhrál prezidentské volby. Díky Klausovi se pravici i levici podařilo prodat vše důležité cizákům, ale pomohlo nám to prd... Jinak dobrý. Jako důdchodce vidím pozitivně, že levice (Babiš) zvedá významně důchody - nevolím ho, ale jsem mu vděčen, že se nemusím živit gulášem a sběrem brambor na polích (už tam ale nejsouo, to byl vtip, na polích je cosi žlutého)....Gud báj, česká pravice, čert tě vem.

3 1
možnosti
Foto

R17o94m84a58n 18K46o90z31e37l

30. 6. 2019 20:44

Já zas od roku 1997 slyším zleva i zprava, že do roka stát zkrachuje a pořád nic.

1 0
možnosti
BD

Až na to,že se autorka každým dalším článkem pasuje na zvláštně účelově vzdělanou ekonomku,tak má jistou pravdu. Jde o její osobní PR pro její přednáškovou činnost za peníze - Ok - každý se musíme nějak živit..

Až na to,že schodek rozpočtu je jen jakási rezerva na pokrytí neočekávaných turbulencí ve státě. Podle mne ještě velmi malá,která nic nepokryje.

Ještě,že jde jít do minusu,protože v rámci mezinárodníhio srovnávání máme rezervy obrovské.

Když se vytahují slevy pro důchodce a studenty na dráze,tak je to pitomost. Když se nezohledňuje inflace ve výši důchodů, tak je to stejné. Když se straší s rokem 2067 -tak je to na psychiatrickou diagnozu z přepracování..

Je dnes pikantní,co objevují například Piráti.

Valorizace ze zákona u důchodů pokryje většinu nárustu připraveného pro rok 2020. No a co ? Top znamená jen,že Piráti neznají pravidla hry.

Učit se,učit se,učit se ......V

1 0
možnosti
Foto

Možná by neškodila trocha kontextu.

Ten schodek 40mld je ve srovnání s HDP (5000mld) o něco méně než 1%. Pro srovnání, v USA je momentální schodek $1T, což je ve srovnání s HDP ($21T) těsně pod 5%

http://www.crfb.org/blogs/deficit-has-never-been-high-when-economy-was-strong

Deficit v době konjunktury považuju za zločin vůči budoucím generacím, ale takový je - bohužel - světový trend. A dokud se to letadlo nezřítí, pojede se v tomto režimu dál. Kdo neletí, okrádá vlastní národ... :-/

3 0
možnosti
BD

Pane Řeháčku !

Jak chcete splácet deficit pro budoucnost ? Proč vytváříte zločin pro novou generaci ?

V USA to vědí již velmi dlouho,že takové schodky se nemají komu vracet. Proberte se ze snění a krásném kapitalismu,kde je krach odpichem k další expanzi. !

Když se někdo raduje z krachující ekonomiky po zavedení hospodářských sankcí,tak je blázen. Když se někdo snaží o vyrovnaný Státní rozpočet,který nic neznamená,tak je blázen také.

Ještě,že to mnozí již chápou - o co jde!

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,21
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články