Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J58a95n 96B68u37r85i77a60n

28. 6. 2019 13:11

Nechápu, proč se tu všichni (i autorka) zaobírá ČSSD - ta ve vládě hraje marginální roli. Já daleko větší vinu vidím u "strany", která ovládá min financí a většinu ministerstev - a mimochodem, největším populistickým rozhazovačem je sám premiér, nebo už to nebyl jeho nápad, jak ušetřit seniorům a studentům na jízdném apod?

13 6
možnosti
RP

To je asi nová strategie. S Babišem to nejak opozici nevychází tak na to půjdeme přes ČSSD. Ostatně to bylo viditelné i při projevech o důvěře vládě.

4 0
možnosti
FM

Drahá Markéto, vy máte ekonomické vzdělání?

5 4
možnosti
VV

Na to vam neodpovim, ale on uz kdysi jisty Vaclav Klau ́s udajne rozlisoval mezi ekonomy ekologisty.

U pani autorky to u mne vypada na ekonomisticke vzdelani. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Rozpočtový deficit je něco jako podvod. Stát by naopak měl snižovat příjmovou i výdajovou stranu rozpočtu.

2 0
možnosti
LB

Dnešní titulek v PL hlásí:

"Zlatí komunisti, zvolala Markéta Šichtářová, A myslí to vážně..."

7 0
možnosti
AN

No a? Já když jdu s manželkou nakupovat, si to řeknu i častěji. Tenkrát byla ráda, když něco sehnala, teď se v tom bude hrabat...

4 0
možnosti
Foto

I37v92a10n 52V43e60s55e63l62ý

28. 6. 2019 10:19

Vždyť ČSSD to má v krvi - Špidla : "zdroje tu jsou" a Paroubek : "dluhy se neplatí". To je asi jejich "charakterový rys" co sociálními demokraty jsou a možná i podmínka pro členství ve straně.

15 1
možnosti
PD

P12e93t80r 31D88y86n75t89a84r

28. 6. 2019 13:08

Oni to neudelali, takze je posmech opravdu na miste, ale jsme asi 8x bohatsi bez pred 30 lety a inflace byvala i 5-7%, ono opravdu stacilo nasadit vyrovnany rozpocet a rust s inflaci by ten dluh "sezrali". Paroubek uplne nelhal

1 0
možnosti
IB

I57v83o 76B65o68u14š59e

28. 6. 2019 10:15

Hloupnete.

2 9
možnosti
MS

Komunisty bych vůbec nebral vážně. Ti hrají jen populistické divadlo. Přitom zvednou ruku pro každé vyhazování peněz. Socani, to je skutečná tragédie, zejména ministryně Maláčová, která rozhazuje jako smyslů zbavená.

32 4
možnosti
AL

"Socialisti nikdy neuměli hospodařit", říkával můj děda, prvorepublikový komunální polititk, "jediné, co jim vždycky šlo, bylo rozdávat z cizího". Dodnes si jej za tydle moudrý slova velmi vážím.

22 0
možnosti
MB

Je naprosto komické, kdy Levicová ČSSD hlasuje pro důvěru Vlády - aby byla Den poté napadena Hadem škrtičem. Je pozoruhodné, kdy Pravicoví komunisté se hlasování zdrží! Je fantastické, když se dá 6 miliard do slev na cestování, aby se v návrhu Rozpočtu 2020 = Dopravě ubralo 12 miliard Kč! Satirický Dikobraz byl výtečný, nicméně této Slovutnost zdaleka nedosáhl ! ... :-)

25 0
možnosti
TK

Koministé měli motivaci hospodařit lépe (nehodnotím úspěšnost), protože jim ta země patřila a měli důvod se domnívat, že jim dlouho patřit bude (alespoň do osmdesátek). Tedy neměli problém dlouhodobě plánovat, stavět elektrárny, přehrady, dálnice, byty, školy, školky, nemocnice, fabriky v regionech bez práce, podporovat rodinu a nevytvářet dluh státního rozpočtu. Dělali to totiž pro sebe, to oni by pak po letech sklízeli ovoce, to oni by zápasili s dluhem, který by si vytvořili, oni sami se museli zodpovídat, neměli to na koho hodit.

Ale v našem systému s životností politika/strany u kormidla vždy jen pár let není důvod pro dlouhodobé investice a pro nevytváření dluhu. Smetanu investic by sbíral za 20 let někdo jiný a státní dluh se přehodí na příštího vítěze voleb. Odpivědnost nenese nikdo za nic a jako stát žijeme ze dne na den. Co nepřinese profit v tomto volebním období, to není důvod realizovat. Na dlouhodobé investice se zpravidla zaplatí jen několik velmi drahých studií, které se zadají za provizi spřátelené firmě, tím to hasne. :-/

18 5
možnosti
Foto

Kolik nemocnic komunisté postavili ???? Kolik kilometrů dálnic komunisté postavili. Pokud se týká jiných staveb, tak přehrady stavěly političtí vězni, brigádnici. Kolik lidí při těchto stavbách zemřelo nikdopřesně neví. Stavělo se za valuty, které byly ukradeny z bank a z ukradených podniků, ve které měly uloženy provozní kapitál.

10 7
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články